تأکید رئیس دانشگاه بر بومی‌‌سازی اسناد بالادستی مرتبط با علم و فناوری و فرهنگ

تأکید رئیس دانشگاه بر بومی‌‌سازی اسناد بالادستی مرتبط با علم و فناوری و فرهنگ


تأکید رئیس دانشگاه بر بومی‌‌سازی اسناد بالادستی مرتبط با علم و فناوری و فرهنگ

 

 

دکتر آخوندعلی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و رئیس هیئت اندیشه‌ورز در ستاد علم و فناوری استان خوزستان بر لزوم بومی‌سازی اسناد بالادستی مرتبط با علم و فناوری و فرهنگ، تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‌محمد آخوندعلی در همایش ملی «الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری» که روز گذشته در تالار اجتماعات دانشکدۀ اقتصاد و علوم اجتماعی برگزار شد باردیگر ۱۶ آذرماه روز دانشجو را به دانشجویان تبریک و افزود: شهادت سه لالۀ گلگون وطن، که برای استقلال و منافع ملی کشور به استقبال شهادت رفتند را گرامی می‌داریم.

وی گفت: هر روز که می‌گذرد بیشتر درک می‌کنیم که کشورمان با چه خطراتی مواجه بوده و هست و به لطف خدا چگونه با هدایت مقام معظم رهبری از این خطرات به سلامت می‌گذریم.

وی با اشاره به ابلاغ حجت‌الاسلام‌ خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: براساس این ابلاغ، ستاد استانی هیئت اندیشه‌ورز انقلاب اسلامی به ریاست رئیس دانشگاه مادر استان (دانشگاه شهید چمران اهواز) تشکیل شده است و رؤسای دانشگاه‌های استان، پارک‌های علم و فناوری، برخی نخبگان و نماینده‌های استاندار خوزستان جزو اعضای این ستاد هستند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: براساس نشست‌های برگزار شده، چهار کارگروه در این شورا تشکیل شده است و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، دبیر این شورا است.

آخوندعلی اظهار کرد: در ابلاغ داده شده از سوی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این نکات تأکید شده است  که با توجه به تنوع مسائل و تکثر ظرفیت‌ها در استان‌ها از حداکثر ظرفیت نخبگان استفاده شود.

وی افزود: هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی ستاد علم و فناوری شورای انقلاب فرهنگی با هدف تمرکززدایی حکمرانی شبکه‌ای و مسئله‌محور، استفادۀ بهتر از ظرفیت‌ها مبتنی بر آمایش سرزمین، نظارت و پیگیری مصوبات شورای انقلاب فرهنگی در حوزه‌های آموزش عالی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تحت‌نظر ستاد علم و فناروی شورای انقلاب فرهنگی در دانشگاه شهید چمران اهواز تشکیل شده است.

رئیس هیئت اندیشه‌ورز در ستاد علم و فناوری استان خوزستان، تدوین نظام علم و فناوری استان و اولویت‌بندی آن، مشارکت در تنظیم اسناد و سیاست‌های علم و فناوری، تدوین برش‌های استانی نقشه جامع علمی کشور، مشارکت نخبگان استان در زمینۀ حوزه‌های تخصصی ستاد، راهبری و نظارت بر اجرای مصوبات شورا و ستاد در استان، پایش، رصد، ارزیابی و گزارش شاخص‌های علم و فناوری در استان، گفتمان‌سازی، تدوین و ترویج اسناد و مصوبات شورا در استان را از جمله وظایف سپرده شده به رئیس و هیئت اندیشه‌ورز استان عنوان کرد.

در ادامۀ این همایش دکتر پیغان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در این همایش پنج سخنرانی و چهار پوستر ارائه می‌شود. نحوۀ انتخاب مقالات به صورت گزینشی و براساس شاخص حل مشکلات استان است.

وی، تصریح کرد: نتیجۀ مباحث و سخنرانی‌های ارائه شده در این همایش به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود تا براساس آن بتوان راهکار حل مشکلات استخراج شود.

دبیر هیئت اندیشه‌ورز در ستاد علم و فناوری استان خوزستان، افزود: عنوان انتخاب شده برای این همایش براین اساس است که دانشگاه‌ها به سوی تبدیل شدن به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت کنند و در جامعه نقش‌آفرین باشند.

پیغان، ادامه داد: وظیفۀ علمی دانشگاهیان این است که نسبت به جامعه مسئول باشند و به وظایف خود در این خصوص، عمل کنند.

در ادامه دکتر نیکو، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خوزستان سخنرانی خود را پیرامون «چالش‌های ساختاری حکمرانی علم و فناوری در استان خوزستان» ارائه داد.

گفتنی است، همایش الگوی تمدنی حکمرانی علم و فناوری از سوی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و ذیل هیئت‌های اندیشهورز استانی به منظور بهره‌مندی از نظرات صاحب‌نظران در حل چالش‌های حکمرانی علم و فناوری در کشور در سطح استان‌ها به صورت ملی و منطقه‌ای برگزار شد.

 

summary-address :