گفت‌وگو با دکتر پورمظفری پیرامون فعالیت‌های مرکز آزفا دانشگاه شهید چمران اهواز

گفت‌وگو با دکتر پورمظفری پیرامون فعالیت‌های مرکز آزفا دانشگاه شهید چمران اهواز


حضور دانشگاه شهید چمران اهواز در اولین نمایشگاه بین‌المللی جاذبه‌های تحصیل در ایران؛

گفت‌وگو با دکتر پورمظفری پیرامون فعالیت‌های مرکز آزفا دانشگاه شهید چمران اهواز

 

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز به نقل از مجلۀ الکترونیکی اولین نمایشگاه بین‌المللی جاذبه‌های گردشگری ایران، دکتر داوود پورمظفری، رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه شهید چمران اهواز (آزفا) در گفت‌وگو با گزارشکر نمایشگاه بین‌المللی جاذبه‌های تحصیل در ایران، گفت: هر دانشگاهی در جغرافیای پهناور ایران، جاذبه‌هایی منحصر به فرد برای تحصیل و زندگی دانشجویان بین‌الملل دارد که باید برای معرفی جذابیت‌های تحصیلی در ایران از آن استفاده بشود و این نمایشگاه فرصت را فراهم کرده است.

در ادامه گفت‌وگوی انجام شده با دکتر پورمظفری را می‌خوانید.

خیلی ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار دادید. لطفا خودتون و مرکز را مختصری معرفی کنید.

به نام خدا داوود پورمظفری هستم رئیس مرکز آزفای دانشگاه شهید چمران اهواز. مرکز ما در اسفند ماه سال ۹۶ به طور رسمی افتتاح شده و آغاز به کار نموده. در طی این چند سال نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از علاقمندان به فراگیری زبان فارسی و همچنین دانشجویان دانشگاه دانشجویان بین المللی دانشگاه شهید چمران اهواز در این مرکز زبان فارسی را فرا گرفت‌اند.

 

بفرمایید نقش جذب دانشجوی بین المللی در تبدیل زبان فارسی به زبان مرجع علم چیست؟

پیش از هر چیز باید بگم که از لحاظ نظری هر زبانی این قابلیت رو داره که بتونه به جایگاه زبان علم ارتقا پیدا کنه. همونطور که در دوره‌هایی زبان عربی و لاتین هم در بخش‌های وسیعی از جهان زبان علم بوده‌اند و امروزه زبان‌های دیگری این نقش رو ایفا می‌کنند، زبان فارسی هم با برنامه‌ریزی هدفمند و کوشش این امکان رو حداقل از منظر تئوریک داره که تبدیل به زبان علم بشه. تلاش ارزشمندی که در چند سال اخیر برای جذب دانشجوی بین‌المللی شکل گرفته و توجهی که به تنوع ملیت دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های ایران شده، موجب میشه که دانشگاه‌های ما وارد مناسبات جهانی علم بشن. اگر برنامه‌ریزی آگاهانه‌ای وجود داشته باشه و در گذر زمان مداومت داشته باشه، همزمان با پیشرفت‌های فناوارانه که در برخی از زمینه‌ها همین الان هم در سطح اول جهان هستیم، می‌تونیم جایگاه زبان فارسی رو هم ارتقا بدیم.

 

 سوال بعدی این هست که آیا مرکز دانشگاه شما راهبردهای معینی در گسترش زبان فارسی و جذب دانشجو دارد؟

ما دو سیاست کلی رو دنبال می‌کنیم. یکی افزایش پذیرش دانشجوی بین‌المللی البته با در نظر گرفتن برخی ضوابط هست که مانع جذب افراد ضعیف بشه. به عبارت دیگه قصد داریم هم ظرفیت پذیرش رو افزایش بدیم و هم افراد مستعدی رو از بین متقاضیان انتخاب کنیم. دومین سیاست ما اینه که به دانشجویان بین‌المللی دانشگاه و تبعاً فارسی‌آموزان از حیث ملیت و پراکندگی جغرافیایی تنوع بیشتری بدیم. برای دست‌یابی به این هدف تلاش کرده‌ایم تا از طریق انعقاد تفاهم‌نامه‌های بین‌دانشگاهی به تدریج در مسیر مورد نظر حرکت کنیم.

 

به نظر شما برای افزایش جذابیت تحصیل در ایران چه باید کرد؟

به نظر من دو کار رو باید در سطح گسترده و مؤثر دنبال کرد: یکی تبلیغات برای معرفی دانشگاههای ایران هست. دانش‌آموخته‌های دانشگاههای ما تقریبا در همۀ رشته‌ها در سطح کارشناسی و حتی تحصیلات تکمیلی بسیار باکیفیت هستند. همین که دانشجویان ایرانی زیادی در دانشگاههای معتبر اروپایی و امریکایی پذیرفته می‌شن نموداری از قوت دانشگاههای ماست. ما می‌تونیم با معرفی مؤثر این مزیت علاقه‌مندان بیشتری رو جذب کنیم. دومین کاری که باید به شکل گسترده و جدی به اون توجه کرد غلبه با ایران‌هراسی و تبلیغات منفی علیه کشورماست. دو راه برای این کار پیش پای ماست، یکی انعکاس حس رضایت‌مندی دانشجویان بین‌المللی مقیم ایران به افراد علاقه‌مند به تحصیل در ایران هست و دیگری تقویت کرسی‌های زبان فارسی خارج از کشور که می‌تونن با معرفی غنای فرهنگی ما توجه خارجی‌ها رو به ایران و فرهنگ غنی اون جلب کنند و تبلیغات منفی رو کم‌اثر کنند.

 

از دیدگاه شما  نقش نمایشگاه در گسترش زبان فارسی و تحقق مرجعیت زبان فارسی چیست؟

برگزاری این نمایشگاه که از ابتکارات دورۀ مدیریت دکتر داداش‌پور و همکاران پرتلاش و خوش‌فکرشون هست بهترین راه برای توسعۀ کمی جذب دانشجوی بین‌المللی و تنوع‌بخشی به اون هست. وقتی که ما در این دو محور یعنی جذب انبوهی از دانشجو از جغرافیایی متنوع و وسیع توفیق پیدا کنیم خودبه٬‌خود زمینۀ کسترش زبان فارسی هم محقق می‌شه. برگزاری نمایشگاه و توسعۀ ارتباطات دانشگاههای ایرانی با دانشگاههای کشورهای مختلف مثل در اختیار داشتن زمین حاصل‌خیز و مرغوبه که بذر زبان فارسی در اون به‌خوبی رشد می‌کنه.

 

نظر شما در مورد نمایشگاه بین المللی جاذبه های تحصیل چیست؟

مرکز آزفای ما برای اولین بار قراره در نمایشگاه شرکت کنه. ارزیابی از اون رو باید به زمانی بعد از برگزاری نمایشگاه موکول کنم اما ما خیلی امیدواریم که بتونیم از فرصتی که ایجاد شده استفاده کنیم تا دانشجویان بین‌المللی خودمون رو تنوع بدیم. امید داریم که بتونیم با دانشگاه‌ها و دانشجویان کشورهای مختلف آشنا بشیم و از طریق معرفی ظرفیت‌هامون اونها رو تحصیل در دانشگاه خودمون متقاعد کنیم.

بفرمایید  نقش مرکز شما در برگزاری و افزایش جذابیت نمایشگاه چیست؟

 

هر دانشگاهی در جغرافیای پهناور ایران جاذبه‌هایی منحصربه‌فرد برای تحصیل و زندگی دانشجویان بین‌المللی داره که باید برای معرفی جذابیت‌های تحصیل در ایران از اون استفاده بشه. دانشگاه شهید چمران اهواز از حیث دسترسی اسان دانشجویان عراقی از امتیاز ویژه‌ای برخوردار هست که اون رو بخصوص برای عراقی‌های شاغل در کشور خودشون بسیار جذاب می‌کنه. علاوه براین محیط دوزبانۀ عربی و فارسی اهواز برای دانشجویان کشورهای عربی و کسانی که زبان مادری‌شان عربی است موجب آرامش و حس امنیت براشون میشه. اونها رو کمتر دچار غم غربت و حس بیگانگی می‌کنه. ما سعی می‌کنیم جذابیت تحصیل در چنین محیطی رو به علاقه‌مندان نشون بدیم.

 

لطفا بفرمایید تا چه میزان دانشجویان مراکز شما در این نمایشگاه شرکت خواهید داد؟

شخصا دوست دارم که دانشجویان متعددی که فارسی رو خوب یاد گرفته و با زندگی در اهواز و خوزستان به‌خوبی آشنا شده‌اند به نمایشگاه دعوت کنیم تا بتونن بیش از پیش معرف ما باشن اما هنور اطلاع دقیقی ندارم که برای حضور دانشجویان‌مون چه امکانات و کمک‌هایی رو در اختیار خواهیم داشت. تقاضا دارم سازمان به دانشگاههای شهرستان‌های دور از تهران تسهیلاتی بدهد که بتوانند از این حیث حضور پررنگی داشته باشند.

 

از نظر شما لوازم و اقلام نمایشی حضور موفق یک مرکز آزفا در نمایشگاه بین المللی چیست؟

ما هم‌اکنون در تدراک هستیم تا با معرفی توانایی‌های دانشگاه و مرکز آزفامون حضور مؤثر و مفیدی در نمایشگاه داشته باشیم. معرفی فضای فرهنگی و زبانی اهواز، جاذبه‌های گردشگری خوزستان، آثار و تألیفات مدرسان مرکز آزفا در قالب کتاب، فیلم، برشور و ... از اقلام نمایشگاهی ما خواهد بود.

گفتنی است، اولین نمایشگاه بین‌المللی جاذبه‌های تحصیل در ایران با توجه به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی و در راستای نیل به مرجعیت علمی کشور با حضور دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، موسسات جذب و شرکت‌های دانش بنیان، نمایندگان ملل و اقوام ایران و سایر کشورهای جهان 17 الی 20 مهرماه 1403 در مصلای امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

 

آدرس کوتاه :