وضعیت سدهای خوزستان در پی بروز سیل های اخیر در استان

وضعیت سدهای خوزستان در پی بروز سیل های اخیر در استان


وضعیت سدهای خوزستان در پی بروز سیل های اخیر در استان

دکتر حسین علی حسین زاده معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان در دیدار با اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به تشریح آخرین وضعیت سدها و روخانه های استان در پی بروز سیل های اخیر در استان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر حسین زاده امروز شنبه ۱۷ فروردین ماه در نشستی با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه برای کمک رسانی به مناطق سیل زده استان، بیان کرد: تفاوت سیل استان خوزستان با سایر استان ها این است که در گلستان یا لرستان بارش ها و سیل ها به دلیل نداشتن مانع به صورت آنی این شهرها را تحت تاثیر قرار داد و پس از آن آبگرفتی هایی ایجاد و خساراتی برجای مانده است و مجموعه دستگاه ها نیز در حال خدمات رسانی هستند.

وی افزود: اما در خوزستان سدهای بسیاری وجود دارد که تنها می تواند میزان مشخصی از آب را پشت آن نگه داشت و در این مدت آبهای استان های مختلف مانند کهگیلویه و بویراحمد، لرستان ، چهارمحال و بختیاری و ایلام به سده های کارون و کرخه و دز منتهی می شد.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، ادامه داد: در حوزه کارون به دلیل وجود چهار سد توانستیم تا امروز مدیریت خوبی داشته باشیم، اما در حوزه دز و کرخه به این دلیل که هر کدام از این حوزه ها دارای یک سد هستند، قدرت مانور زیادی وجود نداشت.

حسین زاده، تصریح کرد: با همکاری مدیریت بحران استان، سازمان آب و برق استان و همچنین تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه که در این حوزه تخصص داشتند کارگروهی تشکیل شد تا میزان خروجی سدها به گونه ای تنظیم شود که کمترین خسارت ها به مردم این دو حوزه وارد گردد.

وی، گفت: همچنین روز گذشته نشستی با حضور مسئولان قبلی و فعلی سازمان آب و برق خوزستان  برگزار شد و اعلام گردید که سد کرخه دیگر گنجایش ندارد و خسارت به این سد پیامدهای جبران ناپذیری خواهد داشت؛ ضمن اینکه وزیر نیرو، وزیر کشور، معاون رئیس جمهور و شخص دکتر روحانی در استان حضور داشتند و تمامی این مسایل به دولت اعلام شده است.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، بیان کرد: بامداد امروز این اخطار از سوی سازمان آب و برق استان داده شد که آب پایین دست بالاخص آب کرخه باید دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار متر رها سازی شود که با این میزان خروجی در حوضه کرخه تمامی شهرهای پایین دست دچار آب گرفتی می شود و مشکلاتی را برای مردم تا قسمت رُفیع ایجاد می کند.

حسین زاده، افزود: به همین دلیل شورای مدیریت بحران استان تصمیم گرفت چندین شهر تخلیه شود و مکان یابی هایی نیز در سطح استان انجام گرفت؛ وزیر کشور که در جریان این مساله بود چهار استان معین را برای خوزستان در نظر گرفته اند تا جابجایی مردم انجام گیرد.

وی، ادامه داد: تمامی نیروهای ارتش، سپاه و ...ماشین آلات مورد نیاز را اعزام کرده اند تا افراد ساکن در شهرهای سوسنگرد، حمیدیه، بوستان، رفیع و روستاهای مسیر این مناطق را ترک کنند.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، تصریح کرد: این جابجایی جمعیت تاکنون به این شکل انجام نشده است و به کمک رسانی ویژه ای نیاز دارد و تمامی مدارس و اردوگاه های اهواز و ... برای انتقال مردم در نظر گرفته شده است.

حسین زاده با اشاره به برگزاری این نشست برای کمک جامعه دانشگاهی به مناطق سیل زده استان، اضافه کرد: امر دور از انتظاری نیست که جامعه دانشگاهی در کمک رسانی به مردم آماده باشد و امیدواریم بتوانیم با انسجام و دلسوزی خدمات لازم را به دست مردم برسانیم.

در ادامه دکتر مرعشی رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، گزارشی از میزان کمک های اعضای هیات علمی دانشگاه ارایه کرد.

گفتنی است در این نشست مقرر شد که کارگروهی با حضور دکتر عظیمی، دکتر شهریاری، دکتر مختاری، دکتر افقه، دکتر نقره آبادی، دکتر راضی جلالی، دکتر امان الهی و دکتر الهام پور برای ارتباط هرچه بهتر دانشگاهیان با مسئولان استان برای نیازشناسی مناطق سیل زده استان، تشکیل شود.

همکاری با اداره دامپزشکی استان، تمرکز بر اهدای کمک ها به دستگاه های مرتبط، تشکیل ستاد روان شناس به مردم مناطق آسیب دیده، تشکیل کارگروه های مختلف برای عبور از بحران و تدوین برنامه های بلند مدت و... از مسایل مطرح شده در این نشست بود.

 

آدرس کوتاه :