لزوم تدوین الزامات اخلاقی «هوش‌مصنوعی» در پژوهش

لزوم تدوین الزامات اخلاقی «هوش‌مصنوعی» در پژوهش


دکتر خجسته‌مهر تأکید کرد:

لزوم تدوین الزامات اخلاقی «هوش‌مصنوعی» در پژوهش

 

 

دبیر علمی اولین کنگرۀ «پژوهش پاک»، گفت: درگذشته با مسائلی از جمله خرید و فروش آثار علمی مواجه بودیم که این معضل با استفاده از «مشابهت‌یاب‌ها» تا حدودی رفع شد، اما امروزه با مسئلۀ پساسرقت علمی و استفاده از «هوش‌مصنوعی» روبرو هستیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر رضا خجسته‌مهر، در کنگرۀ «پژوهش پاک» که سه‌شنبه ششم آذرماه در تالار اجتماعات فردوسی دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی برگزار شد، با بیان اینکه هوش‌مصنوعی کمک‌های بسیاری به جامعه کرده است، بیان کرد: از سوی دیگر هوش مصنوعی مشکلاتی را برای پژوهشگران ایجاده کرده که برای پیشگیری از گسترش آن باید الزامات اخلاقی هوش‌مصنوعی تبیین شود.
وی با تقدیر از حمایت‌های رئیس و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز برای برگزاری این کنگره، اظهار امیدواری کرد برگزاری کنگرۀ «پژوهش پاک» شروعی جدید برای تدوین سیاست‌های برتر و رفع نیازهای کشور در این زمینه باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز هدف اصلی از برگزاری این کنگره را نهادینه‌کردن سیاست‌های مرتبط با «پژوهش پاک» دانست و گفت: ایمان دارم که وزارت‌خانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجلس و حتی مراجع تقلید در این زمینه به مسئولیت‌های خود عمل کرده‌اند.
خجسته‌مهر با بیان اینکه بدرفتاری پژوهشی در همۀ دنیا وجود دارد، افزود: دانشگاه‌ها باید در این زمینه سیاست‌گذاری داشته باشند و وزارت علوم و وزارت بهداشت نیز با جدیت بیشتری قوانین مرتبط با این حوزه را پیگیری کنند.
وی، افزود: خرید و فروش آثار علمی از سال‌ها قبل وجود داشته است؛ از این رو وزارت علوم و دولت قانون «پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیۀ آثار علمی» را تدوین و اجرایی کردند.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ارسال 77 مقاله به دبیرخانۀ کنگرۀ «پژوهش پاک» خاطرنشان کرد: پس از داوری‌های انجام شده، 32 مقاله پذیرفته شده که به صورت پوستر و سخنرانی، ارائه می‌شود. همچنین در مدت زمان برگزاری این کنگره، کارگاه‌های آموزشی با تمرکز بر هوش‌مصنوعی در علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی، برگزار می‌شود. 
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان، عنوان کرد: در این کنگره، مسابقه‌ای برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار می‌شود و در آیین اختتامیه به هشت نفر از برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود.
گفتنی است، دانشگاه شهید چمران اهواز، ششم و هفتم آذرماه امسال میزبان برگزاری نخستین کنگرۀ ملی «پژوهش پاک» است. 
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ برگزاری این کنگره می‌توانید به نشانی https://nccr.scu.ac.ir/fa/ مراجعه کنید.
آدرس کوتاه :