برگزاری جشنوارۀ «مهر بی‌پایان» با حضور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز

برگزاری جشنوارۀ «مهر بی‌پایان» با حضور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز


برگزاری جشنوارۀ «مهر بی‌پایان» با حضور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز

 

 
جشنوارۀ «مهر بی‌پایان» با حضور دکتر علی‌محمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‌محمد آخوندعلی، چهارشنبه پنجم آذرماه در جشنوارۀ فرهنگی اجتماعی «مهر بی‌پایان» ویژۀ نکوداشت ولادت حضرت فاطمه (س)، روز زن و مادر که در تالار اجتماعات شهید مطهری دانشکدۀ علوم برگزار شد، گفت: حضرت زهرا (س)، این بانوی عالی‌قدر، برترین و بهترین همۀ بانوان عالم از آغاز خلقت تا پایان هستی است. 
وی افزود: چندی پیش مقام معظم رهبری دربارۀ سه الگوی زن محصور دیروز، زن غربی و زن انقلاب بیاناتی داشتند. زن محصور زنی بود که در چهار دیواری خانه محصور بود و هیچ نقشی در جامعه نداشت. الگوی زن غربی که آثار آن را در نظام سلطنتی پیش از انقلاب اسلامی ایران دیده‌ بودیم و اکنون در دنیای غرب هنوز این فرهنگ حاکم است و ارزش و اعتبار یکی از بهترین نعمت‌های خداوند بر روی کرۀ زمین را در حد مانکن نمایشی در آورده است؛ البته در همان دنیای غرب هستند زنانی که شایسته و دانشمند بوده و از حریم ارزش های زنان دفاع می‌کنند. 
وی، افزود: الگوی دیگر از نظر مقام معظم رهبری، الگوی سوم زن مسلمان است که زنی است که با مهر و عطوفت به همسر و فرزندان، آینده‌سازان کشور را پرورش داده و مانند شمع خود را ذوب کرده و کانون خانواده را روشن و گرم می‌کند و از طرفی در حیطۀ جامعه به مسائل پیرامونی خود توجه دارد و نقش اجتماعی خود را نیز ایفا می‌نماید. 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: اگر شمع وجود زنان در خانواده کم‌رنگ و یا خاموش شود، کانون خانواده از هم گسیخته می‌شود؛ بهترین الگویی که مقام معظم رهبری از آن نام بردند، الگویی است که مصداق آن حضرت فاطمه زهرا (س) و دختر بزرگوار او حضرت زینب کبری است. بنابراین زمانی که ایشان از نقش ویژۀ زنان در خانواده صحبت می‌کنند، مصداق آن به خوبی تعریف شده است. 
آخوندعلی، بیان کرد: در فراز نخست زیارت‌نامۀ حضرت فاطمه (س) بیان شده است «یا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَک اللَّهُ‏ الَّذی‏ خَلَقَک قَبْلَ اَنْ یخْلُقَک، فَوَجَدَک لِمَا امْتَحَنَک‏ صابِرَةً» (ای آزموده! آزمود تو را خدائی که تو را آفرید، پیش از آنکه تو را بیافریند. پس  تو را در برابر آزمایشش صابره یافت). 
وی، بیان کرد: در قرآن کریم آمده است آن زمان که حضرت ابراهیم (ص) قصد ذبح حضرت اسماعیل (ع) را داشت خداوند معجزۀ خود را نشان می‌دهند و آیۀ شریفۀ «وَ فَدَیناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ» را نازل می‌کنند و گوسفندی به آن حضرت داده می‌شود که به جای حضرت اسماعیل (ع) ذبح شود اما در ذیل این آیه روایت عمیقی از معصومان وجود دارد که در اصل ذبح عظیم اشاره به امام حسین (ع) دارد. 
وی افزود: روایت است که داستان کربلا و اسارت اهل بیت عصمت (ع) را خداوند در عالم اولیه و پیش از خلقت این عالم به همۀ پیامبران و اوصیای آن ها نشان می‌دهند و خداوند می‌فرمایند چه کسی حاضر است این مسئولیت را برعهده بگیرند؛ زمانی که موضوع اسارت اهل بیت (ع) طرح می‌شود تنها امام حسین (ع) است که داوطلب این مسئولیت می‌‌شود و حضرت زهرا (س) نظاره‌گر این واقعه است. 
آخوندعلی، ادامه داد: در این دنیا آثار زیادی از حضرت فاطمه (س) وجود ندارد؛ اما همان خطبه‌های محدود و حرکت مدافعانۀ او از حریم ولایت بسیار عمیق است. ایشان حضرت زینب (س) را تربیت می‌کنند که در صحنۀ کربلا نه تنها شخصا حضور دارد و فرزندان خود را فدای راه امام حسین (ع) می‌کند، بلکه کاروان اسرا را مدیریت و در مجلس ابن زیاد و یزید با خطابه‌های کوبنده و غرا باعث رسوایی ستمگران شده و نه تنها برای زن مسلمان بلکه برای همۀ زنان عالم الگو می‌شود. 
وی، گفت: مادر ائمه (س) حضرت زهرا نیز که همواره ذوب در عبادت پروردگار بودند کاری کردند که هیچ زنی قادر به انجام آن نبوده است. در تربیت فرزند، کمک به همسر و فعالیت‌های اجتماعی و دفاع از حق، الگوی بی‌مانندی هستند. 
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود از دکتر مرضیه شهریاری، مدیر امور فرهنگی و مشاور بانوان رئیس دانشگاه شهید چمران تقدیر و گفت: در سه سال اخیر، برنامه‌های بسیار خوبی در حوزه‌های فرهنگی، به خصوص در امور بانوان برگزار شده است که این مسئله جای سپاس‌گزاری  دارد.  
گفتنی است در پایان این برنامه که با حضور همسر شهید مدافع حرم، شهید مجید محمدی همراه بود، از بانوان سرآمد پژوهشی دانشگاه، بانوان یاور علمی و اعضای هیئت علمی حوزۀ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و پویش زنان تمدن‌ساز تقدیر شد.
آدرس کوتاه :