انتشار کتاب «مقدمه و راهنمای عملی در سنجش خانواده» در اداره‌ی چاپ و انتشارات دانشگاه

انتشار کتاب «مقدمه و راهنمای عملی در سنجش خانواده» در اداره‌ی چاپ و انتشارات دانشگاه


انتشار کتاب «مقدمه و راهنمای عملی در سنجش خانواده» در اداره‌ی چاپ و انتشارات دانشگاه

 

 

کتاب «مقدمه و راهنمای عملی در سنجش خانواده» در اداره‌ی چاپ و انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز، منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، «باربارا تاملیسون» نویسنده ی این کتاب است و دکتر غلامرضا رجبی عضو هیات علمی دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی ترجمه ی این کتاب را انجام داده است.

در بخشی از این کتاب آمده است: خانواده و ارتباطات خانوادگی تأثیر عمیق بالقوه‌ای بر هر یک از اعضای خانواده در طول زندگی دارند. خانواده‌ها ارتباطات معنی‌دار، مهّم و نوعی مفهوم هویّت و تعّلق را برای ما تدارک می‌بینند. در شرایط مثبت، اعضای خانواده، منابع لذت و خوشی و در شرایط منفی منبع غم و اندوه هستند. بنابراین از آنجایی که خانواده و روابط خانوادگی برای افراد مهّم هستند، ضروری است که درک خوبی از چگونگی کارکرد خانواده و چگونگی کمک به آن‌ها - چالش‌ها را تجربه می‌کنند- داشته باشیم. این کتاب بر یادگیری سنجش نظام‌های خانواده و برنامه‌ریزی برای مداخلات فراتر از فشارهای‌روانی موقعیت کنونی‌شان و ایجاد تاب آوری، تأکید می‌کند.

این کتاب به چهار بخش تقسیم ‌شده است: بخش اول، شامل پنج فصل مفاهیم بنیادی سنجش مداخله است و نظریه، مفاهیم و بافت برای تغییر، سنجش و برنامه‌ریزی را بررسی می‌کند. این فصل، مفاهیم و رویکردهای مربوط به فعالیت خانواده ازجمله انواع ساختارهای خانواده را در برمی‌گیرد.

 بخش دوم، فرآیند سنجش و برنامه‌ریزی مداخله، نظریه‌ی نظام‌های خانواده، رشد زندگی خانوادگی و سنجش خانواده‌ها را برای تغییر با استفاده از شاخص‌های استانداردشده، ذکر می‌کند. این فصول بر توانمندی‌ها و مقابله در پاسخ به عوامل تنش‌زا و گذارها در محیطشان، تأکید می‌کنند. تنّوع و تفاوت به عنوان مبنای توانمندی‌های خانواده برجسته می‌شوند و با خانواده به عنوان کارشناس برای حل موقعیت‌شان رفتار می‌شود. فعالیت‌های مبتنی بر شواهد آگاهانه و نیاز به ارزیابی نیز بررسی می‌شوند.

بخش سوم، شامل دو فصل است که به نیاز برای تفّکر انعکاسی و انتقادی در مورد فرآیند و پویایی‌های خانواده توجّه می‌کند. در اینجا، دانش‌جویان می‌توانند به تجارب خودشان در خانواده‌هایشان نگاه‌کنند و همکاری‌های زندگی خانوادگی را برای مفاهیم هویّت، ارزش‌ها و نگرش‌ها و درک یگانه‌بودن نظام‌های خانواده، بیان کنند.

بخش چهارم کتاب، شامل مطالعات موردی جدید و یک بخش با توضیح تصاویر تأثیر متقابل نظام‌های خانواده، نیازها، فرهنگ و تنّوعی است که در میان خانواده‌ها و موقعیت آن‌ها رخ می‌دهد.

موضوعات این کتاب به‌طور منحصربه‌فردی بین نظریه، کاربرد بالینی و خود سنجی، تعادل برقرار می‌کند و با نیت ارائه‌ی یک رویکرد گسترده، شواهد حمایت‌شده در جهت چارچوب نظام خانواده برای عمل و برنامه‌ریزی مداخله‌های حساس بافتی و نیرومندسازی خانواده‌ها تدارک دیده‌شده است. اساساً، سازمان‌دهی اصول در این کتاب، دیدگاه بوم‌شناختی به تصمیم‌گیری مبتنی بر سنجش برای مداخلات شواهد حمایت‌شده برای برآوردن نیازهای خانواده را توصیف می‌کند.

هدف این کتاب، ارائه‌ی دانش و مهارت‌های مقدماتی به دانشجویان برای سنجش کنش‌وری خانواده در سه الی چهار واحد درسی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مشاوره خانواده و روان­شناسی بالینی و خانواده و همچنین رهنمودهایی برای سنجش بالینی و برنامه‌ریزی مداخله است. از طرفی، یادگیری از طریق کاربرد مفاهیم بنیادی برای مطالعات موردی و فعالیت‌ها وقتی آسان می‌شود که هدف آن، برانگیختن تفکر انتقادی و یکپارچه‌کردن نظریه و عمل باشد.

گفتنی است برای تهیه کتاب «مقدمه و راهنمای عملی در سنجش خانواده» می‌توانید با مرکز پخش کتاب در اهواز و تهران به شماره  33331072 و ۳۳۳۳۱۵۴۲ (۰۶۱) - ۶۶۴۹۴۴۰۹ و ۶۶۴۱۱۱۷۳  (۰۲۱) تماس حاصل نمایید.

 

 

آدرس کوتاه :