منو اصلی
EN
FA
AR
FR
منو اصلی
صفحه اصلی
درباره دانشگاه
افتخارات عظیم و باشکوه تاریخ تمدن و فرهنگ ایرانزمین، بیانگر وجود مراکز دانش در انواع علوم بوده است. مراکز برجستهی علمی همچون دانشگاه جندیشاپور در استان خوزستان که در 530 میلادی بنیانگذاری شد، دلیلی بر این مدعاست. پس از پیروزی ایرانیان بر امپراتور روم، یکی از شاهان ساسانی (شاپور اول) دستور داد شهر جندیشاپور در 18 کیلومتری جنوب غرب دزفول بنا شود. وی این شهر را «بهاندیو» یعنی بهتر از انطاکیه (پایتخت روم شرقی) نام نهاد، سپس در این شهر، دانشگاهی به همین نام تأسیس شد. در آن ایام علوم مختلفی ازجمله پزشکی، فلسفه، الهیات، ریاضیات، موسیقی، کشورداری و کشاورزی در این دانشگاه تدریس میشد. مدارک تاریخی همداستاناند که دانشکدهی پزشکی دانشگاه جندیشاپور یکی از قدیمیترین دانشگاههای پزشکی جهان بوده است و دانشمندان زیادی از ملیتهای ایرانی و هندی در آن تدریس و پژوهش میکردهاند. پس از آن دورهی چشمگیر، حیات دوبارهی دانشگاه جندیشاپور از سال 1334 خورشیدی با ایجاد دانشکدهی کشاورزی آغاز شد. سپس در سال 1335، مقدمات ایجاد دانشکدهی پزشکی فراهم آمد و بهتدریج سایر دانشکدهها نیز در پی آن فعال شدند. تا پیش از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال 1357 نزدیک به چهار هزار دانشجو در 40 رشتهی تحصیلی مقطع کارشناسی و 17 رشتهی تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه، مشغول به تحصیل بودهاند. پس از انقلاب و در دوران دفاع مقدس این دانشگاه یکی از پایگاههای اصلی رزمندگان به شمار میرفت و مقر اصلی شهید دکتر چمران بود. پس از به شهادت رسیدن این سردار بزرگ و بهپاس بزرگداشت او، دانشگاه جندیشاپور به شهید چمران اهواز تغیر نام داد. در حال حاضر دانشگاه شهید چمران اهواز، دارای 17 دانشکده، یک پردیس صنعتی و یک پردیس بینالملل است. دانشگاه دارای 60 گروه آموزشی شامل 25 گروه انسانی، 9 گروه علوم پایه، 10 گروه فنی و مهندسی، 14 گروه علوم کشاورزی و دامپزشکی و 2 گروه هنر است. این گروهها مجموعاً شامل 3 رشته کارشناسی مقطع ناپیوسته، 55 رشته کارشناسی در مقطع پیوسته، 182 رشته در مقطع کارشناسی ارشد، 95 رشته در مقطع دکتری و یکرشته در مقطع دکترای حرفهای است. بیش از 600 نفر عضو هیئت علمی در دانشگاه مشغول آموزش و پژوهشاند که حدود 91 درصد از آنها رتبهی استادیاری و بالاتر دارند. همچنین بیش از 14 هزار نفر دانشجو در مقاطع کارشناسی تا دکترای تخصصی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد بیش از 4500 نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند. از کل رشتهها 45 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 18 رشته در مقطع دکترای تخصصی مربوط به پردیس بینالمللی است. در حال حاضر دانشگاه شهید چمران اهواز با در اختیار داشتن فضای آموزشی بسیار وسیع و مناسب بزرگترین دانشگاه جنوب غرب کشور و در زمرهی 10 دانشگاه جامع برتر ایران به شمار میآید.
تاریخچه
ریاست دانشگاه
دانشگاه به روایت آمار
کتاب راهنمای دانشگاه
تماس با دانشگاه
چارت سازمانی
نقشه دانشگاه
سرود دانشگاه
تورمجازی دانشگاه
شرح وظایف دانشگاه
هیات امنای دانشگاه
موسسات عضو هیات امنای منطقه جنوب غرب:1 – دانشگاه شهید چمران اهواز 2 – دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر 3 – دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان 4 – دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول 5 – دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
اعضای هیأت امنا
موسسات عضو
اعضای کمیسیون دائمی
قوانین و مقررات
وظایف و اختیارات
مصوبات
کارکنان
مدیریت
ریاست دانشگاه
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
معاونت پشتیبانی
معاونت پژوهش و فناوری
معاونت دانشجویی
معاونت فرهنگی و اجتماعی
دانشکدهها
در حال حاضر دانشگاه شهید چمران دارای ۱4 دانشکده با ۵4 گروه آموزشی شامل ۲۲ گروه علوم انسانی، ۷ گروه علوم پایه، ۷گروه فنی و مهندسی، ۱۳گروه علوم کشاورزی و دامپزشکی و ۲گروه هنر میباشد.
اقتصاد و علوم اجتماعی
مهندسی
علوم ریاضی و کامپیوتر
دامپزشکی
ادبیات و علوم انسانی
کشاورزی
الهیات و معارف اسلامی
علوم
علوم ورزشی
علوم زمین
علوم تربیتی و روانشناسی
مهندسی آب و محیط زیست
مهندسی عمران و معماری
گروه معارف اسلامی
هنر شوشتر
حقوق و علوم سیاسی
پردیس دانشگاهی و آموزش های آزاد
پردیس صنعتی شهدای هویزه
مراکز تحقیقاتی و قطب ها
قطب علمی نماد فعالیت سازمان یافته گروهی از اعضای هیات علمی در یک مؤسسه با توان علمی بالاست که با برتری در یک زمینه علمی - تخصصی در علوم بنیادی یا کاربردی شناخته می شود و از طریق تمرکز و انسجام بخشیدن به فعالیتهای خود در آن زمینه، برای نوآوری و دستیابی به کیفیت برتر علمی در سطح ملی، منطقه ای یا بین المللی و پاسخگویی به نیازهای اساسی کشور تلاش می کند.
قطب علمی آموزش مداوم
قطب علمی بهداشت و بیماری های آبزیان
قطب علمی بهسازی و نگهداری شبکه
قطب علمی پژوهش در فناوری حفاری
مرکز پردازشهای سریع
مرکز نو آوری و خلاقیت
مرکز آگاهی رسانی ، پشتیبانی و امداد رایانه
مرکز رشد واحد های فناور
مرکز آزفا
مرکز زبان دانشگاه
مرکز تحقیقات زمینشناسی و زمینشیمی نفت
وظایف مراکز تحقیقاتی و قطب ها
مرکز تحقیقات لیزر و پلاسما
مرکز تحقیقات معماری و برنامه ریزی محیطی
پژوهشکده میادین و تجهیزات نفت و گاز
روابط عمومی
تور مجازی
چهارشنبه، ۱۳ تیر ۱۴۰۳
اعضای هیئت علمی
اعضای هیات علمی
مریم قادری قهفرخی
مریم قادری قهفرخی
(EN Page)
استادیار
گروه بهداشت مواد غذایی
پست الکترونیکی:
مقالات و کتب
طرح های پژوهشی
پایان نامه ها و رساله ها
تماس ها
مقالات
بررسی تاثیر ضد اکسایشی عصاره پوست کیوی (Actinidia delisioca L.) در مقایسه با ضد اکساینده مصنوعی TBHQ بر پایداری اکسایشی روغن سویا ، مهسا علیخانی فرادنبه : نویسنده اول,رضا اسماعیل زاده کناری : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم, ، علوم و صنایع غذایی ایران ، 1397/09/01 ، 307-318 ، ایران - تهران - تهران
مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره پوست کیوی ). (Actinidia deliciosa Lاستخراج شده به دو روش حمام و پروب فراصوت ، مهسا علیخانی فرادنبه : نویسنده اول,رضا اسماعیل زاده : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم, ، پژوهش های علوم و صنایع غذائی ، 1398/01/25 ، 223-233 ، ایران - خراسان رضوی - مشهد
Developing novel synbiotic low-fat yogurt with fucoxylogalacturonan from tragacanth gum: Investigation of quality parameters and Lactobacillus casei survival , Maryam Ghaderi-Ghahfarokhi : First author,امین یوسف وند : second author,Hassan Ahmadi Gavlighi : Third author,Mehdi Zarei : Fourth author,Peyman Farhangnia : Author5, , Food Science and Nutrition , 2020-08-01 , 4491-4504 , USA - امریکا - HOBOKEN
The effect of hydrolysed tragacanth gum and inulin on the probiotic viability and quality characteristics of low‐fat yoghurt , Maryam Ghaderi-Ghahfarokhi : First author,amin usefvand : second author,Hassan Ahmadi Gavlighi : Third author,Mehdi Zarei : Fourth author, , International Journal of Dairy Technology , 2021-02-01 , 161-169 , USA - امریکا - HOBOKEN
اثر پوشش خوراکی کاراگینان - اسانس پونه کوهی (Mentha longifolia) بر خصوصیات میکروبی, شیمیایی و حسی فیله مرغ تازه طی نگهداری در دمای یخچال ، سپیده کیانی قلعه سرد : نویسنده اول,علی فضل آرا : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم,مهدی پورمهدی بروجنی : نویسنده چهارم, ، بهداشت مواد غذایی ، 1399/12/15 ، 1-15 ، ایران - آذربایجان شرقی - تبریز
Encapsulation of Sargassum boveanum Algae Extract in Nano-liposomes: Application in Functional Mayonnaise Production , Davood Savaghebi : First author,Maryam Ghaderi-Ghahfarokhi : second author,Mohsen Barzegar : Third author, , Food and Bioprocess Technology , 2021-04-20 , 1311-1325 , USA - امریکا - new york
ویژگی ضداکسایشی و ممانعت کنندگی آلفا آمیلازی و آلفاگلوکوزیدازی پلی ساکارید با روش آنزیمی و اسیدی از پوست انار ، حسن احمدی گاولیقی : نویسنده اول,مهدی طبرسا : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم, ، مجله علوم وصنایع غذایی ایران ، 1400/08/20 ، 145-153 ، ایران - تهران - تهران
The comparison of antimicrobial and antioxidant activity of essential oil of Oliveria decumbens and its nanoemulsion preparation to apply in food industry , leyila nikravan : First author,Siavash Maktabi : second author,Maryam Ghaderi-Ghahfarokhi : Third author,Mohammad Mahmoudisourestani : Fourth author, , مجله دامپزشکی ایران , 2021-12-06 , 78-87 , Iran - khouzestan - Ahvaz
اثر پوشش خوراکی ژلاتین - اسانس نعناع (Mentha spicata) بر خصوصیات میکروبی, شیمیایی و حسی فیله مرغ تازه طی نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد ، زهرا فرهادوند : نویسنده اول,علی فضل آرا : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم,مهدی پورمهدی بروجنی : نویسنده چهارم, ، علوم و صنایع غذایی ایران ، 1400/09/15 ، 249-261 ، ایران - تهران - تهران
بررسی کیفیت فیله مرغ تازه پوشش دهی شده با کاراگینان - اسانس پونه کوهی (Mentha longifolia) تحت بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده ، سپیده کیانی قلعه سرد : نویسنده اول,علی فضل آرا : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم,مهدی پورمهدی بروجنی : نویسنده چهارم, ، میکروبیولوژی دامپزشکی ، 1401/06/31 ، 1-19 ، ایران - سمنان - گرمسار
Potentially Toxic Elements (PTEs) in Refined and Cold‑Pressed Vegetable Oils Distributed in Ahvaz, Iran: a Probabilistic Health Risk Assessment , Ali Askarpour : First author,Ebrahim Molaee-Aghaee : second author,Maryam Ghaderi-Ghahfarokhi : Third author,Nabi Shariatifar : Fourth author,Trias Mahmudiono : Author5,Parisa Sadighara : Author 6,Yadolah Fakhri : Author 7, , Biological Trace Element Research , 2022-12-16 , 4567-4575 , USA - امریکا - امریکا
Layer‑by‑Layer Coating Approach Based on Sodium Alginate, Sage Seed Gum, and Savory Oil: Shelf‑Life Extension of Fresh Cheese , ارزو امینیان دهکردی : First author,Maryam Ghaderi-Ghahfarokhi : second author,سید سیاوش ساعی دهکردی : Third author,ali fazlara : Fourth author, , Food and Bioprocess Technology , 2023-01-09 , 1149-1164 , USA - امریکا - new york
Histopathological Evaluation of Eggshell and DBM Combination on the Repair of Critical Size Experimental Calvarial Bone Defects in Rats , surush masihipur : First author,Soroush Sabiza : second author,Annahita Rezaie : Third author,Maryam Ghaderi-Ghahfarokhi : Fourth author, , Archives of Razi Institute , 2024-01-01 , 1709-1718 , Iran - a1 - osku
مقالات (از کنفرانس)
ریزپوشانی اسانس دارچین در نانوژل¬های کیتوزان : مقایسه¬ی فعالیت ضد میکروبی و ضد اکسایشی آن با اسانس آزاد ، محسن برزگر : نویسنده دوم,محمد علی سحری : نویسنده سوم,محمد حسین عزیزی : نویسنده چهارم,مریم قادری قهفرخی : ارائه دهنده, ، سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، 1398/06/26 ، ایران - تهران - تهران
امکان سنجی تولید پنیر فتای سین بیوتیک : بررسی ویژگیهای تکنولوژیکی, بافتی و میکروبی آن ، محمد صادق عرب : نویسنده اول,ابراهیم ترابی : نویسنده سوم,مریم قادری قهفرخی : ارائه دهنده, ، سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، 1398/06/26 ، ایران - تهران - تهران
ارزیابی پتانسیل پریبیوتیکی صمغ کتیرای هیدرولیز شده با پکتیناز بر باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شرایط i ، مریم قادری قهفرخی : نویسنده اول,امین یوسف وند : نویسنده دوم,مهدی زارعی : نویسنده سوم,حسن احمدی گاولیقی : نویسنده چهارم, ، بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، 1399/11/14 ، ایران - خوزستان - ملاثانی
چالش های موجود در زمینه زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در ماست ، مریم شاکرمی : نویسنده اول,مریم قادری قهفرخی : نویسنده دوم,مهدی زارعی : نویسنده سوم, ، اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی ، 1400/06/17 ، ایران - مازندران - آمل
ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و پتانسیل پری بیوتیکی جوانه ماش بر زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی ، مریم شاکرمی : نویسنده اول,سحر بچاری : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : ارائه دهنده, ، بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، 1400/12/04
تعیین ویژگیهای پریبیوتیکی پکتین پوست انار و صمغ مرو بر باکتری پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus ، سحر بچاری : نویسنده اول,ارزو امینیان دهکردی : نویسنده سوم,مهدی زارعی : نویسنده چهارم,مریم قادری قهفرخی : ارائه دهنده, ، بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، 1400/12/04
محتوای فنولی و پتانسیل پریبیوتیکی صمغ و پالپ میوه Cordia myxaدر تعامل با پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی ، سحر علمی انواری : نویسنده اول,مریم قادری قهفرخی : ارائه دهنده, ، چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، 1402/02/12
تاثیر فرآیند پرتودهی گاما بر خصوصیات میکروبی و فیتوشیمیائی پودر جوانه ماش و یونجه ، مریم شاکرمی : نویسنده دوم,سحر بچاری : نویسنده سوم,مریم قادری قهفرخی : ارائه دهنده, ، چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، 1402/02/12
اثر اسانس مرزه خوزستانی بر تروفوزوئیت ها و کیستهای آکانتاموبا کستلانی ، فاطمه نویدی : نویسنده اول,سمیه بهرامی : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم,مهدی زارعی : نویسنده چهارم, ، دومین کنگره ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان ، 1402/07/19
بررسی مدت زمان ماندگاری فیله گوشت بوقلمون پوشش دهی شده با صمغ دانه مرو و اسانس مرزه خوزستانی ، سارا غفلتی : نویسنده اول,علی فضل آرا : نویسنده دوم,مریم قادری قهفرخی : نویسنده سوم,مهدی پورمهدی بروجنی : نویسنده چهارم, ، اولین کنگره ملی ایمنی غذا و دارو ، 1402/07/26
طرح های بنیادی
تولید سلولز باکتریایی از ضایعات خرما و نیشکر به منظور استفاده در صنایع تولید کاغذ و پوشش های بسته بندی ,مریم قادری قهفرخی : همکار اول,مهدی زارعی : مجری اول, ,1400/01/17 ,سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ,ایران - خوزستان - اهواز ,
نام و نام خانوادگی
عنوان پروژه
مقطع
خلاصه پایان نامه
تاریخ دفاع
سیده زهرا احمدی باردئی
تعیین میزان فلزت سنگین در نمونه های کنجد و ارده جمع آوری شده از برخی شهرهای استان خوزستان
کارشناسی ارشد
زینب بیرانوند
بررسی قابلیت استفاده از میکرو و نانو کریستال سلولز به عنوان ترکیب پری بیوتیک و جایگزین چربی در فرمولاسیون ماست کم چرب پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس کازئی
کارشناسی ارشد
یاسمن فدعمی
بررسی تاثیر فرآیند پرتودهی گاما بر ویژگی های فیزیکوشیمیائی، آنتیاکسیدانی و میکروبی پودر جوانه های سویا و شبدر طی دوره ی نگهداری
کارشناسی ارشد
رویا محمدنژاد
تاٌثیر هیدروکلوئیدهای پکتین و گوار بر ویژگی های کیفی و ماندگاری کشک مایع صنعتی طی نگهداری در یخچال
کارشناسی ارشد
1402/03/27
فاطمه مهرپور
کاربرد طیف سنجی تحرک یونی جهت تشخیص رنگ های مصنوعی در آب میوه های سنتی عرضه شده در بازار
کارشناسی ارشد
1402/07/26
ارزو امینیان دهکردی
بهره گیری از پوشش آلژینات سدیم-صمغ دانه ی مرو حاوی روغن فرار مرزه ی خوزستانی برای بهبود ویژگی های نگهداری پنیر محلی و اثر آن بر آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز
کارشناسی ارشد
1400/07/07
سحر بچاری
تاثیر تیمار اولتراسونیک بر پتانسیل پر­بیوتیکی و فعالیت آنتی اکسیدانی پکتین پوست انار
کارشناسی ارشد
1401/04/20
مریم شاکرمی
ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیائی، حسی و زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب طعم دار غنی شده با جوانه یونجه
کارشناسی ارشد
1401/06/29
پست الکترونیکی: