11 11 2019 22:09
کد خبر : 1707219
تعداد بازدید : 556

همایش ملی "سیلاب 98-97 اگر تکرار شود" برگزار شد

 

همایش ملی دو روزه "سیلاب 98-97 اگر تکرار شود" صبح امروز سه‌شنبه 21 آبان ماه و با حضور مسئولان کشوری و استانی در محل سالن گیت بوستان، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در ابتدای این همایش دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان بیان کرد: در جریان سیل اخیر سه رویکرد و اولویت "کاهش تلفات و پایداری سدها"، "جلوگیری از آسیب رسیدن به سدها" و همچنین "مدیریت ریسک" دنبال شد.

وی افزود: در جریان این رخداد حجم قابل‌توجهی از سیلاب به سمت کانون‌های ریز گرد هدایت شد که این مسئله موجب بهبود وضعیت کانون‌ها شده است.

استاندار خوزستان، ادامه داد: همچنین با توجه به چند سال خشک‌سالی متوالی در استان خوزستان، تالاب‌های استان وضعیت خوبی نداشتند که سیل اخیر موجب بهبود وضعیت تالاب‌ها نیز شد.

شریعتی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با کار تیمی و همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی و بالأخص کمک‌های اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز توانستیم باوجود تمامی محدودیت‌ها از بروز خسارات بیشتر جلوگیری نماییم.

 

خوزستان در تمامی ابعاد قدرت ملی تأثیرگذار است

در ادامه امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش بابیان اینکه استان خوزستان در تمامی ابعاد قدرت ملی تأثیرگذار است، گفت:  در جریان سیل اخیر ارتش وظیفه خود دانست که در کنار مردم و مسئولان و برای کاهش خسارات هرآن چه در توان دارد را انجام دهد.

وی، افزود: ارتش سه مأموریت پاسداری از استقلال، حفظ تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد و برای انجام هر مأموریتی در این حوزه‌ها آماده است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش ادامه داد: در سیل ابتدای امسال استان خوزستان نیز ارتش تلاش کرد در تمامی اقدامات بامسئولان استانی هماهنگی داشته باشد.

امیردریادار سیاری، عنوان کرد: بی‌شک سیل ابتدای امسال درس آموخته‌هایی دارد که باید موردتوجه قرار گیرد تا در شرایط مشابه از این درس‌ها استفاده کرده و در جهت کاهش خسارات از تجربیات استفاده نماییم. مسئله مهم دیگر آمادگی برای مواجه با رخدادهای طبیعی است و مسئولان و دستگاه‌های اجرایی باید به‌گونه‌ای عمل کنند که هیچ‌گاه غافلگیر نشوند.

وی بابیان اینکه باید به تجربیات مردم اهمیت دهیم، اظهار کرد: در زمان بحران باید به مشکلات مردم توجه شود و صبر و تحمل متناسب با بحران را در خودمان تقویت کنیم؛ در جریان رخدادهای طبیعی مردم آسیب‌دیده‌اند و مسئولان صبر و حوصله بیشتری داشته باشند.

 

ارسال 149 مقاله به دبیرخانه همایش

در ادامه دکتر جواد احدیان مدیر دفتر پژوهش‌های کاربردی سازمان آب و برق استان خوزستان بیان کرد: 149 مقاله به دبیرخانه همایش ملی دو روزه "سیلاب 98-97 اگر تکرار شود" ارسال‌شده است که از این تعداد 78 مقاله به‌صورت شفاهی و  71 مقاله به‌صورت پوستر ارائه می‌شود.

وی افزود: همچنین در مدت دو روز برگزاری این همایش شش کارگاه تخصصی با حضور استادانی از داخل و خارج از کشور برگزار می‌گردد.

مدیر دفتر پژوهش‌های کاربردی سازمان آب و برق استان خوزستان عنوان کرد: در سال 97-98 اکثر حوزه‌های کشور شرایط سیلابی را تجربه کرده‌اند و در استان خوزستان نیز شاهد خساراتی در بخش‌های مختلف بوده‌ایم و برگزاری این همایش در راستای آسیب‌شناسی سیل اخیر در استان خوزستان است.

 

در استان خوزستان با کمترین خسارات سیل مواجه بودیم

در ادامه معاون آب و آبفا وزارت نیرو، گفت: اگر حاصل این همایش این باشد که دستگاه‌های اجرایی از آموزه‌ها استفاده کنند، به نتیجه موردنظر رسیده‌ایم.

قاسم تقی زاده خامسی، اظهار کرد: با توجه به تغیر اقلیم در کشور مجدد شاهد وقوع سیلاب‌هایی مانند سیل ابتدای امسال در نقاط مختلف کشور خواهیم بود و امیدواریم بتوانیم با کسب تجربیات لازم از بروز خسارات پیش‌گیری کنیم.

وی، عنوان کرد: درست است که سیل اخیر در استان یک بحران بود اما مدیرانی که درک درستی از مسائل دارند از یک بحران به‌خوبی استفاده کرده و نمی‌گذارند به تهدید تبدیل شود.

معاون آب و آبفا وزارت نیرو، خاطرنشان کرد: در سیل اخیر کمترین خسارات به استان خوزستان وارد شد و یکی از دلایل این مسئله نیز وجود سدها بود.

تقی زاده خامسی، تأکید کرد: متأسفانه اطلاعات مردم نسبت به سیل کم است و باید به این موضوع توجه بیشتری شود و رسانه‌ها نسبت به اطلاع‌رسانی دقیق و صحیح اقدام نمایند.

گفتنی است همایش ملی سیلاب 98-97 اگر تکرار شود به مدت دو روز از 21 تا 23 آبان ماه با همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز و سازمان آب و برق استان خوزستان برگزار می‌شود.

از محورهای این همایش می‌توان به هواشناسی و پیش‌بینی بارش، هیدرولوژی شهری و روستایی، مدیریت حوضه آبریز در سیلاب، مهندسی رودخانه و سیل(سازه‌ها، حریم بستر، لایروبی و ساماندهی و مدیریت سیلاب‌دشت)، سیل و تبعات اجتماعی، اقتصادی، بهداشت و امنیت و سیل، فرصت‌ها و تهدیدهای محیط زیستی و منابع طبیعی اشاره کرد.

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت