زندگینامهی مرحوم دکتر محمد محمودیانشوشتری عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز

دکتر محمد محمودیان شوشتری اول خردادماه سال 1319 در شهرستان شوشتر و در خانوادهای مذهبی متولد شد. او فرزند چهارم از یک خانواده 10 نفره بود و دو خواهر خود را در طفولیت از دست داده و همراه دیگر اعضای خانواده (سه پسر و سه دختر) در خانهی قدیمی خود در شهرستان شوشتر زندگی ساده و سنتی داشتند.
محمد پسر بزرگ خانواده بود. پدرش فردی بیسواد و بازاری بود که عموماً در کاروانسرای آبگنده (اوگنده به زبان محلی که این کاروانسرا در زمان حال وجود ندارد) بهصورت انفرادی و گاهی با شراکت برادر بزرگتر خود به کار خریدوفروش کالا بهویژه انواع خرما، گندم، جو و پشم مشغول بود. مادر محمد سواد خواندن قرآن و ادعیهها را داشت و قادر به خواندن روزنامه نیز بود.
محمد اولین فرزند خانواده بود که به مدرسه رفت؛ خواهران بزرگتر به مکتبخانه رفته بودند و سواد قرآنی داشتند. پس از دریافت مدرک ششم ابتدایی به اصرار مادر درس خواندن را ادامه داد و وارد دبیرستان شد و در سال دهم رشتهی طبیعی را انتخاب کرد. در زمستان سال 1337 که سال آخر دبیرستان را میگذراند پدر خود را از دست داد و پس از مدتی به استخدام ادارهی آموزش پرورش شوشتر درآمد و از اول مهرماه سال 1342 فعالیت خود در اداره کل آموزشوپرورش اهواز را آغاز کرد.
در سال 1345 تصمیم به ادامهی تحصیل گرفت و برای شرکت در کنکور دانشگاههای تهران و اهواز آن سال نامنویسی کرد و در آزمون دانشگاه تهران رتبهی 167 و در اهواز رتبهی پنجم را به دست آورد و دانشکدهی کشاورزی در ملاثانی را برای ادامهی تحصیل برگزید و با استفاده از بورس تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه ایالتی کلورادو به پایان رساند؛ و مردادماه سال 1359 به ایران بازگشت اما با تعطیلی دانشگاهها روبرو شد. ازاینرو بار دیگر به وزارت آموزش پرورش بازگشت و در بخش آموزشهای کشاورزی بهعنوان کارشناس مشغول به کار شد و همزمان با حکم شهید باهنر بهعضویت ستاد انقلاب فرهنگی درآمد و در ستاد انقلاب فرهنگی در نوشتن برنامههای مربوط به دبیرستانهای کشاورزی همکاری میکرد.
از اواسط سال 1360 به پیشنهاد شهید شرافت نمایندهی شوشتر در اولین دورهی مجلس شورای اسلامی در فرمانداری شوشتر مامور شد تا بر طرحهای آبی که زیر نظر فرمانداری بود نظارت کند و اوایل سال 1361 برای همکاری به دفتر فنی استانداری اهواز جهت همکاری دعوت شد و همزمان کارهای انتقال و یا استخدام در دانشگاه را پیگیری میکرد. علاقهی اصلی وی خدمت در شغل معلمی بود؛ ازاینرو در اسفندماه سال 1361 بهعنوان عضو هیئتعلمی به دانشگاه شهید چمران اهواز معرفی شد و با توجه به عدم نیاز گروه آبیاری در دانشکده کشاورزی به آموزشکده کشاورزی ملاثانی پیوست و در اردیبهشتماه سال 1362 مدیر گروه فنی مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی رامین شد.
دکتر محمودیانشوشتری در سال 1360 ازدواج کرد و دو دختر او در سالهای 1361 و 1363 به دنیا آمدند و او از بهمنماه سال 1363 به دانشکدهی مهندسی اهواز منتقل شد، ولی عملاً وظایف مدیر گروهی خود را در آموزشکدهی کشاورزی رامین تا تیرماه 1364 ادامه داد. پس از انتقال به اهواز در بهمنماه سال 1365 رئیس دانشکدهی مهندسی شد و شهریور سال 1369 برای گذراندن فرصت مطالعاتی یکساله به دانشگاه ایالتی کلورادو در آمریکا بازگشت. در شهریورماه 1370 پس از برگشت از فرصت مطالعاتی، مجدداً در گروه عمران دانشکده مهندسی تدریس و فعالیتهای علمی خود را آغاز کرد. در مهرماه سال بعد به ریاست دانشکدهی کشاورزی منصوب شد و همزمان با ریاست دانشکده کشاورزی مسئولیت راهاندازی دانشکدهی تربیت دبیر شوشتر (دانشکده هنر فعلی) به او سپرده شد.
او توانست در اردیبهشت سال 1381 بهعنوان استاد نمونهی کشوری را از دانشگاه شهید چمران اهواز به دست آورد و اول مردادماه سال 1389 بهافتخار بازنشستگی نائل آمد. دکتر محمودیانشوشتری در فاصلهی زمانی سالهای 1384 تا 1389 چهار جلد کتاب علمی در زمینههای هیدرولیک تألیف کرد.
این استاد عالیقدر دانشگاه شهید چمران اهواز از شروع دورهی بازنشستگی همکاری علمی و آموزشی خود را با دانشگاه شهید چمران اهواز حفظ کرد و هر نیم سال تحصیلی یک درس دورهی کارشناسی ارشد و یا دکتری را بهصورت حقالتدریسی به دانشجویان ارائه داد و بهعنوان استاد راهنمای مشترک در هدایت بعضی از پایاننامهها و یا بهعنوان داور در جلسات دفاعیه دانشجویان دکتری مشارکت و همکاری داشت. روحش شاد و یادش گرامی باد.
برای مطالعهی زندگینامهی دکتر محمودیان شوشتری میتوانید اینجا کلیک نمایید.