15 03 2020 06:01
کد خبر : 1700304
تعداد بازدید : 612

دکتر قائدی تشریح کرد: پراکنش فضایی ویروس کرونا 2019 در ایران

 

 

عضو هیات علمی و هسته مشاوره بررسی های محیطی و بوم شناختی ستاد مقابله با بیماری کرونا دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با توجه به مدت زمان حیات ویروس و روش انتشار آن که از طریق فرد آلوده است، مهمترین روش پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس، کاهش تماس افراد با یکدیگر و رعایت نکات بهداشتی پس از تماس با سطوح احتمالا آلوده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر سهراب قائدی عنوان کرد: بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ یا کووید ۱۹ ( COVID-19) که به آن بیماری تنفسی حاد ان‌کاو-۲۰۱۹  نیز گفته می‌شود، بیماری عفونی است که بیش از هر چیز سیستم تنفسی انسان را مورد حمله قرار می دهد.

وی با بیان اینکه در مورد کانون انتشار و شرایط انتشار آن مطالب بسیاری از سوی مراجع علمی منتشر شده است، اظهار کرد: با تحقیقاتی که بر روی این ویروس از سوی محققان صورت گرفته و اخیرا سازمان بهداشت جهانی (WHO) آن را منتشر ساخته است، مشخص گردید که شرایط آب و هوایی گرم و خشک منجر به از بین رفتن و نابودی کامل ویروس نمی گردد و قابلیت ماندگاری بین 4 تا 28 روز در محیط های مختلف با دماهای بسیار گرم تا بسیار سرد را دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: بنابراین، در محیط های گرم تر و با رطوبت هوای کمتر مدت زمان حیات ویروس بسیار کاهش می یابد و فعالیت آن نیز بسیار کمتر می شود، ولی حیات و فعالیت خود را تا مدت زمانی به نسبت کمتر از محیط های سرد و یا مرطوب حفظ می کند.

قائدی، ادامه داد: فرضیه دیگری که در چند روز گذشته بیان شده ارتباط بین میزان مرگ و میر ناشی از ویروس با ژنتیک انسان است که بر روی برخی نژادها تاثیر بیشتری دارد که هنوز به اثبات نرسیده است.

وی، گفت: نقشه نشان داده شد در این مطلب که بر اساس میزان مبتلایان به کرونا ویروس در پایان روز جمعه 23 اسفندماه جاری تهیه شده است، نشان می دهد که انتشار این ویروس بیش از هر چیز دیگری تابع فاصله نسبت به کانون اولیه انتشار در ایران است. به عبارت دیگر همسایگی نقش بسیار تعیین کننده ای در میزان پراکنش مبتلایان به این ویروس دارد. تراکم جمعیت پس از عامل مسافت، با توجه روش تکثیر ویروس اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل میزان آن در استان تهران حتی بیش از کانون نخست انتشار آن یعنی استان قم بوده است.

وی در پایان بیان کرد: با توجه به مدت زمان حیات ویروس، زمان نهفتگی (2 تا 14 روز) و روش انتشار آن که از طریق فرد آلوده است، مهمترین روش پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس، کاهش تماس افراد به یکدیگر و رعایت نکات بهداشتی پس از تماس با سطوح احتمالا آلوده است. در این شرایط با کاستن از رفت و آمدها و پرهیز از هرگونه سفر به مناطق دیگر می توان در مدت زمان نه چندان طولانی، به از بین بردن کامل ویروس تا زمان کشف واکسن و یا داروی جدید کمک کرد.


 

درج شده توسط: مدیر سایت