26 10 2019 04:17
کد خبر : 1708330
تعداد بازدید : 501

کارگاه آموزشی "تاب‌آوری شهری، ابعاد و اقدامات، با نگاهی به سیل امسال در اهواز"

 

دومین نشست تخصصی کمیته ایمنی و تاب‌آوری شهری با عنوان "تاب‌آوری شهری، ابعاد و اقدامات، با نگاهی به سیل بهار 1398 در شهر اهواز" در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست که با حضور مدیران و کارشناسان شهرداری اهواز، اعضاء شورای شهر و سایر دستگاه‌های شهری و استادان متخصص در حوزه ایمنی، مدیریت بحران و هیدرولوژی شهری در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده کشاورزی برگزار شد، هاشم بالدی مدیرکل پیشین مدیریت بحران استان خوزستان و رئیس دبیرخانه ایمنی و تاب‌آوری شهری به بیان اهداف و چشم‌اندازهای شکل‌گیری کمیته تاب‌آوری شهری پرداخت.

دکتر مصطفی محمدی ده چشمه عضو هیئت‌علمی گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری و مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی پدافند غیرعامل دانشگاه شهید چمران اهواز نیز ضمن بیان ضرورت‌های توجه به آسیب‌پذیری شهرها و گونه شناسی مخاطرات شهری اهواز، از مدیریت جامع بحران، مدیریت ریسک و پدافند غیرعامل به‌عنوان رویکردهای غالب مدیریت مخاطرات نام برد و تاب‌آوری و آینده‌نگاری مخاطرات را به‌عنوان راهبردهای اساسی حاکم درروند مدیریت مخاطرات برشمرد.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی پدافند غیرعامل دانشگاه بابیان ویژگی‌های مفهومی تاب‌آوری و ذکر ابعاد آن در فضاهای شهری، چارچوب اجرایی هیوگو برای تاب آورسازی جوامع شهری در مقیاس جهانی را مطرح و با تشریح اهداف آن، به بیان نکاتی درباره اصول 10 گانه تاب‌آوری شهری پرداخت.

محمدی ده چشمه در ادامه چگونگی آغاز و تشدید سیل در شهر اهواز و ذکر پیامدهای آن در فضاهای سبز، المان‌های شهری، تجهیزات برق و ...، شاخص‌های منتخب برای ارزیابی تاب‌آوری شهر اهواز در مواجه با مخاطرات را طرح و پیشنهاد کرد تا مدیران شهری وضعیت تاب‌آوری شهر را با توجه به شاخص‌های منتخب بسنجند.

در بخش دوم کارگاه، پنل تخصصی با حضور دکتر محمدعلی فیروزی،دکتر مصطفی محمدی ده چشمه، هاشم بالدی و مهران باباپور نایب‌رئیس شورای شهر اهواز برگزار شد و شرکت‌کنندگان در این پنل به بیان سؤالات خود درباره آسیب‌شناسی وضعیت تاب‌آوری شهری در برابر سیل گذشته و اقدامات لازم برای مواجه باسیل احتمالی آینده پرداختند.

 همچنین مقرر شد مصوبات پایانی این کارگاه و نشست تخصصی از طرف کمیته به اطلاع مدیران شهری و استانی رسیده و پیگیری لازم برای اجرایی نمودن این مصوبات صورت گیرد.

گفتنی است کمیته ایمنی و تاب‌آوری شهری خردادماه امسال با همکاری مشترک دانشگاه شهید چمران اهواز و معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اهواز، باهدف انجام فعالیت‌های پژوهشی- کاربردی و برگزاری نشست های علمی آغاز به کارکرد.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت