27 09 2020 00:13
کد خبر : 1692767
تعداد بازدید : 514

همه‌گیری ویروس کرونا مخاطره‌ای زیستی است

 

 

 

 

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی پدافند غیر عامل دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به همه‌گیری بیماری کرونا، اظهار کرد: مسئله‌ی ویروس کویید 19 و همه‌گیری کرونا، مخاطره‌ای زیستی است و به‌نوعی این ویروس در نقش یک سلاح بیولوژیکی عمل می‌کند.

دکتر محمدی ده‌چشمه، در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز،گفت: پدافند غیر عامل استراتژی پیشگیرانه در مواجه با تهدیداتی از جمله تهدیدات طبیعی یا زیست‌محیطی، انسان‌ساخت و گاهی نیز تهدیدهای بیولوژیکی است.

وی، بیان کرد: هدف اصلی و کلان پدافند غیر عامل پایداری ملی و سرزمینی در برابر تهدیدات همراه با سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی مواجه با آن است.

عضو هیئت ‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: طبق تعاریف موجود در اسناد پدافند غیر عامل، تهدید زیستی عبارت است از هر نشانه، رویداد یا حادثه طبیعی یا غیر طبیعی با استفاده از عوامل زیستی که موجب تضعیف و نابودی سرمایه‌های انسانی و یا آسیب‌های اقتصادی از طریق تخریب و نابودی سرمایه‌های ملی زیستی در کشور گردد که در سه حوزه حوادث طبیعی، بیوتروریسم و جنگ زیستی بررسی می‌شوند.

محمدی ده‌چشمه، افزود: پدافند زیستی نیز مجموعه اقداماتی از جمله رصد و پایش تهدیدات زیستی و هشدار سریع، آشکارسازی و تشخیص، تخلیه و درمان، بهداشت و پیشگیری، قرنطینه و محدودسازی، بازیابی و حذف منابع آلوده، بازتوانی و بازسازی، مدیریت افکار عمومی در برابر تهدیدات زیستی را شامل می‌شود.

وی، ادامه داد: امنیت ‌زیستی (Biosecurity) نیز مجموعه‌ای از اقدامات پیشگیرانه طراحی‌شده برای کاهش خطر انتقال بیماری‌های عفونی در محصولات و دام، آفات قرنطینه، گونه‌های بیگانه مهاجم و ارگانیسم‌های اصلاح‌شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: فراوانی ناقلان، پیش‌بینی‌ناپذیری، سرعت‌ زیاد شیوع، منبع نامعلوم پیدایش، آثار و پیامدهای اجتماعی- اقتصادی و حتی زیست‌محیطی، این ویروس را به‌عنوان منشأ یک بحران جهانی معرفی کرده است.

محمدی ده‌چشمه تصریح کرد: برای پیشبرد اقدامات تدافعی و برقراری امنیت زیستی در برابر کرونا ویروس، هم‌افزایی سازمان‌ها و نهاد‌های متعددی ازجمله نهاد‌های امنیتی و حفاظتی، سازمان‌های نظامی، وزارتخانه‌های بهداشت و کشاورزی، پلیس، شهرداری‌ها و سازمان‌های تابع، مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی مورد نیاز است.

محمدی ده‌چشمه، ادامه داد: پدافند غیرعامل می‌تواند در دو مرحله ((پیش‌بینی، پیشگیری و آمادگی)) و ((مقابله، واکنش و بازتوانی)) در مواجه با این بحران نقش‌آفرینی کند. در مرحله پیش‌بینی، پدافند غیر عامل علاوه بر توجه به آموزه‌های بین‌المللی باید اقدام برای  شناسایی دلایل و منشأ بروز این ویروس به ‌عنوان یک نمونه رفتار بیوتروریستی و راه‌های کنترل آن را مد نظر قرار دهد.

وی، اظهار کرد: از دیدگاه پدافند غیرعامل، در مرحله پیشگیری، با توجه به همه‌گیری بحران، مؤثرترین و البته ساده‌ترین راه برای کنترل این ویروس، تسهیل و تسریع مدیریت این بحران در شرایط حاضر، قطع زنجیره‌ی انتقال ویروس کرونا است. 

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی پدافند غیر عامل دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت مشارکت عمومی در جامعه یکی از مهم‌ترین راهبردهای مقابله و جلوگیری از گسترش این ویروس است. بر این اساس مدیریت گروه‌های جمعیتی و تجمع‌های انبوه در فضاهای سکونتی، تدوین مقررات اضطراری و جدیت در اجرای آن‌ها به‌ویژه در کاربری‌های پر تقاضا و حساس لازم است.

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت