نوشتاری از دکتر هاشمی؛ پنج راهکار برای مدیریت اضطراب ناشی از مواجهه با اخبار و گزارش های بیماری COVID-19 - دانشگاه شهید چمران اهواز

دکتر سید اسماعیل هاشمی عضو هیات علمی و هستهی مشاورهی اجتماعی و فرهنگی ستاد مبارزه با بیماری کرونا دانشگاه شهید چمران اهواز در نوشتاری با اقتباس از سایت انجمن روانشناسی آمریکا به ارایه پنج راهکار برای مدیریت اضطراب ناشی از مواجهه با اخبار و گزارش های بیمای کرونا پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این یادداشت آمده است:
هر روزه گزارش ها و اخبار زیادی درباره COVID-19 منتشر می شود و موجب نگرانی و اضطراب شدید برخی از افراد می شود. در اینجا چند نکته برای کمک به اینگونه افراد برای مدیریت اضطراب، تغییر شیوه نگاه خود به این اخبار و گزارش ها و نگاه کردن از چشم اندازی مثبت به آنها، ارائه می کنیم.
راهکار اول. اخبار را از چشم اندازی متفاوت نگاه کنید. نفس عمیق بکشید و به خود یادآوری کنید که بیشتر افرادی که به COVID-19 مبتلا شدهاند، فقط علائم خفیفی را تجربه میکنند. البته برای افرادی که نسبت به ویروس کرونا حساس هستند مانند شهروندان سالخورده و کسانی که مشکلات جدی سلامتی دارند، اقدامات پزشکی ضروری است. با افزایش پوشش خبری، برای حفظ سلامتی اعضاء خانواده و عزیزانتان، احتیاط لازم را به عمل آورید.
راهکار دوم. به دنبال اخبار صحیح و دقیق باشید. در پیگیری گزارشهای خبری در مورد ویروس کرونا، رویکرد تحلیلی داشته باشید و صحت و سقم اخبار را قبل از انتشار آن وارسی کنید. همچنین اطلاعاتی را که از خانواده، دوستان یا رسانه های اجتماعی دریافت می کنید، صحت سنجی کنید. بدین منظور می توانید از مراکز بهداشت و بیمارستانها اطلاعات مفید و معتبری پیدا کنید.
راهکار سوم. با فرزندانتان ارتباط برقرار کنید. اخبار ویروس کرونا را با اطلاعات صحیح و متناسب با سن، با آنها در میان بگذارید. والدین همچنین می توانند با هدایت تمرکز فرزندان روی برنامه ها و کارهای روزمره، به کاهش اضطراب آنها کمک کنند. حواستان باشد که کودکان برای مدیریت هیجانات خود در این مدت، رفتارها و هیجانهای شما را به دقت زیر نظر دارند، و از آن الگو برداری می کنند. بنابراین، بهتر است برای کاهش میزان اضطراب آنها، استفاده از رسانه ها را محدود کنید.
راهکار چهارم. ارتباط خود را با دیگران حفظ کنید. حفظ شبکههای اجتماعی می تواند این احساس را در شما پدید آورد که اوضاع عادی است و همچنبن روزنه ارزشمندی است برای اینکه احساسات خود را ابراز کنید و استرستان را کاهش دهید. می توانید این ارتباطات را بدون افزایش خطر انتقال ویروس، با مکالمه تلفنی، ارسال پیام کوتاه یا گپ زدن با افراد در رسانه های اجتماعی برقرار کنید. اطلاعات مفیدی را که در وب سایتهای معتبر پیدا کرده اید با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارید. این به آنها کمک می کند تا با اضطراب خود کنار بیایند.
راهکار پنجم. از افراد متخصص کمک بگیرید. افرادی که احساس عصبی و نگرانی بیش از حد، ناراحتی طولانی و یا سایر واکنشهای منفی طولانی مدت دارند، به نحوی که بر عملکرد شغلی یا روابط بین فردی آنها تأثیر منفی می گذارد، باید با یک متخصص بهداشت روانی مجرب مشورت کنند. روانشناسان و سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشت روانی می توانند به افراد برای مقابله با استرس شدید کمک کنند. این متخصصان به افراد کمک می کنند که برای مدیریت مشکلات، راههای سازندهای بیابند.