12 04 2022 03:11
کد خبر : 1614223
تعداد بازدید : 778

نشست سرپرست و جمعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه با سفیر کشور بولیوی و رئیس دانشگاه عالی سان‌سیمون و امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین دو دانشگاه

 

نشست سرپرست و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با سفیر کشور بولیوی و رییس دانشگاه عالی سان‌سیمون بولیوی با هدف همکاری مشترک در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی بین دو دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار و در پایان این نشست نیز تفاهمنامه همکاری مشترک بین دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاهدانشگاه عالی سان سیمون امضا شد. 
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز ، سرپرست دانشگاه در ابتدای این نشست با اشاره به ظرفیت‌ها و منابع ارزشمند استان خوزستان و همچنین  پتانسیل‌های این دانشگاه در حوزه آموزشی و پژوهشی و تقویت فضاهای آموزشی جهت جذب حداکثری دانشجویان خارجی و خدمات رفاهی هرچه بیشتر به آن‌ها، اظهار داشت: کوهستان‌های زاگرس جنوبی بر این منطقه مشرف است و پس از ارتفاعات چند هزار متری برفگیر دامنه‌ها آغاز شده که جلگه خوزستان در قسمت‌های میانی و انتهایی این استان قرار گرفته است.
 
دکتر علی‌محمد آخوندعلی افزود: با حرکت به سمت جنوب منطقه به خلیج فارس و آب‌های آزاد منتهی می شود ؛ به همین جهت انواع اقلیم‌ها را در این منطقه می توان مشاهده کرد.
 
وی ادامه داد: در تابستان کوه‌ها برفی است که بزرگترین رودخانه‌های کشور را در این جلگه جاری می کند؛کارون، دز و کرخه از جمله رودخانه های هستند که از بلندی‌های زاگرس سرچشمه می گیرند و تالاب‌ها را شکل داده و بعضی از آن‌ها نیز به خلیج فارس منتهی می‌شود. 
 
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت:  به همین جهت تمدن‌های قدیمی در این منطقه شکل گرفته و جوامع مختلف نیز در کنار یکدیگر برادرانه زندگی می کنند.
وی تصریح کرد: همچنین از مناطق بلند که به پایین تر می آییم شاهد شهرهای قدیمی مانند شوشتر، دزفول، شوش و شهر قدیمی جندی شاپور که در قرن دوم میلادی مهمترین، قدیمی‌ترین و بزرگترین دانشگاه جهان را در بر می گیرد، هستیم.
 
دکتر آخوندعلی بیان کرد: جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه مدون کلاسیک از دانشمندان و معلمانی از هند، روم، یونان و ایران باستان تشکیل شد که در زمینه فلسفه، طب و علوم روز آن دوران تدریس می کردند.
 
وی افزود: این شهر دانشگاهی که آثار قدیمی آن در ضلع شرقی دزفول یکی از شهرهای شمالی خوزستان قرار دارد تا قرن هفتم دوران اسلامی منشأ تولید علم و دانشمندانی در جهان اسلام و جهان اطراف مانند اندلوس و عثمانی بوده است.
 
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشگاه‌های آن روزگار به نظامیه معروف بودند؛ نظامیه نیشابور و بغداد تحت تاثیر این دانشگاه بوده اند؛ به همین دلیل در حدود ۷۰ سال پیش دانشگاه فعلی ما با نام جندی شاپور در مرکز خوزستان بنا شد که با دانشکده‌های کشاورزی و پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون در پردیس خود دانشکده‌های متعددی از قبل مهندسی‌، دامپزشکی، علوم اقتصاد و اجتماعی و سایر دانشکده ها را جای داده است.
 
وی اظهار داشت: پردیس دانشگاهی ما از دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه غیر علوم پزشکی که همان دانشگاه شهید چمران است، تشکیل شده است؛ شرایط اقلیمی حاکم بر استان باعث شده تنوع رشته ای در این دانشگاه ایجاد شود؛ در جنوب استان مشرف به خلیج فارس دانشگاه علوم دریایی فعال است که از این دانشگاه نشات گرفته است. 
 
دکتر آخوندعلی خاطر نشان کرد: در بخش‌های شمالی نیز در استان همسایه دانشگاه لرستان قرار دارد که بازهم نشات گرفته از دانشگاه شهید چمران اهواز است ؛ دانشگاه صنعتی بهبهان در شرق و دانشگاه جندی شاپور دزفول در شمال نیز  جدید هستند که از دانشگاه شهید چمران توسعه پیدا کردند. 
 
وی گفت: پردیس های دیگری نظیر دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، هویزه و شوشتر همگی زیر نظر این دانشگاه هستند که در زمینه های هنر، معماری، کشاورزی، صنعتی و اکثر رشته‌های مورد نیاز این نوع اقلیم و آب و هوا، دانشجو پرورش می‌دهند.
 
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: به طور کلی استان خوزستان به دلیل تنوع در اقلیم از طرفی به دریا متصل و از طرفی دیگر نیز جلگه و دشت و اطراف آن تالاب های زیبایی نظیر هورالعظیم و شادگان قرار دارند و هر چه به سمت شمال می رویم، مناطق سرسبزی ایجاد شده که توسعه کشاورزی را به همراه داشته است. 
 
وی یادآور شد: طیور و آبزی‌پروری نیز از محصولاتی است که به صورت طبیعی و مصنوعی در منطقه مشاهده می شود ؛ دام های سبکی  نظیر گوسفند و دام‌های سنگینی نظیر گاومیش که مولد گوشت و لبنیات است در بخش های شمالی توسعه خوبی دارند. 
 
دکتر آخوندعلی گفت: این جلگه از ایران در تولید گندم حرف اول را در کشور می زند ؛ خرما در جنوب و مرکبات در شمال  استان نیز الگوهای خوبی از تولیدات باغی منطقه به شمار می روند.
 
وی افزود: همچنین محصول نیشکر از قسمت‌های شمالی تا جنوبی به خوبی ساماندهی شده و صنایع جانبی آن نیز اکنون حرف اول را در کشور می زند. 
 
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: متناظر با این پتانسیل ها و ذخایر با  ارزش زیر زمینی نفت و گاز باعث شده که صنایع پتروشیمی در قسمت های ساحلی استان خوزستان توسعه پیدا کند و تاسیسات متعدد نفتی و صنایع مرتبط و تولیدات و مشتقات مرتبط به وفور در منطقه شکل گیرد.
 
وی ادامه داد: همچنین این پتانسیل ها باعث شده متناظر با آن ها دانشگاه شهید چمران اهواز یا همان جندی شاپور سابق، متخصصان متعددی را از سراسر استان در دانشکده های خود داشته باشد. 
 
دکتر آخوندعلی تصریح کرد: علت تغییر نام این دانشگاه وجود دانشمند برجسته ای به نام شهید مصطفی چمران در دوران دفاع مقدس است که اکنون تندیس ایشان را در محوطه ساختمان مرکزی دانشگاه نصب شده است؛ با آغاز جنگ تحمیلی با تحریک بیگانگان، این دانشگاه به دلیل نزدیکی با جبهه به سنگری برای رزمندگان تبدیل شد.
 
وی بیان کرد: اکنون دانشگاه شهید چمران اهواز بیش از پنج هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی را در خود جای داده که بخشی از این دانشجویان از خارج کشور به دانشگاه آمده‌اند و هزاران دانشجوی دوره کارشناسی نیز در رشته های مختلف آموزش می بینند. 
 
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: اکنون ارتباط خوبی با صنایع کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست برقرار کرده ایم و بخشی نیز به عنوان واحد ارتباط با صنعت در این دانشگاه فعال است. 
 
وی گفت: همچنین دفتری برای امور بین المللی در دانشگاه برای ارتباط بیشتر با دانشجویان، متخصصان و اساتید خارج کشور دایر شده است و امیدواریم ارتباط علمی خود را بتوانیم با کشور بولیوی نیز روز به روز تقویت کنیم.
درج شده توسط: مدیر سایت