24 06 2020 06:17
کد خبر : 1696522
تعداد بازدید : 445

مطالعات طرح بهبود هسته محاسباتی و بازطراحی نرم‌افزار محاسبه هدر رفت گاز

 

 

 

مطالعات طرح بهبود هسته محاسباتی و بازطراحی نرم‌افزار محاسبه هدر رفت گاز در مرکز پژوهش‌های شبکه‌های گازرسانی دانشگاه شهید چمران اهواز، انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر مازیار چنگیزیان مجری این طرح، اظهار کرد: با توجه به تائید فنی ستاد و رضایت‌بخش بودن نتایج استفاده از ویرایش اول نرم‌افزار، بهبود هسته محاسباتی و تدوین، نسخه جدید نرم‌افزار در دستور کار قرار گرفت.

وی عنوان کرد: در ویرایش جدید قابلیت‌های محاسبه و ذخیره گاز هدر رفت برای حالت‌هایی چون خروج گاز قبل از شیر علمک، تخلیه گاز از فیلتر ایستگاه، تخلیه گاز از شیر اطمینان، خروج گاز از سوراخ ایجادشده در شبکه و نیز محاسبه حجم گاز موجود در کل شبکه وجود دارد.

 عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی، ادامه داد: همچنین با ایجاد و استفاده از پایگاه داده و برقراری دسترسی از طریق وب و همچنین تعریف سطوح دسترسی مختلف چون کشوری، استانی، شهرستانی، ناحیه‌ای و غیره، قابلیت حفظ و ذخیره اطلاعات و نیز تولید گزارش‌های فنی از آمار گازهای هدر رفت به نرم‌افزار افزوده خواهد شد و کاربران می‌توانند آمار گاز رهاشده در بازه‌های زمانی مختلف را مشاهده کرده و برای گزارش‌گیری از آن‌ها بهره‌برداری نمایند.

 چنگیزیان با اشاره به اهداف کلی این پروژه، خاطرنشان کرد: یکی از مباحث مهم و قابل‌توجه در صنعت گاز تخمین مقدار گازهای محاسبه نشده است که همواره به‌عنوان یک معضل موردتوجه بوده است.

وی تصریح کرد: با توجه به بازخورد مثبت از ویرایش اول که با مدیریت دکتر بهبهانی نژاد تکمیل شد، قابلیت‌های جدید ازجمله تهیه پایگاه داده برای ذخیره اطلاعات، تکمیل بانک اطلاعات فشار جو مناطق مختلف کشور، ارائه نسخه تحت وب از نرم‌افزار، ارائه نسخه تحت شبکه (جهت دسترسی بدون نیاز به اینترنت در اینترانت شرکت‌ها)، تدوین محیط گرافیکی جدید، اضافه کردن ماژول‌های مناسب کمک به کاربر و بهبود هسته محاسباتی نرم‌افزار توسط ایده‌های جدیدتر به نرم‌افزار افزوده می‌شود.

گفتنی است مرکز پژوهش‌های شبکه‌های گازرسانی دانشگاه شهید چمران اهواز سال 85 تحت عنوان دفتر پژوهش شرکت گاز استان خوزستان، به‌طور رسمی آغاز به کارکرد و سال 93 موافقت قطعی آن از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت شد و همچنان تحت مدیریت دکتر بهبهانی‌نژاد در حال فعالیت است.

آزمایشگاه‌های تحقیقاتی گاز و پلی‌اتیلن، سرور با توان پردازش بالا، سایت اختصاصی کامپیوتر، آرشیو تخصصی از کتب، مقالات و پایان‌نامه‌های مرتبط با فعالیت‌های شرکت گاز ازجمله امکانات موجود در این مرکز است.

یکی از اهداف این مرکز ارائه مشاوره در مسائل و مشکلاتی است که توسط شرکت گاز به این دفتر ارجاع می‌شود. همچنین پیگیری و یافتن آخرین نوآوری‌ها و فنّاوری‌های جدید درزمینه صنعت گاز، تهیه بانک اطلاعاتی از مؤسسات تحقیقاتی گاز در داخل و خارج از کشور، برگزاری سمینارهای علمی برای آشنایی استادان و دانشجویان با مسائل و اولویت‌های پژوهشی شرکت گاز از دیگر برنامه‌های این مرکز علمی است.

لازم به ذکر است این مرکز تاکنون برنامه‌های مدونی را برای هدایت دانشجویان این دانشگاه جهت تعریف پروژه‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری داشته است.

تدوین نرم‌افزار شبیه‌سازی سیستم حفاظت کاتدیک شبکه‌های گسترده توزیع و انتقال گاز، تدوین نرم‌افزار محاسبه هدر رفت گاز، مدل‌سازی جریان‌های غیر دائم درون شبکه‌های گاز طبیعی، راه‌اندازی اولین آزمایشگاه تحقیقاتی گاز، تدوین نرم‌افزار انتخاب کنتور، مدل‌سازی افت موضعی در اتصالات برای جریان‌های با سرعت‌بالا، انجام طرح‌های بهبود مصرف گاز در صنایع استان، تحلیل توزیع فشار و دبی در شبکه‌های گاز شهری استان، بررسی علت اخلال در کارکرد رگلاتور و سیستم فیلتراسیون ایستگاه‌های تقلیل فشار استان و هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویی به سمت نیازهای پژوهشی شرکت گاز از اقدامات انجام‌شده در این مرکز است.

 

درج شده توسط: مدیر سایت