10 06 2020 02:00
کد خبر : 1697079
تعداد بازدید : 599

لزوم تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه برای انجام مسئولیت های اجتماعی

 

 

سومین نشست معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه 10 کشور به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز در بستر سامانه مجازی LMS این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، این نشست 20 خردادماه با حضور معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های شهید چمران اهواز، صنعتی شهدای هویزه، صنعتی جندی‌شاپور دزفول، علوم و فنون دریایی خرمشهر و علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با دو دستور کار برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر عبدالرحیم هوشمند معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران به ارائه گزارشی از عملکرد این دانشگاه در زمینه اقدامات مربوط به کرونا پرداخت و اظهار کرد: به دنبال شیوع کرونا در کشور و لزوم آگاهی‌بخشی به جامعه از طریق قشر فرهیخته دانشگاهی و تعهد به رسالت اجتماعی بودن دانشگاه‌ها، به دستور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کارگروه ستاد مبارزه با کرونا با سه هسته فکری شامل اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی- اجتماعی و بررسی های محیطی و بوم شناختی در دانشگاه شهید چمران اهواز شکل گرفت.

وی افزود: اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور در این هسته‌ها، با هدف مبارزه با کرونا و اطلاع‌رسانی به جامعه، اقدام به نوشتن بیش از ۵۵ یادداشت در هریک از موضوعات تخصصی هسته ها کردند که این اقدام نشان‌دهنده نقش تاثیرگذار جامعه دانشگاهی در رشد اجتماعی و فرهنگ‌سازی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران ادامه داد: تشکیل این سه هسته موجب شد تا از ظرفیت ها و دانش اعضای هیات علمی در انتقال آگاهی های لازم در زمینه کرونا بهره گیری و پیوند جامعه و دانشگاه مستحکم تر شود.

هوشمند با تاکید بر ضرورت تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه، گفت: دانشگاه ها علاوه بر رسالت آموزشی، پژوهشی و ثروت‌آفرینی، رسالت اجتماعی برای هدایت نسل چهارم و پنجم نیز بر دوش دارند که بروز مشکل کرونا در کشور، فرصتی برای ایفای بخشی از این مسئولیت است.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد همه گروه های علمی دانشگاه اعم از کشاورزی، مهندسی، فنی، تربیت بدنی، روان‌شناسی و... هر کدام در حوزه تخصص خود بتوانند به بیانی ساده و عام، تولیداتی برای جامعه در ایام درگیری با ویروس کرونا داشته باشند تا موجب تقویت ارتباط جامعه با دانشگاه شده و این گونه به بخشی از مسئولیت اجتماعی دانشگاه عمل کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اظهار کرد: در سه ماهه اخیر، حدود ۵۰ کلیپ آموزشی توسط دانشجویان و اعضای هیات علمی تولید و در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

هوشمند تصریح کرد: از زمان گسترش ویروس کرونا تمام فعالیت‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی در همه واحدهای معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه به قوت قبل، اما به صورت مجازی دنبال و اجرا شده‌است.

در ادامه این نشست، معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های صنعتی جندی‌شاپور دزفول، صنعتی شهدای هویزه، علوم و فنون دریایی خرمشهر و علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان به بیان اهمّ فعالیت‌های فرهنگی خود در مدت شیوع کرونا پرداختند.

برگزاری برنامه های متعدد به صورت مجازی، در قالب مسابقات هنری و جشنواره ها، برنامه های مناسبتی ماه رمضان، سالروز ارتحال امام خمینی، آگاهی رسانی در خصوص پیشگیری از کرونا و پیوستن به پویش مومنانه در راستای کمک رسانی به اقشار کمتر برخوردار، از مهمترین اقدامات فرهنگی این دانشگاه ها از اسفندماه سال گذشته تا کنون بوده است.

در ادامه این نشست، مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران به برپایی جشنواره فرهنگی، ادبی، هنری دانشگاهیان کشور اشاره کرد و گفت: این جشنواره از سوی وزارت علوم با مشارکت پنج دانشگاه شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد، مازندران، شهرکرد و کردستان برگزار می شود که بخش فیلم و هنرهای نمایشی آن به دانشگاه شهید چمران محول شده است.

دکتر علی یاری افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف انسجام‌بخشی به فعالیت‌های معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور، تقویت و رشد مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها و گسترش فرهنگ سلامت‌محور با استفاده از ابزارهای هنر و فرهنگ و ادبیات، اقدام به برگزاری چنین رویداد جامعی کرده است.

وی ادامه داد: این جشنواره در پنج بخش شامل ادبی به میزبانی دانشگاه مازندران، فیلم و هنرهای نمایشی به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز، هنرهای تجسمی به میزبانی دانشگاه شهرکرد، هنرهای آوایی به میزبانی دانشگاه کردستان و ایده پردازی و خلاقیت به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است.

مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران مهلت ارسال آثار به هریک از بخش های این جشنواره را تا پانزدهم تیرماه سال جاری عنوان کرد و گفت: این جشنواره ویژه تمام دانشگاهیان اعم از دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی است و در مشارکت دانشجویان، هیچ‌گونه الزامی به عضویت دانشجو در انجمن علمی یا کانون خاصی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه بخش فیلم و هنرهای نمایشی این جشنواره در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز شکل گرفته و آماده پذیرش و دریافت آثار است. همچنین کارشناس کانون های فرهنگی و هنری این مجموعه، پاسخگوی پرسش های شرکت کنندگان است.

وی همچنین به برگزاری چندین طرح فرهنگی با گستره منطقه‌ای و ملی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران از اسفندماه سال گذشته تا کنون اشاره و تصریح کرد: جشنواره منطقه‌ای فیلم‌های صد ثانیه‌ای اکسین، جشنواره ملی عکس نجوم، جشنواره ملی استندآپ کمدی و جشنواره منطقه‌ای داستانک آفرینش، برنامه‌های فرادانشگاهی این معاونت هستند که به صورت مجازی اجرا می شوند.

 

درج شده توسط: مدیر سایت