لزوم الحاق بستههای حمایت از خانواده در تمامی لوایح دولت - دانشگاه شهید چمران اهواز

دبیر سومین کنگرهی انجمن روانشناسی خانواده ایران و استاد تمام دانشگاه شهید چمران اهواز بر لزوم الحاق بستههای حمایتی خانواده در تمامی لوایح دولت تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر رضا خجستهمهر در آیین گشایش این کنگره که پیش از ظهر امروز چهارشنبه 18 اسفندماه بهصورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: در این کنگره به رئیسجمهور کشورمان پیشنهاد میکنیم از وزرای دولت بخواهند در تدوین تمامی لوایح پیشنهادی الحاق بستههای حمایت از خانواده را در دستور کار قرار دهند.
وی تأکید کرد: همچنین لازم است مسئولان تمامی دستگاههای اجرایی، نهادهای اجرایی و علمی و... نیز رسیدگی به مسائل مرتبط با خانواده را در سرلوحهی کار خود قرار دهند.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تأکید جامعهی علمی جهان بر فضیلت محوری در افراد و تبلور آن در خانواده، خاطرنشان کرد: لازم است جامعهی روانشناسی و مشاورهی کشورمان نیز در این حوزه برنامهریزیهای بیشتری داشته باشند.
خجستهمهر بر لزوم ترویج فضیلتهایی مانند تواضع، دلسوزی، شفقت، اندیشهی نیک و... در خانواده و جامعه، خاطرنشان کرد: نیاز است در جامعه به رفتارهای فضیلت محور در درمان، توانبخشی و مداخلههای زناشویی و... توجه بیشتری شود.
وی، ادامه داد: امروزه یکی از صفات بسیار مهم برای انتخاب همسر و پایداری زندگی زناشویی، همراه بودن افراد با یکدیگر است؛ ازاینرو لازم است کنگرههای مرتبط با حوزهی خانواده و ازدواج با شعار رشد نهضت فضیلت محوری در جامعه، خانواده، جنبههای پژوهشی و... برپا شود.
دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با تقدیر از برگزارکنندگان این کنگره بیان کرد: خانواده بهعنوان سلول بنیادی و تاروپود جامعه، زیربناییترین واحد نظام خلقت است و نقشی بیبدیل و ماندگار در بینش، نگرش، کنش و منش اجتماعی دارد؛ بر این اساس داشتن تصویری روشن و جامع از خانواده، نیازمند کار اندیشمندانه در این حوزهی مهم است.
وی افزود: آگاهی از عناصر و مؤلفههای تحکیم و تعالی خانواده شرط لازم برای حفظ و صیانت از این نهاد تحولآفرین است؛ با چنین نگاهی ضروری است مجموعه عناصر خانواده در فرآیندی تعریف و مورد تبیین، تشریح، رصد و پایش عالمانهی فرهیختگان این حوزه قرار گیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: اندیشمندان فرهیختهی حاضر در این نشست اذعان دارند که شکلگیری شخصیت فرزندان از خانواده آغاز میشود؛ با چنین نگرشی، مدیرانی که علاقهمند به توسعه و پیشرفت واقعی سازمان خود هستند باید رویکرد خانواده محوری را در مجموعه کنشهای سازمانی موردتوجه قرار دهند و باور کنند که خانواده ریشه و روح دیگر نهادهای اجتماعی است و کارآمدی نهادهای دیگر ریشه در کارکرد خانواده دارد.
کیاست، خاطرنشان کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای کلی ابلاغشده از سوی مقام معظم رهبری در حوزهی خانواده، تأکید ویژهای بر محوریت خانواده در مجموعهی نظام تصمیم سازی و تصمیمگیری کشور شده است.
وی، اظهار کرد: به نیکی میدانیم که کارکرد صحیح، با طراوت و خلاقانهی کارکنان هر سازمان ریشه در محیط خانواده دارد. نقش پدر، همسر و فرزند آنچنان به هم پیوند خورده است که مانند یک سیستم، کنشهای فردی و سازمانی را تحت تأثیر قرار میدهد. ازاینرو سازمانها زمانی میتوانند از عملکرد موفقی برخوردار باشند که بهموازات پیگیری مأموریتهای خود اهتمام ویژهای به گرهگشایی از مسائل خانوادگی کارکنان خود داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: امیدوارم در سایهی تصمیمگیریهای مؤثر در حوزههای تربیتی، آموزشی، فرهنگی و معنوی در جایجای ایران عزیز شاهد ازدواج به هنگام جوانان، کاهش خشونت خانگی، حل مشکل اشتغال، کاهش طلاق، آرامش در خانواده، نشاط معنوی، فرزندآوری و فرزندپروری و حاکمیت فضای امید و پایداری زندگی مشترک زوجهای ایرانی باشیم.
دکتر محمدعلی بشارت رئیس سومین کنگرهی انجمن روانشناسی خانواده ایران و استاد تمام دانشگاه تهران نیز در این آیین بیان کرد: کودکان بهعنوان عضوی از خانواده بهطور کامل تحت تأثیر تعاملات والدین بهخصوص مادران هستند که بنیان خانواده م
حسوب میشوند و در منظرهای مختلف نقشهای متفاوتی را در خانواده ایفا میکنند.
وی افزود: والدین در شکلگیری شخصیت فرزندان نقش بیبدیلی دارند؛ ازاینرو لازم است در حوزهی خانواده به چالشهایی بپردازیم که در مقابل خانواده، فرزندان، ازدواج و... قرارگرفتهاند.
دکتر غلامعلی افروز دبیر علمی سومین کنگرهی انجمن روانشناسی خانواده ایران و استاد تمام دانشگاه تهران نیز بیان کرد: خانواده تنها نهاد فطری و جاودانهی انسان و محبوبترین نهاد هستی است؛ ازاینرو انجمن روانشناسی خانواده از آغاز شکلگیری با توجه ویژه به این حوزهی مهم یکی از فعالترین و مولدترین انجمنهای علمی کشور بوده است.
وی، اظهار کرد: روانشناسی خانواده جهانشمول است و بر این اساس بسیاری از استادان، پژوهشگران، دانشجویان و معلمان در این کنگره گردهم آمدهاند تا آخرین یافتههای علمی خود را برای ارتقای جایگاه این نهاد با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
دبیر علمی سومین کنگرهی روانشناسی خانواده ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود، گفت: بیش از 200 مقاله به دبیرخانهی این کنگره در دانشگاه شهید چمران اهواز ارسالشده است که پس از داوری انجامشده، 130 مقاله پذیرفتهشده است که بهصورت شفاهی پوستر ارائه میشود.
گفتنی است سومین کنگرهی ملی انجمن علمی روانشناسی خانوادهی ایران با تأکید بر فضائل اخلاقی در خانواده و ازدواج و چالشهای آن 18 تا 20 اسفندماه امسال به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار میشود.
برای دریافت برنامهی کامل زمانبندی کنگره به نشانی: https://fpaicong.ir مراجعه نمایید.