طراحی و ساخت شش لیزر در مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز

مسئول راهاندازی مرکز تحقیقات لیزر و پلاسما دانشگاه شهید چمران اهواز از طراحی و ساخت شش لیزر در این مرکز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر محمد صبائیان درباره فعالیتهای پژوهشی این مرکز، گفت: طراحی و ساخت اولین «لیزر پالسی فوق سریع آتوثانیه» در کشور، «لیزر پیوسته کوکپذیر و فمتوثانیه با دمش نور آبی» و «لیزر سبز موج پیوسته تکمود ۵ وات» در مرکز لیزر و پلاسما دانشگاه در حال انجام است.
وی افزود : همچنین طراحی و ساخت «لیزر حالت جامد دمیدهشده با نور خورشید»، «لیزر پالسی دیاکسید کربن» و «دستگاه شکست خواب بذر با لیزر» نیز به پایان رسیده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز از چاپ بیش از 40 مقالهی توسط اعضای هیئت علمی همکار در مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای این دانشگاه در پایگاه استنادی جی.اس.آر (JCR) خبر داد.
*همکاریهای علمی مرکز لیزر و پلاسما
صبائیان درباره همکاریهای علمی مرکز لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: همکاری مشترک با شرکتهای دانشبنیان مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، همکاری با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین در ساخت «دستگاه شکست خواب بذر» برای نخستین بار در کشور؛ همکاری با دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز در ساخت «سامانهی تولید پلاسمای مستقیم و سامانههای لیزری برای تحریک پلاسمونهای جایگزیده»، همکاری با بخش شیمی دانشکده علوم برای از بین بردن سلولهای سرطانی ریه با استفاده از لیزر؛ همکاری با دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در مطالعهی «اثر تابش لیزر بر میکرواورگانسیمهای روی دندان» و اجرای پژوهش«لیزر درمانی سرطان» با همکاری دانشکده پزشکی، از اقدامات این بخش است.
*فعالیتهای علمی و طرحهای ارتباط با صنعت
مسئول راهاندازی مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز از ارائه چهار سخنرانی در شرکت گاز استان در ارتباط با طراحی و ساخت دستگاه «حسگر گاز متان و اتان با لیزر مادون قرمز» خبر داد و گفت: همچنین در همکاری با سازمان برنامه و بودجه استان، اداره هواشناسی خوزستان، سازمان آب و برق و... بیش از 10 پیشنهادهی پژوهشی تهیه و ارائهشده است.
صبائیان از تولید نیمهصنعتی لامپ زنون، کسب حمایت مالی و ابزاری برای تولید نیمهصنعتی لامپ فلش و قوس زنون و آرگون، کسب حمایت ابزاری برای ساخت طیفسنج XUV/VUV و اجرای طرح سنتز گرافین به روش فلش برای تولید انبوه، بهعنوان دیگر فعالیتهای مرکز لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز، نام برد.
*برنامهی همکاریهای علمی آینده مرکز
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز از گسترش ارتباطات علمی (نظری و تجربی) با محققان خارج از کشور، زمینهسازی برای تبادل دانشجوی بینالمللی، شرکت در پروژههای تحقیقاتی بینالمللی، برگزاری سمینار تخصصی ملی و بینالمللی بهصورت مجازی و درآمدزایی مرکز بهعنوان مهمترین برنامههای همکاریهای علمی آینده مرکز لیزر و پلاسمای دانشگاه نام برد.
صبائیان در پایان با تقدیر از همکاریهای اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در پیشبرد اهداف مرکز لیزر و پلاسما دانشگاه از حمایتهای رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در اجرای برنامههای مرکز سپاسگزاری کرد و از تمامی علاقهمندان به فعالیتهای علمی- پژوهشی در زمینهی نور، لیزر و پلاسما دعوت کرد با این مرکز همکاری داشته باشند.
گفتنی است؛ پیشنهاد تأسیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسما دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1395مطرح شد. با ارایهی اهداف و ضرورت ایجاد آن و آمادگی 10 نفر از اعضاء هیئت علمی این گروه، پیشنهاد تأسیس «مرکز تحقیقات لیزر و پلاسما» تصویب شد و پس از آن مراحل تصویب در شورای دانشکده علوم، شورای پژوهشی دانشگاه و سرانجام جلسهی هیئت رئیسه دانشگاه به انجام رسید.