سمینار اراسموس پلاس در دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد - دانشگاه شهید چمران اهواز
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز همایش اراسموس پلاس روز چهارشنبه با حضور جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی و دانشجویان در سالن اجتماعات این دانشکده برگزار شد .
در این همایش دکتر تمثیلیان عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی و دکتر احدی عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه شهید چمران اهواز به ایراد سخن پرداختند.
اراسموس پلاس یکی از طرح های اتحادیه اروپا برای تبادل فرهنگی بین کشوهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای شریک است .
تنها کشورهای اروپایی می توانند برای این برنامه درخواست دهند و کشورهای شریک باید ارتباط خود را با کشورهای عضو اتحادیه اروپا تقویت کنند .
ایران، عراق و یمن به عنوان کشورهای شریک برای تعامل بیشتر با کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتخاب شده اند.
به روز کردن سیاست های آموزشی و مدیریت سیستم های آموزش عالی از اهداف اجرای این طرح همکاری های بین المللی است.
در این طرح که از سال های گذشته آغاز شده، تبادل دانشگاهیان (دانشجو و هیات علمی ) نیز صورت گرفته و 135 هزار بورس آموزشی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد، دکتری و اعضای هیات علمی در طی سال های 2016 تا 2020 تعریف شده است .
تبادل دانشجو توسط آژانس های ملی واقع در کشوهای اروپایی مدیریت می شود و مراکز آموزش عالی بین یکدیگر تفاهم نامه امضا می کنند.
ظرفیت سازی برای آموزش عالی از طریق کنسرسیوم های بین المللی است که شامل پروژه های دو یا سه ساله می شود.
پروژه ها توسط کنسرسیومی از مراکز آموزش عالی اجرا می شود که این کنسرسیوم باید شامل کشورهای اروپایی و شریک باشد.
بر اساس این گزارش ، پروژه اراسموس پلاس به عنوان بخشی از برنامه اراسموس اتحادیه اروپا برای اجرا بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ با بودجهای بالغ بر ۵/۱۴ میلیارد یورو طراحی شده است. طبق این برنامه دانشگاههای کشورهای عضو اتحادیه اروپا بعلاوه ۵ کشور لیختنشتاین ، نروژ، ایسلند، مقدونیه و ترکیه که با عنوان Program Countries شناخته میشوند میتوانند با دانشگاههای سایر کشورهای جهان که به آنها Partner Countries میگویند قرارداد اراسموس پلاس امضا کنند و هر دو طرف از مزایای آن استفاده نمایند.
در حال حاضر دو نوع قرار داد اراسموس پلاس بین دانشگاههای فوق الذکر منعقد میشود:
الف Key Action 1 یا تبادل: طبق این قرارداد دو دانشگاه امضا کننده میتوانند نسبت به تبادل دانشجو، استاد و کارشناس تخصصی یا اداری اقدام نمایند. تعداد تبادلات در این نوع قرارداد وابسته به بودجهای است که دانشگاه اروپایی از اتحادیه اروپا میگیرد و رشتههایی که تبادل در آنها صورت میپذیرد نیز قابل مذاکره میباشد. معمولاً مدت تبادلات دانشجویی بین ۳ تا ۱۰ ماه، تبادل اساتید بین ۷ تا ۳۰ روز و تبادل کارشناس بین ۷ تا ۱۵ روز انجام میگیرد. پس از انجام مذاکرات فنی بین طرفین و رسیدن به نتیجهنهایی در مورد تعداد و مدت تبادلات قرارداد به این اداره کل ارجاع میشود تا پس از تکمیل و آماده سازی و اخذ امضا مسئول مربوطه نهایی و قابل اجرا گردد.
ب Key Action 2 (یا ظرفیت سازی در حوزه آموزش عالی): در این نوع قرارداد چند دانشگاه از اتحادیه اروپا با چند دانشگاه غیرعضو شریک شده و بر روی پروژهای که به صورت مشترک تدوین میکنند همکاری مینمایند. بدینصورت که پس از تدوین طرح اولیه پروژه آن را در اتحادیه اروپا ثبت میکنند و سپس در صورت تصویب، بودجه به پروژه تخصیص یافته و پروژه به صورت مشترک اجرا میشود. در این نوع پروژهها بیشتر توسعه بین المللی سازی آموزش عالی هدف است و به اموری در زمینه تدوین سرفصلهای جدید درسی، بین المللی سازی دانشگاهها، نزدیکی صنعت و دانشگاه اختصاص مییابد.