دکتر کیاست بر لزوم بهرهگیری از دانش هوش مصنوعی در صنایع استان تاکید کرد - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار انجام پژوهشهای علمی مرتبط با کامپیوتر و فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی و بهرهگیری در صنایع استان شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیرضا کیاست در این آیین که صبح امروز یکشنبه 15 اردیبهشتماه بهصورت مجازی برگزار شد با تقدیر از برگزارکنندگان این کنفرانس، بیان کرد: امیدوارم در آیندهای نزدیک با خاتمهیافتن بحران بیماری کرونا، بار دیگر برگزاری این همایش و همایشهای مشابه بهصورت حضوری امکانپذیر شود تا با تبادل اطلاعات علمی و تخصصی موجبات آشنایی هرچه بیشتر پژوهشگران با یکدیگر فراهم شود.
وی گفت: یکی از وظایف اساسی همهی دانشگاهها انجام پژوهشها و تحقیقات کاربردی است؛ بهنحویکه این پژوهشها گرهگشای مشکلات کشور و جامعهی پیرامونی شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گستردگی صنایع مختلف در استان خوزستان، افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز در یک دههی گذشته برای تحقق شعار محوری خود که همانا «جامعهمحوری و ارزشآفرینی» است، برنامههای وسیعی در حوزهی ارتباط با صنعت و جامعه و ایجاد پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی تدوین و اجرایی کرده است و توانسته پروژههای بزرگ ملی را به سرانجام رساند.
کیاست با تأکید بر انجام پژوهشهای کاربردی در این دانشگاه، خاطرنشان کرد: در دهههای گذشته انجام پژوهشهای مرتبط با حوزهی مهندسی کامپیوتر و هوش مصنوعی رشد شگفتانگیزی داشته و همواره از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است.
وی، اضافه کرد: امروزه حوزههای مختلف مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات با زندگی روزمرهی انسانها عجین شده است و کمبود یا نبود آن میتواند اثرات جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد؛ هوش مصنوعی، پردازش تصویر، اینترنت اشیا، نرمافزارها، برنامههای موبایلی، شبکههای اجتماعی و پیامرسانها، سختافزارها و شبکهها همگی حوزههای مهمی هستند که با تلفیق با دیگر رشتههای مهندسی و علوم به جزئی جداییناپذیر از دانش امروزی تبدیلشدهاند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، تأکید کرد: با توجه به رشد و پیشرفت فناوری لازم است پژوهشگران انجام پژوهشهای کاربردی در این حوزههای بسیار مهم علمی و در ارتباط با صنایع استان را شتاب بیشتری بخشند.
در ادامه دکتر مرجان نادران طحان دبیر علمی پنجمین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی گفت: سه دورهی این کنفرانس بهصورت حضوری و دو دوره نیز به دلیل همهگیری بیماری کرونا بهصورت مجازی برگزارشده است.
وی از ارسال 164 مقاله به دبیرخانهی این کنفرانس خبر داد و گفت: از این تعداد 80 مقاله پذیرفته شد که 26 مقاله بهصورت سخنرانی و 54 مقاله بهصورت پوستر ارائه میشود.
دکتر نادران طحان از همهی علاقهمندان به این حوزه خواست برای برگزاری ششمین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی در سال آینده با دبیرخانهی کنفرانس همکاری داشته باشند.
در ادامه غلامرضا محمدیپور دبیر اجرایی پنجمین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی بیان کرد: خوشبختانه در پنج دوره برگزار این کنفرانس خدمات شایانی به فعالان این حوزه ارائه شده است.
سرپرست ادارهی آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان ارائهی پروانهی فعالیت به شرکتهای فنی و مهندسی است که در حوزههای نرمافزار و سختافزار و تولید نرمافزارهای فنی و مهندسی، مالی و حسابداری، بازیهای کامپیوتری و... فعالیت دارند که متأسفانه در سالهای گذشته این شرکت نتوانسته بهخوبی در این حوزهها فعالیت داشته باشند.
محمدیپور اظهار امیدواری کرد که برگزاری این کنفرانس بتواند بسترهای علمی و پژوهشی لازم برای فعالیت شرکتهای فنی و مهندسی در زمینهی طراحی نرمافزارها را فراهم کند.
گفتنی است پنجمین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود که برای مشاهدهی فهرست برنامههای این کنفرانس میتوانید اینجا کلیک کنید.