دکتر کیاست: انتشار بیش از یک هزار و دویست مقاله از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه در مجلات علمی - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در سال 1399 یک هزار و 282 مقالهی ISC و ISI اعضای هیئت علمی این دانشگاه در مجلات علمی، منتشر شده است.
دکتر علیرضا کیاست به مناسبت هفتهی دولت در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: بررسی سیاستها و برنامههای توسعهای کشورهای توسعهیافته، گویای این واقعیت است که این کشورها به اهمیت و جایگاه علم و فناوری واقف بوده و این دو را محور فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی قرار دادهاند و برای دستیابی به توسعه و مرجعیت علمی اقدام به برنامهریزی استراتژیک و سرمایهگذاری کلان کردهاند.
وی افزود: در نظام علمی کشور نیز برنامه ریزی برای ارتقای جایگاه علم و فناوری حکمرانی خوب و توسعهی متوازن روز به روز بیشتر شده است؛ از این رو معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با تدوین راهکارهای اجرایی، برنامههایی از جمله ارائهی مقالههای اعضای هیئت علمی دانشگاه در مجامع علمی داخل و خارج و نیز فرصتهای مطالعاتی، تصویب و همکاری اجرایی برای انجام طرحهای تحقیقاتی و چاپ کتابهای اعضای هیئت علمی، نظارت بر امور کتابخانهها و بانکهای اطلاعاتی، برگزاری همایشهای علمی در سطح ملی و بینالمللی در دانشگاه و تهیهی برنامهی پژوهشی کوتاهمدت و بلندمدت برای طرح در شورای دانشگاه، ارتباط مؤثر با بخش صنعت استان خوزستان با توجه ظرفیتهای کلان موجود را در دستور کار قرار داده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبتهای خود با ارایهی گزارشی از فعالیتهای معاونت، گفت: در سال 1399 یک هزار و 282 مقالهی ISC و ISIاعضای هیئت علمی این دانشگاه در مجلات علمی، منتشر شده است که از این تعداد 633 مقاله ISI (WOS) و 649 مقاله نیز ISC است. همچنین در این مدت 65 جلد مجله در این دانشگاه به چاپ رسیده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به استقرار 77 شرکت در مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه، عنوان کرد: این شرکتها در سال 1399 موفق به ایجاد شغل برای 561 نفر شدهاند.
کیاست، قرار گرفتن دانشگاه شهید چمران اهواز در میان 10 دانشگاه برتر کشور بر اساس ارزیابی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را یکی از مهمترین دستاوردهای این دانشگاه دانست و گفت: در رتبهبندی سال ۱۳۹8-۱۳۹9 این پایگاه عملکرد دانشگاهها در شش حوزهی آموزش (با وزن ۳۰ درصد)، پژوهش (با وزن ۲۵ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۲۰ درصد)، بینالمللی سازی (با وزن ۱۰ درصد)، اثرگذاری اقتصادی (با وزن ۱۰ درصد) و خدمات اجتماعی، زیرساخت و تسهیلات (با وزن پنج درصد) بررسی شده است.
وی بیان کرد: این دانشگاه در رتبهبندی جدید پایگاه استنادی جهان اسلام جزو ۱۰ دانشگاه برتر جامع و ۱۵ دانشگاه برتر جامع و تخصصی قرارگرفته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به درآمد 20 میلیارد ریالی آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه، گفت: افزایش آزمونهای دامنهی تایید صلاحیت به 15 آزمون در حوزهی مواد غذایی و محصولات کشاورزی، مدیریت خرید تجهیزات داشگاه شهید چمران اهواز و سایر دانشگاههای منطقه 10 کشور، ساماندهی و طبقهبندی مجموعهی تجهیزات آزمایشگاه مرکزی به صورت پنج آزمایشگاه تخصصی زیرمجموعه، ارایهی خدمات آزمون، مشاوره و آموزش تخصصی به دانشگاهیان و سایر متقاضیان سراسر کشور و... بخشی از فعالیتهای این آزمایشگاه است.
وی ادامه داد: از راهاندازی مرکز تلفن مبتنی بر شبکه با بیش از 2500 شماره، نوسازی مرکز مخابرات، الکترونیکیسازی خدمات مختلف دانشگاه از طریق سامانههای متعدد و جدید، راهاندازی سیستم یکپارچهسازی سامانههای دانشگاه، امنسازی سامانهها و سرورهای متعدد با کمک مرکز آگاهی رسانی، پشتیبانی و امدا رایانهای (آپا) دانشگاه و... به عنوان اقدامات انجام شده در حوزهی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه نام برد.
کیاست خاطرنشان کرد: از دیگر فعالیتهای این آزمایشگاه میتوان به افزایش و بهروزآوری دستگاهها و تجهیزات بسیار پیشرفته در آزمایشگاه مرکزی از جمله «میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM)»، «کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)»، «کروماتوگرافی گازی جرمی (GCMS)»، «میکروسکوپ رامان»، «ویسکومتر لوله موئینه»، «دستگاه تولید ازت مایع»، «مغناطیسسنج نمونه مرتعش (VSM)»، «جذب اتمی فلزات سنگین (AAS)»، «اسپاترینگ و الکتروریسی»، «آنالیز عنصری نشری پلاسمایی جفت شده القایی (ICP)»، «آب خالصساز»، «کروماتوگرافی مایع با کارایی پیشرفته» اشاره کرد.
وی در پایان مطالعات پژوهشی و فناورانهی «توسعه فناوریها و بهینهسازی فرآیندهای تولید و افزایش ضریب برداشت در میدان تنگ بیجار و میدانهای اقماری»، «توسعهی فناوریهای نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تأکید بر ژئوشیمی سطحی و زیرسطحی در ناحیه دشت آبادان»، «انجام مطالعات طرح توسعه میدان نفتی کوپال مخازن آسماری و بنگستان» را نیز به عنوان مهمترین طرحهای مطالعاتی این دانشگاه برشمرد و گفت : در سالهای اخیر دانشگاه شهید چمران اهواز همکاریهای بسیار موفقی را در انجام مطالعات و اجرا با وزارت نفت داشته است که امیدواریم این همکاریها در آینده نیز ادامه داشته باشد.