دکتر کیاست: ارزیابی پژوهشگران و فناوران برتر سال 1399 بر اساس فعالیتهای پژوهشی سهساله - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز به تشریح نحوهی انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر سال 1399 در این دانشگاه پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیرضا کیاست در آیین گرامیداشت هفتهی پژوهش و فناوری و معرفی پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1399 که امروز دوشنبه 17 آذرماه بهصورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: هفتهی پژوهش و فناوری امسال با شعار «پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید» برگزار میشود که با تشکیل کمیتهی علمی، کار انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر امسال که از بخشهای مهم برنامههای این هفته است، انجامشده است.
وی افزود: براساس مصوبات کمیتهی علمی هفتهی پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، پژوهشگران و فناوران براساس فعالیتهای پژوهشی سه سال گذشته (از ابتدای مهرماه 1396 تا پایان شهریورماه 1399) مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
مدیر امور پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: پژوهشگران و فناوران برتر امسال در شش محور اصلی «علوم انسانی»، «علومپایه»، «دامپزشکی»، «کشاورزی»، «فنیمهندسی»، «هنر و معماری» و همچنین محورهای «پژوهشکاربردی»، «برترین مجله از نظر پیشرفت If و Q (اخذ نمایه ISI و یا SCOPUS) و موفقیت در ارزیابی سالانه مجلات توسط وزارت علوم، تحقیات و فناوری»، «پژوهشگر پیشکسوت»، «دانشجویان پژوهشگر برگزیده»، «شرکت فناور برتر» و «سازمان حامی پژوهش»، معرفی میشوند.
کیاست خاطرنشان کرد: براساس تصمیم کمیتهی علمی و به منظور ارج نهادن به فعالان حوزهی بینالملل دانشگاه، معرفی «برترین گروه آموزشی براساس تعاملات بین المللی وجذب دانشجویان خارجی» و «فعالترین عضو هئیت علمی در تعاملات بین المللی و راهنمایی دانشجویان خارجی» نیز به محورهای امسال افزوده شده است.
وی عنوان کرد: از جمله مهمترین شاخصهای انتخاب پژوهشگر برتر امسال میتوان به «نقشآفرینی موثر در تولید علم»، «نقش پژوهشگر در ارتباط با صنعت و جامعه و داشتن طرح های پژوهشی داخلی یا خارجی و تقاضامحور با کارفرمای معتبر»،«نقش پژوهشگر در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور»، «فعالبودن پژوهشگر در عرصههای بینالمللی و مجامع علمی و بینالمللی و ثبت اختراع، اکتشاف و ابتکار»، اشاره کرد.
مدیر امور پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: همچنین مهمترین شاخصهای انتخاب فناور نیز شامل «نقش طرح فناور در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور»، «میزان فروش محصول فناور و میزان صادرات محصول»، «میزان تقاضا برای محصول از بازار هدف»، «سطح آمادگی فناوری و میزان پیچیدگی نوآوری محصول و نقشآفرینی موثر فناور در کارآفرینی و اشتغال» است.