دکتر نادری: برگزاری کارگاههای «جامعهشناسی علم» با هدف ارتقای مهارتهای علمی دانشجویان - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز از برگزار سلسله کارگاههای «جامعهشناسی علم» با هدف دستیابی به بستری برای ایجاد حلقههای انگیزهساز و ارتقای مهارتهای علمی دانشجویان در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر فرشید نادری در دیدار با رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان بر ضرورت همکاری هرچه بیشتر میان این دو نهاد علمی تأکید و افزود: خوشبختانه در این زمینه گامهای مؤثری برای شکوفایی و کشف استعدادهای دانشجویان برداشتهشده است.
وی در خصوص برگزاری کارگاههای جامعهشناسی علم در دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: این کارگاهها از ۲۸ دیماه تا سوم اسفند امسال با محوریت جامعهشناسی علم و در پنج بخش در بستر مجازی برگزار میشود.
در ادامه رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان با ابراز خرسندی از همکاری صورت گرفته میان بنیاد و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، عنوان کرد: خوشبختانه مسئولان فرهنگی دانشگاه به همکاری با بنیاد علاقه دارند و این مسئله میتواند موجب تقویت هرچه بیشتر ارتباطات و تدوین برنامههای راهبردی برای جامعهی هدف شود.
دکتر سیدعلیحسین صابری در ادامه با اشاره به شرایط ویژهی اقتصادی و اجتماعی ایران، گفت: در حال حاضر یافتن شغل یکی از دغدغههای جامعه و جوانان است. در شرایط موجود آن دسته از دانشجویانی که انگیزه بیشتری برای مطالعات درسی داشتهاند، آسیب بیشتری میبینند.
وی، ادامه داد: در این خصوص معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز توانسته با برگزاری رویدادهایی مانند «کارگاههای جامعهشناسی علم» برنامهریزیهای لازم برای انگیزهسازی و ارتقای مهارتهای علمی دانشجویان را انجام دهد.
رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان با بیان اینکه تعامل میان دانشگاه شهید چمران اهواز و بنیاد نیاز به گسترش بیشتری دارد، عنوان کرد: در صورت پایان همهگیری بیماری کرونا، امیدواریم که بتوانیم بار دیگر میزبان برگزاری کارگاهها، جلسات و نشستها به صورت حضوری باشیم.
صابری همچنین در خصوص نحوهی فعالیت بنیاد نخبگان، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان با هدف سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعهی منابع انسانی برگزیده و نخبه در کشور و با محوریت و مأموریت برنامهریزی در زمینهی نخبهشناسی، نخبهپروری، نخبهگزینی و بهرهگیری از دانش نخبگان فعالیت دارد.
وی ادامه داد: رویکرد بنیاد، شناسایی و بررسی فعالیتهای علمی، فناوری، فرهنگی، نوآوری، قرآنی، هنری، ادبی و... نخبگان و همچنین پشتیبانی از فعالیت آنان با همکاری همهی دستگاههای مرتبط با امور نخبگان است.
رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان، تشریح کرد: بنیاد نخبگان برای طی مسیر نخبگی، تسهیلاتی را طراحی و بهمنظور تشویق و ترغیب صاحبان استعدادهای برتر در اختیار این افراد قرار میدهد و هر فرد مطابق ضوابط بنیاد و فعالیتهای خود، امکان بهرهمندی از تسهیلات دارد.
گفتنی است کارگاههای «جامعهشناسی علم» در دانشگاه شهید چمران اهواز در بستر مجازی به نشانی https://vc.bmn.ir/ch/khouzestan برگزار میشود که عنوان و زمانبندی آنها به شرح زیر است:
- کارگاه «نظریهی رئالیسم انتقادی، معرفی نظریه کد مشروعیت در مطالعات علم» با سخنرانی دکتر ناطق رازقی / سهشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۳
- کارگاه «اجتماعات علمی و سیاستگذاری علم» با سخنرانی معصومه قاراخانی / چهارشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۶
- کارگاه «ساختمندی ناراستیهای آکادمیک در ایران» با سخنرانی دکتر سیدآیتالله میرزایی / سهشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۶
- کارگاه «اخلاق حرفهای در آموزش علم» با سخنرانی دکتر معصومه قاراخانی / چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۶
- کارگاه «حرفهگرایی و اخلاق حرفهای علم با سخنرانی دکتر سیدآیتالله میرزایی / سهشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۵