دکتر لویمی مطلق: پروژهی IoTrain موفق به دریافت بودجه از اتحادیه اروپا شد - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر دفتر همکاری های علمی و بین الملل دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: پروژهی IoTrain (کارشناسی ارشد مهندسی IoT) با مشارکت دانشگاه شهید چمران اهواز و سایر دانشگاههای شرکت کننده، موفق به دریافت بودجه از اتحادیه اروپا شد.
دکتر کریم لویمی مطلق در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز در این باره، بیان کرد: پیشنهاده این پروژه با دریافت امتیاز خوب از میان 1005 پیشنهاده ثبت شده در فراخوان 2020 برنامهی اراسموس پلاس، موفق به دریافت اعتبار مالی شد.
وی اظهار کرد: برای تهیهی پیشنهاده پروژهی IoTrain دفتر همکاریهای علمی-بینالمللی و دکتر رشتی مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت مشترک همکاری داشتند.
مدیر دفتر همکاری های علمی و بین الملل دانشگاه شهید چمران اهواز، عنوان کرد: شرکای اروپایی شرکت کننده در این پروژه دانشگاه Siegen (آلمان)، مؤسسهی Petanux GmbH (کشور آلمان)، دانشگاه Politehnica of Bucharest (کشور رومانی)، و دانشگاه Manchester (کشور انگلیس)، شرکای ایرانی دانشگاههای علوم و تحقیقات تهران، سیستان و بلوچستان، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و شرکای عراقی شرکت کننده دانشگاه Sumer و دانشگاه Wasit هستند.
لویمی مطلق درباره پروژهی IoTrain، اظهار کرد: طبق ارزیابی مجمع جهانی اقتصاد، IoT قصد دارد که یکی از برترین مشوقان فناوری در عرصهی تحول برای آینده اشتغال، مهارت و استراتژی نیروی کار را در چهارمین انقلاب صنعتی آموزش دهد.
وی، افزود: مجله فوربس دادههای بزرگ، آنالیز دادهها، سنسورهای هوشمند کارگذاری شده، سیستمهای کنترل از راه دور و یادگیری ماشین را به عنوان پنج مهارت برتر مهندسی در سال 2020 میداند؛ از این رو به منظور آمادهسازی جامعه برای چنین دگرگونی بزرگی، مدرنسازی آموزش عالی با تکمیل کردن مهارتهای IoT برای مهندسین یک نیاز محسوب میشود و ارائه یک سری آموزشها که باعث بهبود رقابت و اشتغالیابی مهندسین تا سال 2025 میگردد، ضروری است.
مدیر دفتر همکاری های علمی و روابط بین الملل دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه کشور ایران به عنوان یکی از سریعترین کشورهای در حال توسعه در خاورمیانه، در حال برنامهریزی فراگیری IoT است، گفت: به عنوان نمونه، وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات ایران و مؤسسه تحقیقات علوم و فناوری اطلاعات ایران، به عنوان سازمانهای رسمی فعال در حوزهی IoT در داخل کشور، تحقیقات و توسعه نقشههای ملی راه و مسیر IoT را آغازکردهاند و قصد دارند با حمایت از برنامههای آموزشی و پرورشی مشترک، تخصص و مهارت لازم برای IoT را ارتقا دهند. علاوه بر این IoT از سیاست ملی دولت ایران برای رفع بیکاری مهندسان فارغ التحصیل از مؤسسات آموزش عالی پشتیبانی میکند.
لویمی مطلق درباره اهداف این پروژه، اظهار کرد: هدف IoTrain ارتقاء مهارت IoT مهندسان از طریق توسعه و تقویت آموزش و برنامههای درسی آموزش عالی ایران و عراق با استانداردها و فن آوریهای پیشرفته اروپایی است.
وی افزود: مدرنسازی برنامه درسی رشتههای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و مهندسی در سیستمهای آموزش عالی ایران و عراق از طریق بروزرسانی دورههای آموزشی موجود در زمینهی IoT به عنوان یک تکنولوژی کارساز، تدوین دورههای آموزشی و مدلهای جدید و ایجاد ظرفیت در سیستم آموزش عالی ایران و عراق برای ارائهی IoT در مقطع کارشناسی ارشد، ترویج همکاریهای میان اتحادیه اروپا، ایران، و عراق در حوزهی آموزش عالی و... از دیگر اهداف این پروژه است.
مدیر دفتر همکاری های علمی و بین الملل دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به گروههای هدف این پروژه، خاطرنشان کرد: مؤسسات آموزشی و پژوهشی، فارغ التحصیلان رشتههایIoT، فارغ التحصیلان جویای کار و افرادی که علاقهمند به مطالعات مهندسی برای افزایش قابلیت استخدام و شایستگیهای خود در سطح ملی و اروپا هستند، گروههای هدف این پروژه هستند؛ همچنین صنایع، بنگاههای کوچک و متوسط مقیاس، بنگاههای اقتصادی بزرگ، استارت آپها و کارآفرینانی که نوآوری خود را بر اساس سیستمهای هوشمند و هوش مصنوعی پایه گذاری کردهاند می توانند جزو جامعه هدف این پروژه باشند.