07 12 2020 06:59
کد خبر : 1688832
تعداد بازدید : 615

دکتر خواجه: دانشگاه شهید چمران اهواز از مدعیان اصلی انجام و اجرای پروژه‌های ملی در کشور است

 

 

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: یکی از اهداف دانشگاه در سال‌های گذشته تقویت و توسعه‌ی ارتباط با صنعت بوده است که به همت مدیران پژوهشی و تلاش، توانایی و عزم جدی جمعی از همکاران، با سابقه‌ی درخشان این دانشگاه امروز می‌توانیم با افتخار اعلام بگوییم که دانشگاه شهید چمران اهواز در دوران طلایی ارتباط با صنعت و جامعه قرار دارد و از مدعیان اصلی انجام و اجرای پروژه‌های ملی در بزرگ‌ترین و تخصصی‌ترین صنایع کشور یعنی صنعت نفت و گاز است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلام‌حسین خواجه در آیین گرامی‌داشت هفته‌ی پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه که امروز دوشنبه 17 آذرماه به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و ضرورت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از برگزاری حضوری آیین گرامی داشت هفته‌ی پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه و دیدار با همکاران دانشگاهی محروم هستیم و ناگزیریم مانند بسیاری دیگر از برنامه‌های دانشگاه این هفته را به‌صورت مجازی برگزار کنیم.

وی، افزود: وظیفه خود می‌دانم از تمامی دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه که با وجود کمبودها، تحریم‌ها و بیماری کرونا ارتقا و اعتلای دانشگاه را با انجام فعالیت‌های شبانه‌روزی وجه همت خود قرار داده‌اند، صمیمانه تقدیر نمایم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: دانشگاهیان شهید چمران اهواز با اعتمادبه‌نفس و اطمینان به توانایی‌های علمی و فنی خود ورود به پروژه‌های ملی را در سال 1395 با مشارکت در مناقصه 12 قلم کالای اساسی وزارت نفت آغاز کردند.

خواجه، اضافه کرد: تا آن زمان ظرفیت‌های علمی و اجرایی این دانشگاه برای وزارت نفت ناشناخته بود که در یک فرآیند سخت چندین ماهه دانشگاه شهید چمران اهواز در رقابت با شرکت‌های بزرگ و مدعی خصوصی در حالی که هیچ‌کدام از دانشگاه‌های کشور در این مناقصه شرکت نداشتند، موفق شد پروژه‌ی ساخت پمپ‌های srp «پمپ‌های ازدیاد برداشت نفت» را به مبلغ 250 میلیارد ریال برنده شود و با شایستگی در موعد مقرر و با رعایت تمامی استانداردها این پروژه اجرا و به وزارت نفت تحویل داده‌شده است.

وی، عنوان کرد: تحول به ‌موقع این پروژه به وزارت نفت بارها و بارها موردستایش قرار گرفته و اجرای آن مقدمه‌ای برای ورود دانشگاه به سایر پروژه‌های ملی وزارت نفت گردید و سال 1396 پروژه «اکتشاف نفت با استفاده از فناوری ژیوشیمی سطحی در دشت آبادان» به مبلغ 150 میلیارد ریال به دانشگاه سپرده شد؛ همچنین سال 1397 پروژه‌ی «توسعه‌ی نرم‌افزاری فناوری طراحی پمپ‌های میله‌ای مکشی با کورس بلند» به مبلغ 86 میلیارد ریال به دانشگاه داده شد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در سال 1398 نیز این دانشگاه مسئول انجام پروژه «کاربرد فلویید اینکلوژن در شناسایی مخازن نفتی» به مبلغ 9 میلیارد ریال و انجام مطالعات جامع «ام. دی. پی میدان کوپال، مخازن آسماری و بنگستان» به مبلغ 33 میلیارد ریال شده است؛ در همین سال بار دیگر درخواست ساخت و نصب یک دستگاه «پمپ میله‌ای کششی برای میدان نفتی یاران» به مبلغ 65 میلیارد ریال به دانشگاه داده‌شده است.

خواجه در خصوص فعالیت‌های ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1399 نیز بیان کرد: در این سال نیز پروژه‌ی «مشاور فناورانه مطالعات جامع ازدیاد برداشت میدان تنگ بیجار و میدان‌های اقماری آن» به مبلغ 500 میلیارد ریال و یک‌میلیون و هفتصد هزار یورو به دانشگاه شهید چمران اهواز سپرده شد که فازهای اجرایی این پروژه در قالب پنج بسته کاری و تا 10 سال ادامه دارد.

وی با تقدیر از تمامی افرادی که در اجرای این پروژه مشارکت داشتند، خاطرنشان کرد: از هفته‌ی پژوهش سال قبل تاکنون در این دانشگاه بیش از 55 طرح دیگر در بخش صنعت در دست اجرا است و 152 قرارداد حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی به‌عنوان پروژه‌های تقاضامحور در دست مطالعه است. همچنین در این مدت دانشگاه شهید چمران اهواز توانسته است در بین دانشگاه‌های کشور رتبه نهم را به خود اختصاص دهد و امیدواریم بتوانیم در آینده رتبه دانشگاه در این بخش را ارتقا دهیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبت‌های خود با ارائه آماری از فعالیت‌های علمی اعضای هیئت علمی این دانشگاه، اظهار کرد: 313 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه در چاپ مقالات جی. سی. آر نقش داشته و حدود 280 نفر دیگر تأثیری نداشته‌اند؛ همچنین 67 درصد ارجاعات به 10 درصد اعضای هیئت علمی تعلق دارد و 61 عضو هیئت علمی دیگر هیچ مشارکتی در تولیدات علمی دانشگاه نداشته‌اند. همچنین 110 نفر از اعضای هیئت علمی فعالیت‌های ارتباط با صنعت را حمایت کرده و در آن مشارکت داشته‌اند که این آمار برای دانشگاه چندان مناسب نیست که امیدواریم با تلاش هرچه بیشتر اعضای هیئت علمی و مشارکت همکاران در این عرصه به میزان درخور توجهی برسد.


 

درج شده توسط: مدیر سایت