18 12 2018 05:00
کد خبر : 1721510
تعداد بازدید : 618

دکتر جوکار: پژوهش‌های ادبی کارکردی فرهنگی و زیباشناختی در سطح جامعه دارند

 

 

دکتر منوچهر جوکار رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز در یادداشتی به مناسبت هفته پژوهش به واکاوی جنبه‌های پژوهشی در رشته‌های مختلف و ادبیات فارسی پرداخت و گفت: پژوهش‌های ادبی کارکردی فرهنگی و زیباشناختی در سطح جامعه دارند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در متن این یادداشت آمده است:

پژوهش و فناوری در خصوص هر رشته‌ای با توجه به ماهیت و اهداف و مأموریت‌های آن رشته تعریف می‌شود. در علوم مهندسی حاصل پژوهش باید به شکلی کاربردی و عینی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد و لزوماً ارتباطی تنگاتنگ با نیازهای جامعه و بازار صنعت و فن داشته باشد وگرنه درواقع پژوهشی صورت نگرفته است.

در علوم پایه و پزشکی نیز نتایج حاصل از پژوهش باید پس از آزمایش در آزمایشگاه‌ها و جوامع آماری، به صورت محصولی قابل‌استفاده برای همه سطوح جامعه در دسترس همگان قرار گیرد.

در حوزه علوم انسانی و به ویژه در رشته زبان و ادبیات فارسی اما پژوهش اولاً کارگاهی و آزمایشگاهی و میدانی نیست، بلکه کتابخانه محور است و پژوهشگر نمی‌تواند انتظار داشته باشد حاصل پژوهش او را همه اقشار و گروه‌های جامعه به‌کارگیرند و از آن‌ها استفاده نمایند.

پژوهش در زبان و ادبیات، مستلزم مطالعه بسیار پژوهشگر و کوشش او برای درک تازه‌ای از موضوع با شرح و بسط نظریه‌ای خاص و یا ارائه نکته‌ای نو یافته و بدیع در خصوص موضوع موردبحث است.

این کار پژوهشگر با مطالعه پیشینه موضوع و بررسی همه متون و منابع مهمی که قبلاً درباره موضوع نگاشته شده، آغاز می‌کند و با تأملات و ملاحظات شخصی که حاصل نگاه و دقت علمی اوست، رشته‌های موجود را می‌سنجد و نتیجه‌گیری می‌کند و این‌گونه است که نکته‌ای بدیع یا مبحثی تازه و یا کم‌سابقه را برای استفاده‌کنندگان تألیف و تدوین می‌کند.

پژوهش‌های ادبی در واقع کارکردی فرهنگی و ادبی و زیباشناختی در سطح جامعه دارند که از این لحاظ به تلطیف روحیه اجتماعی و ارتقاء عاطفی یاری می‌رسانند.

 

درج شده توسط: مدیر سایت