09 03 2022 05:35
کد خبر : 1627919
تعداد بازدید : 684

دکتر جلیلیان: زبان فارسی میراث ماندگار سرزمین ایران است

 

 
رئیس دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز بریدگی از فرهنگ ملی را یکی از مشکلات حال حاضر جامعه دانست و گفت: این مسئله ناشی از برخی کم‌لطفی‌ها  به حوزه‌ی فرهنگ و زبان فارسی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر شهرام جلیلیان پیش از ظهر امروز چهارشنبه 18 اسفندماه در همایش «میراث ماندگار حکیم نظامی» که در سالن اجتماعات دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی برگزار شد، اظهار کرد: زبان فارسی میراث ماندگار سرزمین ایران است؛ ازاین‌رو همه‌ی مردم این سرزمین‌ کهن از این میراث پاسداری کرده و بر سر آن با هیچ گروه و کشوری مذاکره نمی‌کنند.
وی افزود: زبان فارسی قدمتی چندین هزارساله دارد و  زبان رسمی بزرگ‌ترین امپراتوری‌های سرزمین‌های فارس بوده است و پس از ورود اسلام به ایران در ترجمه‌ی قرآن، کتاب‌های دینی، متون جغرافیایی، نجوم و فلسفه و... از آن بهره گرفته‌شده است.
رئیس دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: فرهنگ ملی ایران در ذهن و اندیشه‌ی مردم این خاک گران‌بها ریشه دوانده است و یکی از شالوده‌های ملی کشور ایران است. 
در ادامه دکتر قدرت قاسمی‌پور، عضو هیئت‌علمی دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بیان مطالب تاریخی و فرهنگی لازم است که حقایق علمی گفته شود؛ بنا بر منابع کهن، زبان مردم گنجه و شهرهای پیرامون در زمان نظامی گنجه‌ای فارسی بوده‌است. همچنین منطقه‌ای که نظامی در آن می‌زیسته موسوم به ارّان بوده‌است که در دوره‌ی معاصر نام آذربایجان را بر آن نهاده‌اند. 
وی با بیان اینکه سبک شعری نظامی نیز همچون خاقانی وابسته به سبک عراقی است، گفت:  اگر نظامی برخی از منظومه‌ها همچون خسرو و شیرین و هفت پیکر را نمی‌سرود، ممکن بود که در زبان فارسی این داستان‌ها فراموش شوند.
عضو هیئت‌علمی دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز بر وجوه برجسته‌ی داستانی آثار نظامی اشاره کرد و افزود: نظامی با هم‌ذات‌پنداری با شخصیت‌ها توانسته است آثاری داستانی بیافریند که در آن شخصیت‌ها زنده و حاضر هستند. 
این نظامی‌پژوه، تصریح کرد: زبان نظامی استعاری و تصویری است، به نحوی که در زبان نقاشی و نگارگری می‌کند.
قاسمی‌پور در پایان گفت: در اثنای داستان‌های نظامی ابیاتی حکمت‌آمیزی وجود دارد که اگر بخواهیم آن‌ها را مستخرج کنیم،  کتابی حکمی، اخلاقی و گزین‌گویانه است.
گفتنی است نظامی‌خوانی، خوشنویسی اشعار نظامی و برپایی نمایشگاه کتاب آثار مرتبط با حکیم نظامی از دیگر بخش‌های این همایش بود که با همکاری ستاد بزرگداشت حکیم نظامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان برگزار شد.
درج شده توسط: مدیر سایت