دکتر آخوندعلی خواستار حمایت صنایع کلان استان از دانشگاههای استان شد - دانشگاه شهید چمران اهواز
26 02 2022 01:57
کد خبر : 1635017
تعداد بازدید : 708

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز بر لزوم ارتباط ساختارمند دانشگاه با صنایع کلان استان برای اجرای پژوهشهای موردنیاز تأکید کرد و گفت: این صنایع دارای اعتبارات پژوهشی ویژهای هستند که دانشگاه لازم است برای اجرای نیازمندیهای پژوهشی این دستگاهها در این عرصه به فعالیت بپردازد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی پیش از ظهر امروز شنبه هفتم اسفندماه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه در سال 1400، بیان کرد: باوجود تلاش مدیران حوزهی پژوهش و فناوری و شماری از اعضای هیئتعلمی همچنان نتوانستهایم بهخوبی ظرفیتهای چشمگیر دانشگاه را به جامعه معرفی کنیم.
وی، بیان کرد: فعالیتهای علمی و پژوهشی بسیار باارزشی در دانشگاه انجامشده است؛ اما در بایگانیها باقیمانده یا در اختیار جامعه قرار داده نشده است. این مسئله موجب شده دانشگاهی با قدمت شهید چمران اهواز همچنان با دانشگاههای نسل چهارم و پنجم فاصله داشته باشد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: بسیاری از دانشگاههای جهان و کشور با تدوین مأموریتهایی اهداف خود را در حوزههای مختلف پیگیری میکنند و با پذیرش دانشجویان خارجی، ارتقای سطح آموزش و انجام پژوهشهای کاربردی به ارائهی خدمات به جامعه و صنعت میپردازند که این مهم بهطور کامل در دانشگاه شهید چمران اهواز محقق نشده است.
آخوندعلی، اظهار کرد: یکی از دلایل این مسئله نبود ساختاری مشخص در ارتباط میان دانشگاه، جامعه و صنعت و شناسایی و بررسی مسائل و مشکلات است؛ بهعنوانمثال برخی وزارتخانهها نیازهای پژوهشی خود را معرفی میکنند و اعضای هیئتعلمی در انجام این پژوهشها بهصورت فردی مشارکت دارند.
وی، عنوان کرد: برخی از دستگاهها و سازمانها اعتبارات پژوهشی کم و برخی از وزارتخانهها مانند نفت و نیرو و... دارای اعتبارات کلانی در حوزهی پژوهشی هستند که در بسیاری از موارد بهصورت فردی با عضو هیئتعلمی تفاهمنامههایی را منعقد میکنند؛ درصورتیکه اگر این تفاهمنامهها میان دانشگاه و صنعت برقرار شود هم پژوهشها کیفیت بهتری خواهند داشت و هم تأثیرگذاری بیشتری در روند اجرای برنامههای توسعهای دانشگاهها دارد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: از سوی دیگر برخی از پژوهشهای صنایع کلان استان خوزستان به دانشگاههای دیگر استانها سپرده میشود؛ در حالی است که دانشگاه شهید چمران اهواز بهعنوان دانشگاه مادر ظرفیتهای علمی و آموزشی لازم برای ورود بهتمامی حوزههای صنعتی را دارد.
آخوندعلی دربارهی ایجاد مدیریت امور فناوری و نوآوری در دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: برای تبدیلشدن به دانشگاههای نسل چهار و پنجم باید بتوانیم نظام ارتباطات با جامعه و صنعت را تقویت کنیم، زیرا اعتباراتی که از سوی دولت به دانشگاهها اختصاص مییابد، برای حل همهی مشکلات کافی نیست.
وی، افزود: استان خوزستان دارای ظرفیتهای مهمی در حوزهی انرژی، آب، کشاورزی، صنعت و... است که هرکدام از این میتواند منجر به خودکفایی کشور و استان در منطقه شود و در این میان دانشگاه شهید چمران اهواز میتواند به شکوفایی هرکدام از این بخشها کمک شایانی داشته باشد.
آخوندعلی خواستار حمایت هرچه بیشتر اعضای هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز در بخشهای مختلف برای پیشبرد برنامهها و اهداف دانشگاه شد.
وی در پایان تصریح کرد: در نشست با مسئولان و مدیران استانی بر این مسئله تأکید شده است که طرحهای مرتبط با نیازهای پژوهشی به دانشگاههای درون استان سپرده شود که شناختی کامل و جامع نسبت به جغرافیا و ویژگیهای استان دارند.
گفتنی است در پایان این نشست از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1400 تجلیل شد که آذرماه امسال و در هفتهی پژوهش و فناوری بهصورت مجازی معرفی شدند. آیین معرفی این پژوهشگران به دلیل همهگیری بیماری کرونا پیش از این بهصورت مجازی برگزارشده بود.