دریافت و اجرای آزمون بیش از ۶50 نمونه در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز از دریافت و اجرای آزمون بیش از 650 نمونه در آزمایشگاه این دانشگاه در سهماههی نخست امسال خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر یوسف تمثیلیان در اینباره بیان کرد: این نمونهها شامل غلات دامی وارداتی از گمرک بندر امام خمینی (ره)، نمونههای تجاری شرکتها و نمونههای پژوهشی دانشجویان است که درآمدی بیشاز سه هزار و 500 میلیون ریال را به همراه داشته است.
*آزمایشگاه مرکزی همگام و همسو با نیاز جامعه برای مبارزه با بیماری کرونا
وی با بیان اینکه آزمایشگاه مرکزی همواره عمل به مسئولیت اجتماعی و پاسخ به نیاز جامعه را جزو اهداف و فعالیت خود قرار داده است، افزود: با شیوع بیماری ویروس کرونا (COVID-19) اقداماتی ازجمله ساخت انواع ژل و مایع ضدعفونی در آزمایشگاه مرکزی با استفاده از فرمولاسیونهای استاندارد برای توزیع در سطح دانشگاه، ارائهی خدمات آزمایشگاهی به دانشجویان بومی در حال تحصیل در سایر دانشگاههای سراسر کشور، ارائهی خدمات آزمایشگاهی در ایام نوروز به پژوهشگران فعال در حوزهی مقابله با ویروس کرونا ازجمله پروژه ساخت پارچه و الیاف نانومتری برای تهیه ماسک و لباس و همچنین نانو محلولهای ضدعفونی و... در این آزمایشگاه، انجامشده است.
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز، اشاره کرد: باوجود تعطیلیهای مکرر و عدم امکان مدیریت بهینهی فعالیتها به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور سعی شد با توجه به نقش مهم آزمایشگاه مرکزی در خدمات درون و برون سازمانی، فعالیتهای این مرکز همگام با سایر واحدهای اجرایی دانشگاه و در چهارچوب شیوهنامههای بهداشتی مصوب ادامه یابد که گواهینامه تائید صلاحیت ایزو 17025، مدیریت خرید تجهیزات با فناوری بالا در دانشگاه و منطقه 10 پژوهشی کشور از محل پژوهانهی (گرنت) ارزی، مدیریت خرید تجهیزات از نمایشگاه ساخت داخل، گسترش خدمات آزمایشگاهی مشاورهای و دستگاهی، تهیه پیشنویس برنامه مدیریت امور آزمایشگاهها دانشگاه، انعقاد تفاهمنامه همکاری و فعالیتهای مرتبط مبارزه با بیماری ویروس کرونا (COVID-19) حاصل تلاشهای سه ماههی نخست امسال در این آزمایشگاه است.
*مدیریت خرید تجهیزات با فناوری بالا
تمثیلیان با تأکید بر نقش مهم دانشگاه شهید چمران اهواز در منطقه و کشور، عنوان کرد: با تهیه و تدوین طرحهای توجیهی کاربردی و مناسب با نیاز استان در آزمایشگاه مرکزی، معاونت پژوهش و فناورری دانشگاه در سال قبل توانست سهم چشمگیری از پژوهانهی ارزی خرید تجهیزات مورد نیاز دانشگاههای سراسر کشور از محل اعتبار بند (ه) تبصره 4 قانون بودجه سال 1398 کل کشور را به خود اختصاص دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر علیرغم موانع و محدودیتهای مالی و حقوقی ناشی از اعمال تحریمهای ظالمانه در کشور با تلاش کارشناسان آزمایشگاه مرکزی و حمایت و پشتیبانی رئیس، معاونان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه پس از رایزنیهای فراوان و بررسی و مدیریت مدارک، اسناد و سوابق شرکتهای واردکننده و تأمینکننده مراحل خرید تجهیزات از سهمیه بودجه اختصاص داده شده به دانشگاه در حال اتمام است.
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: یکی از معضلاتی که همهی پژوهشگران آزمایشگاهی به آن اذعان دارند خریداری تجهیزات بدون هدف و بهرهبرداری نکردن از آنها برای سالیان متمادی و یا صرف هزینه گزاف برای خرید تجهیزاتی صرفاً برای یک منظور خاص است.
تمثیلیان، افزود: در همین باره، امسال با استعلام از نیازهای اعضای هیئتعلمی دانشگاه فهرستی هدفمند از تجهیزات آزمایشگاهی بر اساس دلایل توجیهی و باهدف کاربرد وسیع و در نظر گرفتن جایگاه دانشگاه در نقشهی راه تحقیقاتی و تجاری تهیه شد.
وی ادامه داد: این فهرست پس از تأیید نهایی شورای منتخب پژوهشی دانشگاه و دریافت مجوزهای لازم، در حال تکمیل فرایند خرید از شرکتهای حاضر در نمایشگاه است که به مرور زمان تحویل آن تا پایان امسال صورت میگیرد.
*گسترش خدمات آزمایشگاهی مشاورهای و دستگاهی در آزمایشگاه مرکزی
تمثیلیان اظهار کرد: از ابتدای امسال آمادگی کامل خود را برای ارائهی خدمات مشاورهای در زمینه مشاورهی دریافت گواهی تائید صلاحیت 17025، طرحهای توسعهای و تحقیقات بازار، تجاریسازی خدمات آزمایشگاهی برای سایر آزمایشگاههای سطح دانشگاه و استان اعلام کردهایم.
وی گفت: همچنین، با افزوده شدن ابزاری همچون شکستسنج، دستگاه اندازهگیری زاویه تماس، آنالیزور آب، پرینتر سهبعدی و ویسکومتر لوله موئینه خدمات دستگاهی این آزمایشگاه در زمینههای مختلفی ازجمله مهندسی سطح گسترش یافته و در حال حاضر انواع تجهیزات با فناوری بالا، تجهیزات تخصصی و عمومی موجود در این آزمایشگاه آماده خدماتدهی به مشتریان است.
*تهیه پیشنویس برنامه مدیریت امور آزمایشگاههای دانشگاه
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: سال قبل با هدف ایجاد یک شبکه آزمایشگاهی برای تمرکز، نگهداری، ساماندهی و خدماتدهی آزمایشگاهها و تجهیزات در سطح دانشگاه، ارائهی فضای مناسب آزمایشگاهی برای انجام پروژههای تحقیقاتی، جلوگیری از خرید تجهیزات مشابه و فراهم آوردن امکان خرید تجهیزات ضروری و سرانجام رفع نیازمندیهای مالی آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه بهمنظور درآمدزایی، پیشنویس «برنامهی مدیریت امور آزمایشگاهها بر اساس رویکرد افزایش بعد تحقیقاتی و درآمدزایی» تهیه شد.
تمثیلیان، افزود: این برنامه که نخستین طرح جامع امکانسنجی فنی-اقتصادی آزمایشگاهها است، بهصورت کلی و با هدف شناسایی ظرفیتهای موجود در آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز، راهکارهای عملی مرتبط با فعالیتهای جاری و آینده، چشماندازی از چگونگی نقشهی راه مدیریت این آزمایشگاهها در حوزه تعریف فعالیت و فعالسازی بعد پژوهشی و تجاری، تدوین شده است.
*عقد تفاهمنامههای همکاری
وی، با اشاره به تفاهمنامههای منعقدشدهی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، گفت: با توجه به اهمیت ارتباط و استفاده از امکانات و استعدادهای آزمایشگاهی در سهماههی نخست امسال تفاهمنامههایی میان مدیریت امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت "آبان کیمیای جنوب" و "شرکت آریا آزمای آویسا" در خصوص ارائهی خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی متقابل ازجمله انجام خدمات دستگاهی و آزمایشگاهی و ارائهی نتایج و گزارشهای مورد نظر یکدیگر در مهلت مقرر، انجام ممیزیهای داخلی و آمــوزش کاردانها و کارشناسان آزمایشگاهها در زمینه اجرا و رعایت الزامات استاندارد ایزو "آیایسی" ۱۷۰۲5(ISO/IEC17025)، تبادل دانش و تجربیات درزمینهی تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی، انجام آزمونهای مربوط به مقایسههای بین آزمایشگاهی بهصورت متقابل ، مشاوره و همکاری در راستای تعمیر و ارتقای تجهیزات و... منعقد شده است.
تمثیلیان اضافه کرد: همچنین با سازمان ملی ایران، دانشکدهی بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و شرکتهای "دانشآزمون پرهام جنوب" و "فناور اندیشه گستر کامیار" تفاهمنامه همکاری فعال برقرار است.