30 12 2018 01:26
کد خبر : 1720846
تعداد بازدید : 605

حماسه 9 دی لغزش و کج روی‌ها را در جامعه ترمیم کرد

 

 

 

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به اینکه 9 دی لغزش‌ها و کج روی‌ها را ترمیم و جبران کرد، گفت: این حرکت عظیم جامعه را بیمه و وحدت مردم را دوباره به نمایش درآورد که این مسئله قابل‌تقدیر است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی امروز در گردهمایی دانشگاهیان به مناسبت حماسه 9 دی که با اقامه نماز وحدت ظهر و عصر در مسجد امام خمینی(ره) دانشگاه همراه بود، اظهار کرد: بزرگداشت مناسبت‌ها تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد و چه خروجی به این مناسبت‌ها مترتب است؟ اگر جلسات تشریفاتی باشد در حد کم مؤثر خواهد بود و اگر کیفی باشد دستاوردها بهتر می‌شود.

وی افزود: مناسبتی در تقویم ملی و انقلابی به نام  9 دی 88 داریم و عنوان روز بصیرت و میثاق امت و ولایت برای آن در نظر گرفته‌شده است؛ نکته اول این است که انقلاب اسلامی را از ابتدا امام خمینی(ره) با رویکرد مشارکت و حضور مردم دنبال کردند.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: از سال 42 تا 57 نگاه امام این بود که مردم باید وارد صحنه شوند و برای این مسئله نیز عجله نکردند و فرمودند مردم باید بشناسند، بدانند و انتخاب کنند؛ هیچ انقلابی در فاصله یک ماه پس از پیروزی، خود را به همه‌پرسی نمی‌گذارد اما امام خمینی(ره) مسئولان را مکلف به برگزاری همه‌پرسی کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین شفیعی، بیان کرد: امام خمینی(ره) جمهوری اسلامی را به رأی گذاشتند و 10 و 11 فروردین‌ماه این رویداد رخ داد و هنوز از این عبور نکرده بودیم که امام فرمودند مجلس خبرگان برای تدوین قانون اساسی شکل گیرد. نمایندگان مردم برگزیده و قانون اساسی را بنویسند و این کار نیز انجام شد و امام گفتند این قانون هم به رأی گذاشته شود. سال 58 با رفراندوم، انتخاب وکلای خبرگان، مجلس شورای اسلامی و ... آغاز شد، حال برای مردمی که سه دهه با ساختار و مفهوم انتخابات آشنا شده بودند در سال 88 و در انتخابات ریاست جمهوری چه اتفاقی افتاد؟ اولین انتخابات ریاست جمهوری در کشور نبود! و عرصه سیاسی هم مسبوق به سابقه بود. دوم خرداد 76 را دیده بودند؛ در این زمان صف‌آرایی جدی شکل گرفت و دو جریان سیاسی با حضور 30 میلیون نفر انتخابات را برگزار کردند.

وی، تصریح کرد: در انتخابات سال 88 برخی از مکانیزم ها و روش‌های ایمنی سازی انتخابات انجام شد که هیچ‌گاه در انتخابات‌ گذشته تصویب نشده بود زیرا جریان‌های سیاسی اظهار نگرانی می‌کردند. کاری جدید در این دوره رخ داد و برای نخستین بار نمایندگان کاندیداهای رقیب اجازه یافتند از طرف ستادها در نهایی‌ترین مرحله جمع‌آوری آرا و شمارش و ... حضور داشتند که تا قبل از آن ستادها در قرنطینه انتخابات حضور نداشتند.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: اشکال وارد آوردند که دولتی که انتخابات را برگزار کرده است رئیس آن دولت کاندیدا  است، پیش از این نیز این مسئله در کشور وجود داشت؛ وقتی قانون اجازه می‌دهد فردی دو بار کاندیدا شود طبیعی است که رئیس دولت برگزارکننده انتخابات خودش کاندیدای دوره بعد باشد؛ جوابش این بود که در انتخابات علاوه بر مجری ناظر نیز وجود دارد و اگر قانون مشکل دارد باید اصلاح شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین شفیعی، گفت: عرصه سیاسی جامعه نیز پرشور بود و در محدوده بهمن‌ماه سال 87 برخی سیاسیون این نگرانی را داشتند که شاید در انتخابات 88 شورونشاط و مشارکت کمتر باشد اما انتخابات اوج گرفت و نسبت 85 درصدی در 22 خرداد 88 در انتخابات شرکت کردند.

وی، اظهار کرد: بین 22 خرداد 88 تا ششم دی 88 که مسئله بی‌احترامی به مقدسات دینی رخ داد در این چند ماه چه اتفاقاتی رخ داد؟ پس‌لرزه‌های یک انتخابات باید چه میزان ادامه داشته باشد؟ برای این مسئله نیز به قانون رجوع می‌کنیم. انتخابات می‌تواند شاکی و گله‌مند داشته باشد و قانون راهکارهایی نیز برای این مسئله در نظر گرفته است؛ آن اشکال بزرگ و نقیصه بی‌پاسخ این است که جریان قانونی انتخابات از مرحله پیش از اجرا و برگزاری تا اجرا و برگزاری معتبر باشد از بعد از برگزاری گفته شود این مجرای قانون قبول نیست.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: این تناقض هم جواب داده نشده است که چگونه کاندیدایی در مرحله ثبت‌نام، مراحل قانونی را طی کرده و از امکانات تبلیغاتی استفاده کرده و صندوق‌های انتخاباتی را معتبر بداند و کمتر از 24 ساعت بعد از پایان رأی‌گیری بگوید انتخابات، شورای نگهبان، قانون انتخابات و...  را قبول ندارد و انتخابات باید ابطال‌شده و انتخابات دیگری توسط کمیته مستقلی با حضور نهادهای بین‌المللی برگزار شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین شفیعی، ادامه داد: این سؤالی است که تا امروز بی‌پاسخ‌مانده است که چگونه می‌شود با قانون دوگانه برخورد شود؛ به مستندات تاریخی مراجعه کنید و ببینید یک کاندیدا چگونه قبل از اعلام نتایج خود را پیروز اعلام می‌کند و پس از انتخابات 17 بیانیه صادر کرده و مردم را به خیابان‌ها و در مقاومت با حاکمیت فرابخواند. این‌ها اشکالاتی است که اگر از ابتدا درست حرکت می‌شد چند ماه جامعه متلاطم نبود.

وی، اضافه کرد: رهبر انقلاب به صراحت فرمودند که من پیغام داده‌ام به برخی از آقایان که مسئله را به خیابان‌ها نکشانید زیرا این مسئله‌ای است که شما آن را آغاز می‌کنید اما شما نمی‌توانید آن را پایان دهید؛ نتیجه این شد که در شش دی وقتی خیمه‌های عاشورایی را آتش زدند گفتند این ما نبودیم. بله شما نبودید اما چرا کاری کردید که ماجرا به اینجا برسد و چگونه می‌شود کسانی بخواهند اداره قوه مجریه را بر عهده بگیرند و بعد به قانون اساسی سوگند یاد کنند اما چند ساعت پس از انتخابات حرکتی آغاز شود که کاملاً برخلاف مصالح ملی و کشور باشد.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: انتخابات 85 درصدی که می‌توانست مایه مباهات باشد لکه دارد شد و از این بدتر پدیده‌ای در این حوادث به نام متهم کردن نظام اسلامی به تقلب در انتخابات شکل گرفت. قانون پیش‌بینی کرده که کاندیدای معترض اگر اعتراض داشته باشد 10 درصد صندوق‌ها با حضور کاندیداها بازشده و بازشماری شود اما گفتند این مسئله قبول نیست و تقلب صورت گرفته است؛ از اصول و چارچوب‌های قانونی خارج شدن این هزینه را ایجاد کرد و رقابت‌های انتخاباتی به شکاف‌ها و نابسامانی‌های اجتماعی منجر شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین شفیعی، عنوان کرد: نهادهای رسمی صحت انتخابات را اعلام و رئیس‌جمهوری تنفیذ شد اما فضای عمومی هنوز ملتهب بود؛ اگر مسئله سال 88 با مقاومت و پایمردی و مجاهدت به درستی مدیریت نشده بود این حادثه در انتخابات سال 96 قابل تکرار بود. در سال 88 به جز دو کاندیدای معترض بسیاری از رجال سیاسی نتوانستند به وظایف خود به خوبی عمل کنند و زخم‌هایی ایجاد شد و شادمانی و غرور ملی به زخم و کدورتی تبدیل گردید.

وی، گفت: اگر پیوند بین مردم و رهبری نبود نمی‌شد آن جمعیت عظیم را مدیریت کرد؛ نمی‌شود در یک ساز کار اجتماعی بدون قانون زندگی کرد و تمامی این مسائل در سال‌های 92 و 96 نیز تجربه شد و رقابت‌های سنگین صورت گرفت اما پس از اعلام نتایج جامعه به شرایط عادی خود بازگشت.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: 9 دی لغزش‌ها و کج روی‌ها را ترمیم و جبران کرد و این حرکت عظیم جامعه را بیمه و وحدت دوباره به نمایش درآمد و این مسئله قابل‌تقدیر است؛ اینکه جامعه‌ای به‌موقع تشخیص دهد چه کاری باید انجام دهد و پای اقدام بیاید، جای تقدیر دارد و این افتخار در تاریخ ما ثبت شد. امیدواریم خداوند در ادامه مسیر پرفراز و نشیب ما را یاری رساند و تشخیص‌هایمان صحیح باشد.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت