18 05 2021 04:54
کد خبر : 1680173
تعداد بازدید : 483

جلسه‌ی مشترک دبیران تشکل‌های اسلامی دانشگاه و هیئت نظارت بر تشکل‌ها

 

 

جلسه‌ی مشترک دبیران تشکل‌های اسلامی دانشگاه و هیئت نظارت بر تشکل‌ها با حضور دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه با محوریت بررسی راه‌های جلب مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکترغلامحسین خواجه در این جلسه به نقش تشکل‌های دانشجویی در انتخابات اشاره کرد و گفت: نخستین بار است که انتخابات ریاست جمهوری در غیاب تشکل‌ها و بدون شور و شوق همیشگی ایام انتخابات برگزار می شود و به علت محدودیت حضور دانشجویان در دانشگاه در دوره‌ی کرونا، از تکاپوهای معمول دانشجویان در محیط دانشگاه خبری نیست.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: بی شک دانشگاهیان در گذشته، همواره در افزایش آگاهی‌های عمومی و تشویق مردم به شرکت حداکثری در همه‌ی انتخابات‌ها، به‌ویژه انتخابات سرنوشت‌ساز ریاست‌جمهوری نقش برجسته‌ای ایفا کرده‌اند و اکنون هم توقع این است که با وجود شرایط دشوار کرونا، از راه‌های گوناگون و خلاقانه در پویایی فضای انتخابات کنش بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد: همچنین برگزارکنندگان انتخابات نیز باید شرایطی را فراهم کنند تا مردم مشارکت بیشتری در انتخابات داشته باشند و همه‌ی سلیقه‌ها نامزد مورد نظر خود را در عرصه‌ی رقابت مشاهده کنند و احساس کنند فضایی برای انتخاب بهترین گزینه فراهم شده است.

دکتر خواجه تصریح کرد: برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باید از تمامی ظرفیت‌ها به‌ویژه صداوسیما استفاده کرد و با برگزاری جلسات متعدد شور و شوق ایام انتخاباتی را زنده کرد. نباید به نوعی عمل شود که برنامه‌های رسانه‌ی ملی به گونه باشد که نتیجه‌ی عکس بدهد و عده‌ای از حضور در انتخابات منصرف شوند. وی بیان کرد: امروزه بسیاری از تشکل‌ها ماهیتی اداری و رسمی به خود گرفته‌اند، در حالی که در ابتدای انقلاب انواع تشکل‌ها فعال بودند و هر روز برنامه‌هایی را برپا می‌کردند و هیچ یک منتظر اعتبار و بودجه‌ی از دانشگاه‌ها نمی‌ماندند؛ اما امروز تشکل‌ها بیشتر در چارچوب اداری فرورفته‌اند و آن حالت فعالیت خودجوش و انگیخته کمتر به چشم می‌آید.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: باید از تشکل‌ها حمایت کرد؛ اما فعالیت‌ها نباید منوط به اختصاص بودجه و اعتبار باشد و تشکل‌های حالتی وابسته به خود بگیرند و از استقلالی که لازمه‌ی کار است، دور شوند.

 وی افزود: هر گونه فعالیتی در دانشگاه‌ها در جامعه بازتاب دارد و تشکل‌ها می‌توانند در این عرصه سیاسی مهم تأثیرگذاری خوبی روی مردم داشته باشند و شناخت جامعه را نسبت به نامزد مورد نظرشان بیشتر کنند.

دکتر خواجه یادآور شد: اکنون نیاز است میزگردهایی متفاوتی در دانشگاه با حضور افرادی از دیدگاه‌های گوناگون سیاسی برگزار شود و صداوسیما هم در پوشش رسانه‌ای آن کمک کند تا بخشی از عدم حضور دانشجویان در این شرایط کرونا، جبران شود.

وی اظهار داشت: مردم در این شرایط از نظر اقتصادی تحت فشار هستند و باید با میزگردهای انتخاباتی مسئولان کشور را به تأمل و تفکر واداریم و باید بیش از پیش به مردم بها دهیم چرا که اگر مردم احساس کنند رأی آن‌ها بر سرنوشت کشور تأثیری ندارد، حضور فعالی نخواهند داشت.

تحرک و جنبش و هیجان تشکل‌ها را بیشتر کنیم

دکتر هوشمند معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این جلسه با حضور اعضای هیات نظارت بر تشکل‌ها و با هدف هم‌اندیشی برای جلب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده است.  

وی افزود: انتخابات امسال دارای شرایط خاصی است چرا که دشمنان با فشارهای فراوان قصد دارند حضور و مشارکت مردم را کمرنگ و این انتخابات مهم را کم‌اهمیت جلوه دهند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: تمامی کشورهای بیگانه و مخالف نظام ایران، انتخابات را پیگیری کرده و تفکرات مردم را برای حضور در این عرصه سیاسی به خوبی رصد می کنند.

وی تصریح کرد: اکنون شرایط کرونا وضعیت خاصی را در کشور و بخصوص در دانشگاه ایجاد کرده است و عدم حضور دانشجویان مشکلات خاصی را برای فعالیت تشکل‌ها ایجاد کرده که نیاز است در این شرایط تحرک و جنبش و هیجان تشکل‌ها را بیشتر کنیم.

دکتر هوشمند بیان کرد: تشکل‌های دانشگاه این ظرفیت را دارند تا با فعالیت‌های خود آگاهی و شور و نشاط بیشتری برای مشارکت بیشتر مردم در انتخابات ایجاد کنند.

وی گفت: اکنون با انتخاب موضوعات چالشی انتخاباتی می‌توان مسیر را برای ایجاد علاقه‌مندی دانشگاهیان برای فعالیت بیشتر، فراهم کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: لازم است جلسات هم‌اندیشی و همفکری بیشتری برای جلب مشارکت مردم در بحث انتخابات برگزار شود.

*دانشجویان و تشکل ها باید نسبت به همه دید نقادی داشته باشند

همچنین دکتر قمشی نماینده وزیر علوم در هیئت نظارت بر تشکل‌های سیاسی دانشگاه شهید چمران اهواز در این جلسه به فعالیت کمرنگ تشکل‌های سیاسی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشجویان باید فارغ از تفکرات سیاسی بدانند که نقش آن‌ها در این عرصه‌ی مهم، مؤثر است. دانشجویان قدیم انقلاب را به پیروزی رساندند و از حدود و چارچوب های راستین انقلاب پاسداری کردند.

وی افزود: دانشجویان جدید نیز باید این انقلاب را زیر ذره‌بین داشته باشند و از آن پاسداری کنند، حتما لازم است خوبی‌ها را بارز و برجسته کنیم، اما نقص‌ها را هم پنهان نکنیم تا انقلاب در مسیر درست خود به راه ادامه بدهد.

نماینده وزیر علوم در هیئت نظارت بر تشکل‌های سیاسی دانشگاه شهید چمران اهواز در این جلسه گفت: آسان‌ترین کار سیاسی دفاع از حاکمیت است؛ اما بهترین کار نیست چرا که دانشجویان و تشکل‌ها باید نسبت به همه دید نقادی داشته باشند و مسئولان نیز باید انتقادات را بپذیرند.

وی تصریح کرد: تشکل های دانشجویی نباید از حق طبیعی خود که همان نقادی است، صرف نظر کنند؛ دانشجویان پیش از انقلاب برای آرمان‌های سترگی که می‌پسندیدند و به انقلاب منتهی شد و در دوره‌ی دفاع مقدس برای حفظ انقلاب و کشور شهید دادند و دانشجویان کنونی نیز باید راه را برای تأثیرگذاری بیشتر خود در جامعه هموار کنند.

دکتر قمشی اظهار داشت: توقع این است که تشکل‌ها در انتخابات پیش رو فعالیت‌ها و هم‌فکری بیشتری داشته باشند و به هر نتیجه‌ای که رسیدند، جامعه را نیز برای مشارکت حداکثری در انتخابات آگاه سازند؛ زیرا مردم به قشر دانشجو و دانشگاهی به عنوان مرجع نگاه می‌کند.

*استفاده از ظرفیت رسانه‌ای برای انعکاس فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی

نظری مسئول بسیج دانشجویی گفت: متاسفانه  کمرنگ‌شدن فعالیت‌ها در زمینه‌ی انتخابات، تنها در سطح دانشگاه نیست، بلکه در کل جامعه در لایه‌های درونی حاکمیت نیز با این نقد مواجه هستیم چرا که هیچ حرف  و راهکار جدیدی ارائه نشده است.

وی افزود: تک‌صدایی فضای بی‌روحی را بر جامعه حاکم می‌کند؛ اما چندصدایی، نقدکردن و برگزاری تریبون‌های انتخاباتی شور و نشاط را در بیشتر می کند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ادامه داد: در سال‌های گذشته با گفتمان‌های موفقی روبه‌رو نبودیم؛ امسال در دانشگاه مهمترین کار بسیج دانشجویی بیش از ۴۰ برنامه برگزار کرده است که بخشی از این برنامه‌ها با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و با حضور حداقلی برپا شدند؛ اما تجربه سال‌های گذشته نشان داد که برنامه های حضوری تأثیرگذار بیشتری دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر امکان برنامه‌های حضوری بیشتری فراهم شود، دانشجویان جدید با دانشگاه آشنا و فعالیت‌های تشکل‌ها نیز رونق بیشتر می‌گیرد.

نظری تصریح کرد: توقع داریم با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، دانشگاه در زمینه‌ی افزایش اعتبار فعلالیت‌های تشکل‌های حمایت بیشتری کند.

وی همچنین به استفاده از ظرفیت رسانه‌ای روابط عمومی دانشگاه برای انعکاس فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از دلایلی که ممکن است بر فعالیت دانشجویان در روزهای منتهی به انتخابات اثرگذار باشد، نزدیک‌بودن امتحانات پایان نیم‌سال با انتخابات است که اگر راهکار مناسبی برای جابه‌جایی زمان آزمون‌های پایان ترم فراهم شود، دانشجویان نیز مشارکت فعال‌تری در پویایی فضای انختابات خواهند داشت و با آسودگی خاطر بیشتری به کنش‌گری در بازه‌ی تبلیغات انتخابات می‌پردازند.

 

درج شده توسط: مدیر سایت