جامعه دانشگاهی شهید چمران اهواز در کنار مردم سیلزده خوزستان است - دانشگاه شهید چمران اهواز

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: گروههای امدادرسانی تشکیلشده از اعضای هیئتعلمی و دانشجویان این دانشگاه از زمان رخداد سیلهای اخیر در استان خوزستان برای کمک به سیلزدگان در کنار آنها بودهاند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه دراینباره بیان کرد: از روزهای نخست نوروز امسال و در پی بروز سیل در استان خوزستان که مناطق پاییندستی استان را تحت تأثیر قرارداد، ستاد بحران دانشگاه نیز برای پیشگیری از حوادث احتمالی و همچنین کمک به مردم سیلزده تشکیل شد.
وی بیان کرد: پس از تشکیل ستاد بحران کارگروههایی تشکیل تا جامعه دانشگاهی بتواند در حد توان در خدمت مردم سیلزده باشد که این مهم نیز تاکنون به همت دانشگاهیان انجامشده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز از کمکهای مالی اعضای هیئتعلمی، کارکنان و دانشجویان به مناطق سیلزده استان خوزستان خبر داد و افزود: اعضای هیئتعلمی و کارکنان دانشگاه از یک تا 10 روز حقوق خود را به سیلزدگان اهدا کردند. علاوه بر این با واریز کمکهای نقدی خود به حسابی که برای جمعآوری این نوع کمکها افتتاح گردیده است تاکنون بالغبر 700 میلیون ریال واریز نمودند؛ ضمن اینکه دانشگاه با جمعآوری کمکهای غیر نقدی استادان و کارکنان نسبت به تحویل آن به هلالاحمر اقدام نموده است.
خواجه، ادامه داد: به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز سامانهای برای ثبتنام و اعزام دانشجویان داوطلب برای کمکرسانی به سیلزدگان ایجاد شد که تاکنون تعداد قابلتوجهی از دانشجویان در این سامانه ثبتنام کرده و در کمپهای استقرار سیلزدگان و مناطق در حال خدماترسانی هستند.
وی با اشاره به اعزام گروههای دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز به مناطق سیلزده، اضافه کرد: همچنین دانشکده دامپزشکی دانشگاه از روز نخست شروع به کار در سال جدید با توجه به وضعیت سیلزدگان ویزیت دامهای این افراد را رایگان اعلام کرد که مورد استقبال نیز قرار گرفت و روزانه تعداد بسیاری دام برای مداوا به بیمارستان دانشکده آورده میشود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: از سوی دیگر نیز گروههایی از اعضای هیئتعلمی و دانشجویان دانشکده دامپزشکی به مناطقِ سیلزده رفته و به مداوای رایگان دامها مشغول هستند.
خواجه در خصوص تشکیل گروههای مشاورهای و روانشناختی برای حضور در کمپهای استقرار سیلزدگان گفت: با توجه به اینکه در جریان سیلهای اخیر بسیاری از روستاهای تحت تأثیر این رخداد تخلیه و مردم برای اسکان به کمپها منتقلشدهاند مرکز علوم رفتاری دانشگاه شهید چمران اهواز تصمیم گرفت در فراخوانی از روان شناسان و مشاوران استان با همکاری انجمن مشاوران ایران، نسبت به ارائه خدمات مشاوره و روانشناختی اقدام نماید و در حال حاضر گروههای مشاوره و روانشناختی دانشگاه هرروز با حضور در مناطق سیلزده نسبت به ارائه اینگونه خدمات اقدام مینمایند.
وی، اظهار کرد: همچنین از سوی دفتر مشاوره امور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده کارگاه آموزشی نقش زنان در خانواده برای مقابله با بحران برای بانوان شاغل دانشگاه برگزار شد که مورد استقبال نیز قرار گرفت و پسازاین کارگاه نیز اقلامی برای کمک به سیلزدگان اهدا گردید.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبتهای خود از تشکیل دو کارگاه مداخله در بحران باهدف التیامبخشی به آلام روحی و روانی سیلزدگان استان و با شرکت دانشجویان رشته روانشناسی این دانشگاه خبر داد.
خواجه، گفت: تشکیل نشستهای تخصصی کارگروه آب و محیطزیست، کارگروه اقتصاد و توسعه و کارگروه امور فرهنگی و اجتماعی در قالب شبکه ملی جامعه و دانشگاه نیز از روزهای نخست امسال توانسته است در بررسی مسائل مرتبط باسیلهای اخیر بسیار مؤثر و راهگشا باشد.
وی، اظهار کرد: همچنین دکتر غلامی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری بر در اختیار قرارداد تمامی امکانات دانشگاه برای کمکرسانی به سیلزدگان و استفاده از ظرفیت هیئتعلمی دانشگاه برای همفکری با مسئولان استانی تأکید بسیاری داشتند و در هفته گذشته دکتر برومند معاون پژوهش و فناوری و دکتر نظر پور معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در دانشگاه ضمن نشست با اعضای هیئتعلمی برای بررسی آخرین وضعیت سیلهای اخیر استان بازدیدهایی نیز از بخشهای مختلف دانشگاه که منتهی به ساحل رودخانه کارون است، داشتند.
رئیس ستاد بحران دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: همچنین در دیدار معاونین وزارت علوم با استاندار خوزستان، دکتر شریعتی تأکید کردند که تدوین طرح مدیریت جامع تغییر اقلیم خوزستان توسط دانشگاه تدوین شود.
خواجه، عنوان کرد: بهمنظور بررسی وضعیت استان خوزستان در پی بروز سیلهای اخیر نیز نشست شبکه ملی جامعه و دانشگاه با حضور دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: همواره در جامعه نظرات استادان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه به دلیل سابقه علمی آنها از جایگاه مهمی برخوردار بوده است و از ابتدای امسال نیز اعضای هیئتعلمی دانشگاه تلاش کردهاند با مصاحبهها و ارائه نظرات کارشناسی علاوه بر کمک به مسئولان توانستهاند بخش از بار روانی تحمیلشده بر جامعه و مردم را کاهش دهند.
خواجه، افزود: باهدف کاهش مشکلات سیلاب اخیر در استان خوزستان جلسات متعددی نیز در دانشکده علوم زمین و با حضور نمایندگان ارگانهای مرتبط برگزار شد که در این راستا چندین گزینه مطرح و گزارشات آنها همراه با نتایج بازدیدهای صحرایی در اختیار متولیان امر قرارداده شد.
وی، ادامه داد: دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز با توجه به مرتبط بودن حوزه کاری این دانشکده با مسائل پیشآمده با تشکیل کارگروههای مختلف طرحهایی را برای کاستن از آسیب سیلهای اخیر در اختیار متولیان امر قرار داده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: مقرر شد معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه نیز طرحها و پایاننامههای مرتبط باسیل اخیر را با اولویت در دستور کار شورای پژوهش و فناوری دانشگاه قرار دهد ضمن اینکه در راستای اجرای دستور دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری همکاریهای لازم با کارگروههای تشکیلشده در دانشگاه تهران به عمل آید. همچنین مقرر شد که کنفرانس مدیریت سیلهای اخیر نیز دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار گردد.
خواجه در پایان گفت: دانشگاه از ابتدا در کنار مسئولان و مردم سیلزده استان خوزستان بوده و تلاش خواهیم کرد تا زمان رفع مشکلات تمامی ظرفیتها و امکانهای دانشگاه در اختیار آنها باشد.