13 03 2022 01:35
کد خبر : 1622702
تعداد بازدید : 811

تلاش برای احیای فعالیت معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز

 

 

 

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز از تلاش برای احیا و بازسازی فعالیت‌های دو معاونت فرهنگی و دانشجویی در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‌محمد آخوندعلی در آیین افتتاحیه چهارمین جشنواره دانشگاهی رویش که در دانشکده‌ی کشاورزی این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: آغاز بیماری و شیوع کرونا و سردرگمی مالی در کشور، بر فعالیت آموزشی بی‌تاثیر نبوده است؛ گاهی اوقات سیاست‌زدگی رسم می‌شود و متاسفانه در کشور دچار سیاست‌زدگی شده بودیم و هنوز هم داریم آثار آن را می‌بینیم.

وی افزود: دو سه موضوع دانشگاه را تحت تاثیر قرار داد که یکی بیماری کرونا است و در این خصوص باید با رعایت پروتکل‌ها تلاش کنیم دانشگاه را مجددا فعال کنیم. خوشبختانه  به نظر می‌آید که موج بیماری در حال فروکش است و از طرف دیگر نیز واکسیناسیون انجام شده است. توصیه می‌کنم کامل شود تا با رعایت پروتکل‌ها، اهداف آموزشی، پژوهشی و فناوری، فرهنگی و اجتماعی را توسعه دهیم.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: رعایت پروتکل‌ها مشکلاتی از نظر فراهم‌سازی تمهیدات لازم برای آغاز آموزش و پژوهش ایجاد می‌کند. اگر از حدود ۱۳ هزار دانشجویی که در دانشگاه شهید چمران اهواز داریم، ۵ هزار و ۵۰۰ دانشجو بخواهند از خوابگاه‌ها استفاده کنند در شرایط نرمال این فضا وجود دارد اما اگر پروتکل‌ها رعایت شوند و در یک اتاق دو نفر حضور داشته باشند، تنها ۵۰ درصد ظرفیت خوابگاهی می‌تواند فعال باشد و این یکی از معضلات ما است.

وی افزود: همه در تلاش هستند که دانشگاه باز شود اما حدود دو سال رهاشدگی خوابگاه‌ها و وجود رخوت‌های نسبی، باعث شده که سیستم‌های نگه‌دارنده مقداری در جا بزنند. دو سه ماهی است که معاونت دانشجویی تعریف شده و تقریبا یک سال معاونت دانشجویی حضور نداشت.

آخوندعلی گفت: مشکل دیگری که داریم و داشتیم، بحث همسان‌سازی حقوق اساتید بود. بعید می‌دانم همکاران ما در سیستم علوم پزشکی به دنبال این بوده باشند که در شرایط فوق بحرانی مشکلات مالی کشور و علی‌رغم داشتن حقوق مکفی نسبت به بقیه جامعه، متقاضی حدود ۶۰ درصد افزایش حقوق باشند. این را بعید می‌دانم. به نظر می‌آید مثل بقیه سیاست‌هایی که تهدیدآمیز است و طراحی می‌شود، یک طراحی بوده و در جاهایی که نباید ورود می‌کرد، ورود کرد و این طرح را توسط دستان مدیران کشور عملیاتی کرد. ما خیلی باید ساده باشیم که در شرایطی که منابع مالی صفر است، دست به چنین کار خطرناکی بزنیم. اساسا برای چنین کاری، منابع مالی تعریف نشده است.

وی افزود: هوشیاری زیادی می‌خواهد که این موضوع را به اساتید وزارت علوم منتقل نکنیم و بعد از آن نیز به معلمان‌مان در آموزش و پرورش. این‌ها به راحتی می‌توانستند کمبود و کاهش‌های حقوقی چند سال را که برای بخش وسیعی از اساتید جوان‌مان قابل درک است، حل کنند اما منجر به تنش داخلی و تضادهای فکری بین اساتید شد.

 

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در شرایطی نیستیم که چنین موضوعی را به سطح جامعه منتقل کنیم. این موضوع در دانشگاه ما نیز عملیاتی شده است؛ گرنت اساتید، حق‌التدریس و فعالیت‌های دیگر زمین مانده است و همه چیز که حقوق نیست. این مشکلات کم کم در حال ساماندهی است تا حل شوند. 

وی در خصوص وضعیت خوابگاه‌ها بیان کرد: کمبودهای خوابگاهی تحت تاثیر این سیاست بود؛ شکی در این نیست زیرا منابع مالی به جاهای دیگر رفته‌اند یعنی محاسبات نشان می‌دهد اما امیدواریم منابع مالی به گونه‌ای رقم بخورند که این موضوع نادیده گرفته شود.

آخوندعلی با بیان اینکه در آینده‌ای نه چندان دور دو معاونت فرهنگی و دانشجویی را بازسازی می‌کنیم، گفت: مدت‌ها معاونت دانشجویی وجود نداشت و معاونت پشتیبانی نیز حدود ۵ تا ۶ ماه اصلا حضور نداشت. ما وارث چنین دانشگاهی از نظر سیستم مدیریتی و مالی هستیم. تمام تلاش خود را می‌کنیم که جشنواره‌ها و کانون‌ها مجددا دانشگاه را متحول کنند. قطعا همکاران ما در معاونت‌های دانشجویی و فرهنگی جزو نیروهای بسیار فعال هستند و به زودی یکی از همکاران‌مان معاونت دانشجویی و دکتر مکتبی معاونت فرهنگی را مدیریت می‌کنند.

وی افزود: امیدواریم دانشگاه را با کمک دانشجویان، به اوج خود برسانیم.

 

درج شده توسط: مدیر سایت