08 11 2021 23:38
کد خبر : 1673498
تعداد بازدید : 712

تشکیل شورای عالی کارآفرینی استان در حمایت از شرکت‌های خلاق و نوآور

 

 

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز پیشنهاد تشکیل شورای عالی کارآفرینی استان خوزستان در حمایت از شرکت‌های خلاق و نوآور و ایجاد اشتغال تأکید کرد.

دکتر سید رضا علوی زارع به مناسبت هفته‌ی جهانی کارآفرینی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: این شورا به ریاست استاندار خوزستان و عضویت دستگاه‌ها و نهادهایی از جمله اداره کل کار و رفاه اجتماعی، پارک علم و فناوری، دانشگاه‌ها، مراکز رشد و... می‌تواند زمینه‌ی توسعه‌ی شرکت‌های خلاق و نوآور را فراهم کند.

وی فعالیت‌های پراکنده‌ی دستگاه‌های متولی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و نوآور در استان خوزستان را چالش اصلی این حوزه دانست و گفت: همکاری این دستگاه‌ها با یکدیگر می‌تواند زمینه‌ی رشد شرکت‌ها دانش‌بنیان، خلاق و نوآور را بیش از پیش مانند سایر استان‌های پیشرو در این حوزه فراهم کند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز یکی از حلقه‌های مفقوده شبکهی فناوری در استان خوزستان را نبود شتاب‌دهنده‌ها عنوان کرد و افزود: در استان تنها یک شتاب‌دهنده وجود دارد که خدمات‌رسانی برای تسهیل در فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق و نوآور را انجام می‌دهد؛ با توجه به ظرفیت‌های موجود در خوزستان و برای رسوب تجربه‌ لازم است تعداد شتاب‌دهنده‌های بومی افزایش یابند.

علوی زارع درباره‌ی فعالیت شتاب‌دهنده‌ها، بیان کرد: شتاب‌دهنده‌ها شرکت‌هایی هستند که مشاوره‌های لازم در حوزه‌های مختلف اقتصادی، بازاریابی، سرمایه‌گذاری و... را ارائه داده و ضمن ارتباط با سرمایه‌گذاران به شرکت‌ها کمک می‌کنند با توسعه و رشد نسبت به تجاری‌سازی محصول و خدمات خود اقدام نموده و قدرت رقابت در بازار را کسب کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره‌ی اهداف مراکز رشد، بیان کرد: هدف اصلی این مراکز حمایت از ایده‌هایی است که قابلیت تبدیل‌شدن به محصولات یا خدمات فناورانه را دارند.

علوی زارع، ادامه داد: مراکز رشد متولی ایجاد اشتغال نیستند؛ اما از شرکت‌های دانش‌بنیان برای تجاری‌سازی محصولات، ورود به بازار کسب‌وکار و ایجاد اشتغال حمایت می‌کنند.

وی، عنوان کرد: تاکنون شرکت‌های مستقر در مرکز رشد با حمایت‌های دانشگاه شهید چمران اهواز توانسته‌اند برای بیش از سه هزار و 400 نفر اشتغال‌زایی کنند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: از سال 1382 تاکنون که این مرکز در دانشگاه تاسیس شده است 920 طرح به مرکز رشد ارائه‌شده که از این تعداد، 894 طرح در دو دوره پیش رشد و رشد مقدماتی داوری فنی و اقتصادی و در مرکز حمایت شده‌اند.

علوی زارع از استقرار 70 شرکت و هسته در این مرکز خبر داد و گفت: این شرکت‌ها پس از استقرار از تسهیلات قرض‌الحسنه برخوردار می‌شوند که به تدریج و به تناسب پیشرفت به آن شرکت تعلق می‌گیرد و می‌توانند سه تا چهار سال نیز در مرکز مستقر شوند.

علوی زارع، بیان کرد: از این تعداد تاکنون 32 شرکت توانسته‌اند از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مجوز دانش‌بنیان و خلاق دریافت کنند.

وی، اظهار کرد: از بدو تأسیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز شرکت‌های این مرکز توانسته‌اند درآمدی حدود 57میلیارد تومان از محل فروش محصولات فناور داشته باشند؛ و حدود دو میلیارد و 400 میلیون تومان نیز به‌صورت تسهیلات قرض‌الحسنه به این شرکت‌ها کمک شده است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: شرکت‌های مستقر در مرکز رشد در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند و این مسئله موجب شده که بتوانند برای پویایی هرچه بیشتر فعالیت‌ها، با یکدیگر همکاری داشته و از نظرات و ایده‌ها مشترک برای توسعه‌ی فعالیت‌های شرکت‌های خود استفاده کنند.

علوی زارع در پایان بر این نکته تأکید کرد که شرکت‌هایی که قصد استقرار در مرکز رشد دارند باید به این نکته توجه داشته باشند که پیشرفت و ارتقا تدریجی است و شرط اصلی برای توسعه‌ی فعالیت‌های این شرکت‌ها استفاده از گروه‌های تخصصی و مشاورانی است که از تجربه کافی برخوردار باشند.

 

درج شده توسط: مدیر سایت