10 06 2020 06:21
کد خبر : 1697124
تعداد بازدید : 472

ترجمه کتاب مقدمه ای بر سنجش روان شناختی و روان سنجی

 

 

 

کتاب "مقدمه ای بر سنجش روان شناختی و روان سنجی" تالیف کیت کولی توسط دکتر غلامرضا رجبی استاد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز ترجمه شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، کتاب "سنجش روان شناختی و روان سنجی" در انتشارات این دانشگاه به چاپ رسیده است.

در چکیده کتاب سنجش روان شناختی و روان سنجی آمده است: تعداد زیادی از دانش­جویان دوره­ ی کارشناسی و تحصیلات تکمیلی که از مهارت کافی در ریاضی برخودار نیستند، همواره نگرانند که مبادا درس­ های روان­سنجی و سنجش و اندازه­ گیری را به‌خوبی فرانگیرند. مباحث و مطالبی که در این کتاب گنجانده شده، نیاز مبرمی به محاسبات ریاضی ندارد و از این رو دانش­جویان را با دشواری مواجه نمی‌سازد.

روان­سنجی یکی از دروسی است که در رشته‌های مختلف علوم رفتاری و به‌ویژه رشته روان­شناسی و مشاوره در دانشگاه‌ها برای دانش­جویان تدریس می‌شود، و پاسخ­گوی بسیاری از سؤال‌ها و طرح‌های پژوهشی دانش­جویان در اعتباریابی، ساخت و هنجاریابی آزمون‌ها در ابعاد مختلف است. زیرا آشنایی با مباحث سنجش و اندازه­گیری با توجه به مشکلات آموزشی، رفتاری و روان­شناختی که در میان گروه‌های مختلف جامعه وجود دارد می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل و فصل نماید. باید خاطر نشان کنیم که هدف این کتاب آشنایی دانش­جویان و اساتید به مباحث اساسی سنجش و اندازه­گیری، آشنایی با انواع آزمون‌های روانی و ویژگی‌های اساسی آن­ها، آشنایی با مباحث و مسائل اخلاقی و حرفه‌ای در اجرای آزمون‌ها و ساخت و تدوین پرسش­نامه‌ها است. چیدمان فصل­های کتاب حاضر برای تدریس 2 یا 3 واحد درسی در دوره‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی سازمان‌دهی شده است. کتاب مقدمه ای بر سنجش روان­شناختی و روان­سنجی در 5 بخش و 11 فصل توسط کیت کولی تنظیم و مرتب شده است. هر فصل نکات مهمی را در سنجش روان­شناختی مورد بحث و بررسی قرارداده است.

بخش اوّل: ابزارهای اساسی سنجش روانی،

بخش دوم: ویژگی‌های اساسی اندازه‌گیری روان­شناختی؛

بخش سوم: کاربردهای سنجش و اندازه‌گیری؛

بخش چهارم: مسائل اخلاقی و حرفه‌ای؛

بخش پنجم: ساخت آزمون یا پرسش­نامه.

بخش‌های مختلف را می‌توان به‌صورت جداگانه با عنوان حوزه‌های موضوعی آموزش داد. فصل 11 درباره ­ی ساخت آزمون برای حمایت از دانش­جویان و مدرس‌ها در فعالیت‌های پژوهش عملی و همچنین سایر پژوهش­گرانی که می‌خواهند راه و روش آن را بیاموزند، اضافه شده است.

در آغاز هر فصل اهداف کلیدی فهرست و سازمان‌دهی و موضوعات مهم در پایان آن گوشزد شده‌اند.

 

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت