08 12 2019 04:32
کد خبر : 1705838
تعداد بازدید : 632

برگزاری نشست خبری هفته پژوهش و فناوری استان در دانشگاه شهید چمران اهواز

 

نشست خبری هفته پژوهش و فناوری استان در سال 98 با حضور مدیران ستادی در دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در ابتدای نشست دکتر علی حقیقی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: امسال با توجه به شعار هفته پژوهش، عمدتا به دنبال پژوهش‌های کاربردی و پژوهش‌هایی هستیم که بتوانند مشکلات اقتصادی و اجتماعی را حل کنند.

وی، اظهار کرد: هدف از برگزاری هفته پژوهش، فرهنگسازی در پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر است. هفته پژوهش از ۲۳ آذر آغاز و تا ۲۸ آذر ادامه دارد. شعار این هفته "پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین و رونق تولید" است که بیشتر به جنبه کاربردی بودن پژوهش اشاره دارد.

حقیقی با بیان اینکه در برگزاری این هفته اهداف ملی و اهداف عملیاتی دنبال می‌شوند، گفت: اهداف ملی هفته پژوهش و فناوری شامل ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری، تشویق فناوران استان، تبیین وضعیت موجود پژوهشی برای اشتغال و کارآفرینی، شناسایی و عرضه یافته‌های پژوهشی و فناوری، بسترسازی برای تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی و برقراری ارتباط سازنده میان پژوهشگران و فناوران و خریداران دستاوردها است. این اهداف عمدتا بر جنبه‌های کاربردی پژوهش تاکید می‌کنند.

وی با بیان اینکه با توجه به مشکلات اقتصادی، موضوع اثربخشی پژوهش بر اقتصاد و کمک به وضعیت اقتصادی اهمیت ویژه‌ای دارد، عنوان کرد: اهداف عملیاتی هفته پژوهش شامل عرضه عملکردهای مطالعاتی و تحقیقاتی دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و دستگاه‌های اجرایی، تجلیل از پژوهشگران، فناوران و دستگاه‌های پیشران در حوزه پژوهش، ارزیابی عملکرد پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی، مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و دستگاه‌های اجرایی و افزایش توجه  مسئولین استانی به فعالیت‌های پژوهشی است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌ و فن بازار و رونمایی از دستاوردهای جدید، از جمله برنامه‌های هفته پژوهش است. نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری از یکم تا سوم دی‌ماه در محل نمایشگاه بین‌المللی اهواز برپا می‌شود.

حقیقی افزود: از دیگر برنامه‌های این هفته برگزاری جشنواره دانش‌آموزی و تجلیل از دانش‌آموزان برتر حوزه پژوهش و برگزاری نشست‌ها و سمینارهای تخصصی و علمی در سطح دانشگاه‌های استان و در دستگاه‌های اجرایی است.

وی در پایان گفت: انتخاب پژوهشگران برتر بر اساس شاخص‌هایی همچون نقش آفرینی در حل مشکلات کشور، مشارکت فعال در عرصه‌های بین‌المللی، برنامه محوری و هدفمند بودن و ثبت اختراع و اکتشاف است. همچنین برای انتخاب فناوران برتر شاخص‌هایی همچون نقش آفرینی در اشتغال و حل مشکلات، میزان فروش و صادرات محصول فناور، سطح آمادگی فناوری و میزان پیچیدگی محصول در نظر گرفته می‌شود.

مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: امسال به پروژه‌های پژوهشی‌ای اعتبار اختصاص داده می‌شود که بتوانند مشکلات استان را حل کنند و شاخص اصلی در تخصیص و توزیع اعتبار، کاربردی بودن پروژه خواهد بود.

قاسم صنگوری‌سواری مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان نیز در این نشست، اظهار کرد: سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی براساس قانون هر سال باید یک درصد از اعتبارات پروژه‌های پژوهشی را به پژوهش‌های کاربردی اختصاص دهند. در طی سال‌های گذشته این روند توسط دستگاه‌ها صورت می‌گرفت و کارگروه استان دخالتی نداشت اما در دو سال اخیر این ماموریت به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان محول شده است.

وی افزود: اولویت‌های پژوهشی مشخص شده توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای استان شامل حوزه‌های آب، اقتصاد، محیط زیست، بازرگانی، سلامت، ایمنی و امنیت غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی است. امسال ۱۲۹ پروژه پژوهشی را از دستگاه‌های اجرایی دریافت کردیم که ۸۹ پروژه منطبق با نیازهای استان بودند و ۴۹ پروژه نیز در شورای برنامه‌ریزی استان تایید شدند. به همین منظور به کلیه دانشگاه‌ها، موسسات و دستگاه‌ها فراخوان علمی داده‌ایم.

مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان ادامه داد: امسال به پروژه‌های پژوهشی‌ای اعتبار اختصاص داده می‌شود که بتوانند مشکلات استان را حل کنند و شاخص اصلی در تخصیص و توزیع اعتبار خواهد بود. اگر این پروژه‌ها بتوانند مشکلات استان را حل کنند، قطعا تامین اعتبار می‌شوند.

وی در پایان گفت: در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سامانه‌ای با نام "مدیریت و توسعه دانش استان" راه‌اندازی شده است. یکی از شرط‌های پذیرش پروژه‌های ارائه شده این است که دانشگاه‌ها نتایج طرح‌های خود را در سامانه ثبت کنند تا همه محققان بتوانند تجربیات مورد نیاز را از این طریق به دست آورند. پروژه‌های دریافت شده نسبت به سال گذشته حدود دو برابر شده است و امیدواریم این پروژه‌ها بتوانند مشکلی را حل کنند.

دکتر ایرج کاظمی‌نژاد، رئیس پارک علم و فناوری خوزستان در این نشست اظهار کرد: هدف از برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری و فن بازار، ارتباط دستگاه‌های اجرایی و صنعت با جامعه و دانش‌آموزان است. هدف اصلی، ارائه دستاوردهای فناوری است.

وی افزود: این نمایشگاه از یکم تا سوم دی‌ماه خواهد بود و یک فن بازار متشکل از ۳۰ استارت آپ و شرکت فناور تشکیل خواهد شد. در نمایشگاه بخش‌هایی برای کودکان و نوجوانان نیز در نظر گرفته شده است. هدف ما این است که صنایع نیازهای خود را ارائه دهند تا در صورت وجود پتانسیل‌های مورد نیاز، نیازهای این صنایع رفع شوند.

کاظمی‌نژاد در پایان گفت: تاکنون ۱۳ سازمان و دستگاه اجرایی برای شرکت در نمایشگاه غرفه درخواست کردند و قطعا این عدد افزایش می‌یابد. در سال ۹۶، ۲۶ سازمان و دستگاه اجرایی و در سال ۹۷، ۲۱ سازمان و دستگاه در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری شرکت کردند.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت