27 01 2021 23:38
کد خبر : 1685933
تعداد بازدید : 505

برگزاری نخستین کنفرانس مجازی "پژوهش‌های کاربردی در مهندسی برق" در دانشگاه

نخستین کنفرانس مجازی "پژوهش‌های کاربردی در مهندسی برق" با حضور دانشجویان، استادان و کارشناسان صنعت برق در دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز،  دکتر محسن صنیعی دبیر اجرایی کنفرانس پژوهش‌های کاربردی در صنعت برق در این کنفرانس بیان کرد: ۵۷ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که پس از داوری، ۲۸ مقاله پذیرفته شد؛ از این تعداد ۱۰ مقاله به زبان انگلیسی و ۱۸ مقاله به زبان‌فارسی است. 

وی گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس ارائه پژوهش‌های کاربردی در مهندسی برق است. در ادامه دکتر جورابیان رئیس انجمن مهندسین برق و الکترونیک استان خوزستان بر ضرورت ارتباط دانشگاه با صنعت تاکید کرد.

گفتتی است این کنفرانس با سخنرانی کلیدی دکتر علی اکبر صفوی، استاد تمام دانشگاه شیراز و رئیس کارگروه تخصصی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، با موضوع «مهندسی کنترل و اتوماسیون در انقلاب صنعتی چهارم» همراه بود.

دکتر صفوی در این سخنرانی بیان کرد: با توجه به فناوری‌های نوین در سال‌های اخیر، همه ابعاد علمی، اجتماعی، اقتصادی و صنعتی در جهان، تغییر پیدا کرده است و موج چهارم صنعت یکی از این تحولات فناورانه است.

وی افزود: از این رو لازم است دانشگاه ها مانند گذشته، آگاه‌ترین قشر جامعه در رابطه با این تحولات بوده و راهبردها و توصیه های کلان را در اختیار سیاست‌گذاران قرار دهند. 

در ادامه سخنرانی کلیدی آقای دکتر کوثریان استاد تمام دانشگاه شهید چمران اهواز در زمینه فناوری پیشرفته ساخت سلول های خورشیدی ایراد شد. دکتر کوثریان با معرفی فناوری ساخت سلول‌های خورشیدی، به معرفی آزمایشگاه فناوری سلول‌های خورشیدی در دانشگاه شهید چمران پرداخت.

وی افزود: در ۱۰ سال گذشته این آزمایشگاه محلی برای پژوهش‌های دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد در زمینه‌ی ساخت سلول‌های خورشیدی بوده است. 

پس از سخنرانی‌های کلیدی، سه نشست تخصصی به صورت موازی در زمینه مهندسی برق- الکترونیک، برق- قدرت (سیستم، توزیع و انرژی های تجدیدپذیر) و کنترل و الکترونیک قدرت انجام شد. 

همچنین در زمینه‌ی مهندسی برق- الکترونیک، هشت مقاله، مهندسی برق- قدرت (سیستم، توزیع و انرژی های تجدیدپذیر) ۱۲ مقاله و کنترل و الکترونیک قدرت، شش مقاله در این کنفرانس ارائه شد.

برگزاری میزگردهای "مدیریت انرژی"، "اینترنت اشیاء به صورت موازی"و "مدیریت انرژی" از دیگر برنامه‌های این کنفرانس بود.

مدیریت میزگرد اینترنت اشیاء با حضور آقایان دکتر ذبیح قاسملوی استاد دانشگاه Northumbria انگلیس، دکتر محمد صیادحقیقی استاد دانشگاه تهران و دکتر محمدحسام تدین پژوهشگر مرکز تحقیقات مخابرات، دکتر نصور باقری استاد دانشگاه شهید رجایی و دکتر مهدی نادری سورکی استاد دانشگاه شهید چمران برگزار گردید. مدیر میزگرد را دکتر یوسف صیفی کاویان استاد دانشگاه شهید چمران اهواز برعهده داشت.

در میزگرد مدیریت انرژی، ابتدا دکتر رجبی مشهدی با اشاره به مشکلات فعلی در منابع اولیه‌ی نیروگاه ها و عدم تامین منابع گاز نیروگاه ها، اعلام کردند که نیروگاه ها برای رعایت مسائل زیست محیطی ناگزیر به محدودیت تولید بوده اند.

وی افزود: همچنین برای مدیریت انرژی، لازم است بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی، از جمله خارج کردن کولرهای گازی فرسوده و یا بخاری‌های گازی فرسوده و نیز رعایت مسائل عایقی در منازل را مد نظر قرار داد.

دکتر مجید زندی با بیان این که دنیا در آستانه انقلاب صنعتی پنجم با گسترش انرژی های تجدیدپذیر است بر لزوم نگاه جامع به منابع انرژی اعم از نفت، گاز، آب و برق تاکید کرد.

وی همچنین کاهش تصدی‌گری دولت در زمینه انرژی را راهکاری برای مدیریت انرژی در کشور دانست.

دکتر جورابیان به اهمیت هوشمندسازی در شبکه های برق برای ارتقای مدیریت انرژی و ارتقای تاب آوری شبکه های قدرت اشاره کرد.

همچنین دکتر سید هاشم اورعی گفت: نمی توان مدیریت انرژی را فارغ از ساختار مدیریت دولتی دانست؛ اکنون اقتصاد ما، دولتی است و بالاترین یارانه انرژی در جهان در ایران، توزیع می گردد.

وی افزود: تا زمانی که در حوزه انرژی، بخش خصوصی واقعی وارد نشود، نمی توان از بهره‌وری پایین انرژی خارج شد و سخن از مدیریت انرژی زد.

در میزگرد تخصصی اینترنت اشیاء، دکتر یوسف صیفی کاویان موضوعات مورد بحث در زمینه اینترنت اشیاء را معرفی کردند و در ادامه نیز دکتر محمد صیادحقیقی معرفی جامع از اینترنت اشیا، کاربردها و چالشهای آن ارایه دادند.

دکتر قاسملوی نیز بر کاربردها و ضرورت استفاده از تکنولوژی LiFi در زیرساخت‌های اینترنت اشیا به دلیل سرعت بالا و امنیت بالای این تکنولوژی تاکید کردند.

دکتر محمدحسام تدین به پروژه ملی اینترنت اشیاء در مرکز تحقیقات مخابرات ایران و فرصتهایی که اینترنت اشیا برای بومی سازی و تولید محصولات  نرم افزاری و سخت افزاری در اختیار شرکتهای دانش بنیان و دانشجویان علاقمند به این موضوع می گذارد،اشاره کرد.

دکتر منصور باقری در مورد امنیت اینترنت اشیا و بلاک چین سخن گفت و دکتر مهدی نادری سورکی نیز به نقش اینترنت اشیا در انقلاب صنعتی چهارم پرداخت.

در ادامه مهمانان نظرات خود را در مورد ویژگی های انقلاب صنعتی پنجم در آینده ارایه دادند.

درج شده توسط: مدیر سایت