برپایی نخستین نشست ستاد نکوداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در دانشگاه - دانشگاه شهید چمران اهواز

نخستین نشست هماهنگی ستاد نکوداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس باهدف برنامهریزی برای برگزاری ویژهبرنامههای مختلف امروز چهارشنبه در تالار اجتماعات حوزهی ریاست، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این جلسه دکتر غلامحسین خواجه، رئیس دانشگاه، ضمن نکوداشت یاد و خاطرهی فداکاریهای شهیدان و ایثارگران، گفت: این دانشگاه در دوران باشکوه دفاع مقدس خدمات کمنظیری را ارائه داده و تمام امکانات آن در خدمت رزمندگان و پشتیبانی از آنان بوده است و پاسداشت دلاوریهای و جانفشانیهای ملت قهرمان ایران در آن دوران، تکریم ایثار و جوانمردی است.
وی تأکید کرد: وظیفهداریم که با مستندسازی، نقش و خدمات جامعهی دانشگاهی شهید چمران اهواز را در آن دوران خطیر زنده نگهداریم و ارج نهیم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره بهاحتمال تداوم همهگیری بیماری کرونا و رعایت شیوهنامههای بهداشتی، افزود: پیش بینی شیوههای اجرایی و قالبهای مختلفی برای برگزاری برنامهها ضرورت دارد و همچنین در صورت لزوم از امکانات فضای مجازی برای برپایی رویدادها بهره برد.
حجتالاسلاموالمسلمین سید محسن شفیعی با اشاره به اهمیت پاسداشت دستاوردهای دفاع مقدس، گفت: گرامیداشت دفاع مقدس موضوعی ملی است و هرساله برگزار میشود زیرا امسال برنامهی این مناسبت با سالهای دیگر متفاوت است. در ۴۰ سالگی و بلوغ این دوران، باید با در نظر گرفتن شرایط بیماری کرونا، ویژهبرنامههای مناسب و باکیفیتی ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: جنبههای شعائری و نمادین برنامههای دفاع مقدس از قبیل ادای احترام به مقام شامخ شهدا در دانشگاه و رویدادهای فرهنگی متناسب باید اجرا شود؛ لازم است در چهلمین سال دوران دفاع مقدس کارهای ماندگاری صورت گیرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: مستندسازی و نقش دانشگاه در دوران دفاع مقدس موضوع بسیار مهمی است؛ باید فضای آن دوران را برای نسلهای بعد بهنوعی ترسیم کنیم تا بدانند تصمیماتی که در دوران دفاع مقدس گرفتهشده، بهترین تصمیم ممکن و گاه تنها راه و بهترین گزینه بوده است.
وی اظهار داشت: دانشگاه شهید چمران اهواز بخشی از تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی است و بخشی از نمادهای ماندگار انقلاب اسلامی نظیر برپایی نماز جماعت در این دانشگاه متبلور شده است؛ حضور رهبر معظم انقلاب، شهید دکتر مصطفی چمران، شهید احمد کاظمی و سایر فرماندهان والامقام دفاع مقدس در این دانشگاه باید برای انتقال به نسلهای آینده ثبت شود.
حجتالاسلاموالمسلمین شفیعی، گفت: رویکرد چهلمین سالگرد آغاز دوران دفاع مقدس باید باکارهای ماندگاری همراه باشد که یکی از آنها گردآوری آرشیوی از نقش دانشگاه در آن دوران است.
در ادامه دکتر علی یاری مدیر پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: تهیهی فیلم مستندی از نقش جامعهی دانشگاهی و خدمات این دانشگاه در دوران دفاع مقدس، انتشار ویژهنامههایی با موضوع نقش دانشگاهیان در دوران دفاع مقدس، برپایی نمایشگاه مجازی و انتشار عکسهای خاطرهانگیز از دوران حضور رزمندگان در ساختمانهای دانشگاه، برگزاری رویدادها و مسابقات فرهنگی و ادبی را از جملهی برنامههای پیشبینیشدهی به منظور نکوداشت دفاع مقدس در دانشگاه است.
وی با اشاره به ابلاغ ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در خصوص برنامهریزی برای بازتاب نقش دانشگاهها در دفاع مقدس، افزود: برابر تصمیم این ستاد از پانزدهم تا 21 آذرماه هفتهی نکوداشت نقش دانشگاهها و دانشجویان در دفاع مقدس نامگذاری شده است، بنابراین بخش مهمی از برنامههایی که در ستاد دانشگاه تصویب خواهد شد، در این ایام برگزار میشود و افزون بر آن، در ایام باقیماندهی سال نیز برپایی برنامههای مصوب ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: ۱۶ دیماه روز شهادت شهید علمالهدی در برنامههای ابلاغی ستاد مرکزی گنجانده نشده است و مصمم هستیم در این زمینه نیز برنامهای را در دانشگاه تدارک ببینیم.
همچنین در این نشست، سیدصدرالدین مرتضوی، مدیر دفتر شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید چمران اهواز از برنامهریزیهای این دفتر برای برپایی آیین ادای احترام به مقام شامخ شهیدان و تجدید پیمان با آرمانهای بلند آنان در آغاز هفتهی دفاع مقدس و پیگیری انتشار سه جلد کتاب با موضوع شناسان شهدای دانشگاه (ویرایش جدید)، تأسیسات و ساختمانهای دانشگاه در دوران دفاع مقدس و خاطرات شفاهی ایثارگران دانشگاه و برگزاری چند رویداد فرهنگی به مناسبت دفاع مقدس خبر داد.