بررسی آخرین وضعیت انجام پروژهی میدان تنگ بیجار با حضور مسئولان دانشگاه و شرکت ملی نفت ایران - دانشگاه شهید چمران اهواز

آخرین وضعیت انجام پروژهی مطالعاتی میدان تنگ بیجار با حضور مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت ملی نفت ایران بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی رئیس دانشگاه در این نشست که پیش از ظهر امروز چهارشنبه 11 آبان ماه در تالار اجتماعات حوزهی ریاست برگزار شد، بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در این دانشگاه امیدواریم که بتوانیم همکاریهای بیشتری با شرکت نفت ملی نفت ایران داشته باشیم.
وی افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز چندین پروژه مشترک با صنعت نفت را اجرا کرده و یا در حال انجام آن است که روند اجرای آن مورد تائید وزارت نفت بوده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه در اجرای پروژهی «مشاور فناورانهی میدان گازی تنگ بیجار»، بیان کرد: با انتخاب دانشگاه شهید چمران اهواز بهعنوان مسئول اجرای این طرح گروههای فناورانه تشکیل شد و با ایجاد زیرساختهای لازم بستههایی فراتر از بستههای پیشنهادی نخست تهیه شد و با کسب برخی از مجوزهای لازم برای امور آزمایشگاهی زمینهی اجرای هرچه بهتر این پروژه فراهم گردید.
دکتر علیرضا کیاست بیان کرد: در جلسهای که خردادماه امسال بهصورت برخط برگزار شد سیاستهای جدید وزارت نفت به دانشگاهها ابلاغ شد و مقرر گردید که در پروژههای میدان محور تغییراتی ایجاد شود و از طریق موضوعات فناورانه فعالیتها ادامهیابد.
وی گفت: در این نشست موضوعات هشتگانهی فناورانه به دانشگاه شهید چمران اهواز ابلاغ شد و فراخوان نیز در دانشگاه منتشرشده است و در حال تشکیل گروههای تحقیقاتی هستیم تا با بهرهگیری از فناوریهای لازم راهکاری لازم برای حل چالشهای ارائه شود.
در ادامهی این نشست سید مهدیا مطهری مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، افزود: همزمان با تدوین پروژههای نفتی الگویی برای یکی از میادین برای ازدیاد برداشت احصاء شده بود که متأسفانه این الگو و راهکارهای حل مشکل آن برای دیگر 22 میدان نیز در نظر گرفته شد؛ درحالیکه نمیتوان به پدیدههای مختلف رفتارهای یکسان داشت.
وی ادامه داد: درحالیکه بسیاری از میدانها با مشکل ازدیاد برداشت مواجه نبودند و مشکلات دیگری داشتند که با درک این مسئله و گفتوگو و تعامل با نخبگان و دستور وزیر نفت مقرر شد که رویکرد این قراردادها از «میدان محور» به «فناوری محور» تبدیل شود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، افزود: مسئلهی اصلی در پروژهی تنگ بیجار ازدیاد برداشت نیست و این میدان با چالشهایی روبرو است که اگر بهدرستی حل نشود نمیتوان این میدان را بهراحتی مدیریت کرد.
مطهری، ادامه داد: مدیریت فناوری دارای پنج مرحلهی شناسایی فناوری، انتخاب فناوری، کسب فناوری، پیادهسازی و اجرای فناوری و روشهای محافظت از فناوری است و در قراردادهای فناوری انتظار داریم بهطور خاص سه مرحلهی نخست انجام شود.
در ادامهی این نشست دکتر افشین قنبرزاده مسئول پژوهشکدهی میادین و تجهیزات نفت و گاز دانشگاه شهید چمران اهواز توضیحاتی دربارهی اجرای پروژهی تنگ بیجار در این پژوهشکده پرداخت.
در بخش دیگری نیز دکتر بهمن سلیمانی عضو هیئتعلمی گروه علوم زمین، دکتر اکبرزاده رئیس دانشکدهی مهندسی، دکتر حسین معتمدی عضو هیئتعلمی دانشکدهی علوم توضیحاتی دربارهی طرحها و پیشنهادههای ارائهشده و هشت چالش ابلاغشده از سوی وزارت نفت توضیحاتی را بیان کردند.
گفتی است در سال 1399 در قراردادی انجام پروژهی مطالعات میدان نفت و گاز تنگ بیجار ایلام از سوی وزارت نفت به دانشگاه شهید چمران اهواز واگذار شد که مدتزمان این پروژه ۱۰ سال است.