21 11 2021 04:00
کد خبر : 1672838
تعداد بازدید : 623

بازدید معاون رئیس‌جمهور و وزیر نفت از غرفه‌ی دانشگاه در نمایشگاه ارتقای تاب‌آوری ملی و رقابت‌پذیری بین‌المللی

 

 

 

دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و مهندس جواد اوجی وزیر نفت با حضور در نمایشگاه «ارتقای تاب‌آوری ملی و رقابت‌پذیری بین‌المللی با اتکا به توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در صنایع حوزه‌ی انرژی» از غرفه‌ی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز دیدن کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این بازدید دکتر سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور با تأکید بر توانایی‌های این دانشگاه در حوزه‌ی ارتباط با صنعت پیشنهاد کرد وزارت نفت برای به تولید رساندن چاه‌های نفت غیر‌تولیدی، از پمپ‌های SRP که توسط محققان و شرکت دانش بنیان فراز نوین اندیش اروند از شرکت‌های ثبت شده در مرکز رشد این دانشگاه بومی‌ و تجاری‌سازی شده، بهره گیرند.

جواد اوجی وزیر نفت نیز ضمن استقبال از این پیشنهاد عنوان کرد این موضوع در کارگروه‌های این وزارت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 دکتر افشین قنبرزاده مدیر گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با اشاره به دستاوردهای دانش‌بنیان دانشگاه به بیان توضیحاتی درباره‌ی تدوین دانش فنی، طراحی، ساخت و نصب پمپ‌های SRP توسط دانشگاهیان شهید چمران اهواز پرداخت.

وی بیان کرد:  فناوری پمپ‌های «میله‌مکشی» و دانش فنی آن به‌طور کامل در دانشگاه و شرکت دانش‌بنیان وابسته به این دانشگاه تدوین و بومی‌سازی شده است.

مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه بومی‌سازی پمپ میله‌ای مکشی (SRP) یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های دانشگاه در سال‌های اخیر بوده است، عنوان کرد: این نمونه از پمپ برای احیای چاه‌های نفت بدون تولید است که به‌اصطلاح چاه مرده نامیده می‌شود و پمپ (SRP) با استفاده از فنّاوری فرازآوری مصنوعی می‌تواند این چاه‌ها را احیا کند.

قنبرزاده تأکید کرد: پمپ‌های (SRP) که به‌عنوان یکی از ۱۰ قلم کالای اساسی وزارت نفت به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و در دانشگاه شهید چمران اهواز طراحی و ساخته‌شده است، نقطه عطفی برای بومی‌سازی تجهیزات و کالاهای صنعت نفت در کشور به شمار میرود.

گفتنی است نخستین پمپ میلهای مکشی موسوم به (SRP) اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ توسط این دانشگاه در میدان نفتی آب‌تیمور ۵۰ نصب شد که از خروج ۶۰۰ هزار یورو به خارج از کشور جلوگیری و افزایش حداقل ۵۰۰ بشکهای تولید نفت در این چاه را به دنبال داشت؛ دومین پمپ (SRP) نیز شهریورماه سال ۱۳۹۷ بر روی چاه اهواز ۴۸۰ با موفقیت نصب شد.

همچنین با نصب نسل نوع هوشمند پمپ میله‌ای مکشی (SRP) ساخته‌شده در دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت دانش‌بنیان فراز نوین اندیش اروند برای نخستین بار در منطقه‌ی عملیاتی غرب کارون در چاه شماره‌ی ۱۴ میدان یاران شمالی، ظرفیت تولید نفت این میدان مشترک افزایش یافت.

ازجمله ویژگی‌های این پمپ، توان سی‌وپنج هزار پوندی، کورس هفت و نیم متری، بیشینه‌ی سرعت چهار کورس در دقیقه و بیشینه‌ی تولید دو هزار بشکه در روز بسته به وضعیت چاه است که توان تولید آن در نمونه‌های قدرتمندتر و متناسب با چاه‌های گوناگون نیز وجود دارد.

  افزایش توان تولید چاه، امکان نصب در عمق‌های پایین‌تر و دبی بیشتر، طراحی و ساخت سامانه کنترل هوشمند پیشرفته، ارتقای سطح ایمنی تلمبه و ایمن‌سازی هوشمند و خودکار چاه، امکان طراحی و ساخت با هر مشخصات موردنیاز، ارتقای مشخصات فنی و رفع عیوب و نواقص سیستم‌های موجود، قطع وابستگی به کشورهای خارجی و اتکای کامل به توان داخل کشور، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در سطح استان خوزستان و کل کشور (با توجه به تأمین مواد اولیه و قطعات موردنیاز از سازندگان داخلی) ازجمله برتری‌ها و نقاط قوت این تجهیز بومی‌سازی شده است.

گفتنی است دانشگاه شهید چمران اهواز توانسته است در سال‌های اخیر با انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با وزارت نفت نقش مهمی در تولید تجهیزات این حوزه داشته باشد و سال 1399 نیز مطالعات فناورانه‌‌ی  میدان نفت و گاز تنگ بیجار ایلام با موافقت وزارت نفت به این دانشگاه، واگذار شد.

اجرای طرح مطالعاتی میدان نفت و گاز تنگ بیجار یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های صنعتی در تاریخ فعالیت‌های پژوهشی و صنعتی این دانشگاه است که دستاوردهای مهمی را در زمینه‌ی افزایش توان ملی و مشارکت پژوهشگران داخلی در مطالعات صنعتی در پی خواهد داشت.

 

درج شده توسط: مدیر سایت