ایجاد پویشهای فرهنگی و اجتماعی زمینهساز حضور جامعهی دانشگاهی در امر مقابله با بیماری کرونا - دانشگاه شهید چمران اهواز
23 02 2021 23:12
کد خبر : 1683668
تعداد بازدید : 608


آیین اختتامیهی جشنوارهی ادبی، فرهنگی، هنری دانشگاهیان به صورت مجازی و با سخنرانی دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این آیین که بعد از ظهر امروز چهارشنبه ششم اسفندماه برگزار شد، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه بیش از یک سال است که ویروس کووید 19 و بیماری و پیامدهای ناشی از آن تمام عرصههای زندگی مردم سراسر گیتی را متأثر کرده است، گفت: نهاد آموزش عالی، از نخستین روزهای همهگیری بیماری کرونا، هوشیارانه به مقابله با عوارض آن شتافت و با تدابیر و راهبردهای فوری وزیر و مدیران وزارت عتف، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در سراسر کشور به مدیریت شرایط پیشآمده پرداختند.
دکتر خواجه، بیان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز نیز که خوشبختانه پیشتر به راهاندازی زیرساختهای آموزش الکترونیک و مجازی اقدام کرده بود، دوشادوش دانشگاههای کشور، با پیروی از سیاستهای وزارت عتف، به منظور مدیریت آموزش مجازی دانشجویان، حفظ سلامت آنان و هماهنگسازی جامعهی دانشگاهی، برای عمل به مسئولیت اجتماعی دانشگاه و حضور فعال در اجتماع و ترویج گفتمان همدلی و همبستگی ملی، تدابیر مختلفی در پیش گرفت.
وی اظهار کرد: از آغازین روزهای گسترش ویروس کووید 19، با تشکیل ستاد مبارزه با بیماری کرونا در دانشگاه، به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و دیگر بخشهای مرتبط مأموریت داده شد با بسیج همهی امکانات و نیروها و راهاندازی پویشهای فرهنگی و اجتماعی، زمینهی حضور جامعهی دانشگاهی را در امور مقابله با بیماری کرونا فراهم آورند و از این راه، گسترش ارتباط جامعه و دانشگاه را پیگیری کنند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: در نیمهی دوم اسفندماه سال گذشته و پیرو ابلاغِ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مبنی بر برنامهریزی همهجانبه برای اقدامات تخصصی، پژوهشی و راهبردهای عمومی به منظور برجستهسازی مسئولیتپذیری در میان جامعهی دانشگاهی، سه هستهی فکری «اجتماعی – اقتصادی»، «مشاورهی اجتماعی – فرهنگی» و «بررسیهای محیطی و بومشناختی» با حضور اعضای محترم هیئت علمی در گروههای آموزشی مرتبط و سایر استادان علاقهمند تشکیل شد.
خواجه، ادامه داد: با سعی همکاران عضو این هستهها بیش از 50 یادداشت تخصصی و عمومی و بیش از 25 کلیپ آموزشی به منظور کمک به افزایش ایمنی ذهنی و روانی و اجتماعی جامعه، تقویت اعتمادسازی به نهادهای متخصص و دستاندرکاران، افزایش تابآوری در شرایط سخت گسترش بیماری، بررسی آثار و پیامدهای اقتصادی این بیماری و راهکارهای مدیریت آن و مسائل مدیریت شهری مرتبط با کنترل بیماری، در بسترهای گوناگون، نشر و در دسترس عموم قرار گرفت.
وی اضافه کرد: همچنین در این هستهها با همت دانشجویان علاقهمند، بیش از 30 کلیپ فرهنگی، آموزشی و سرگرمکننده نیز تولید و در فضای مجازی برای مواجهه با بیماری کرونا و کاهش هزینهها و پیامدهای آن از جمله آگاهسازی و ترویج دانش و مهارت پیشگیری و مقابله با این بیماری همرسانی شد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: همچنین دانشجویان عضو تشکلهای اسلامی و کانونهای اجتماعی، با راهاندازی پویشهایی در طول یکسال گذشته، در چندین نوبت به گردآوری و کمکهای غذایی و نوشتافزار و تولید و تهیهی بستههای بهداشتی و توزیع بین ساکنان مناطق کمبرخوردار و آسیبپذیر اقدام کردهاند که جا دارد در این مجال به همت آنان و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی بروندانشگاهی و اقدامات جهادی دانشجویان عزیز درود بفرستم.
خواجه از پویش «هر دانشجو، یک رسانهی سلامت» با محوریت دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان فعالیت دیگر این دانشگاه نام برد که دانشجویان را به پویایی و کنش اجتماعی در فرآیند اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به عموم مردم واداشت.
وی، گفت: همچنین با تلاشهای انجام شده در معاونت فرهنگی و اجتماعی، چراغ فعالیتهای داوطلبانهی فرهنگی، اجتماعی، علمی و سیاسی دانشجویان عضو کانونها، انجمنهای علمی- دانشجویی، نشریات دانشجویی و تشکلهای اسلامی فروزان ماند و با طراحی برنامهها در بستر وب، اجرای برخط و مجازی آنها پیگیری شد و هماکنون نیز رخدادهای گوناگون دانشجویی در دانشگاه در حال اجرا است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، اشاره کرد: این دانشگاه از آغاز شکلگیری پویش «زندگی، دست یاریگر توست»، همراه و همگام این موج اجتماعی و دیگر تدابیر معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت بوده است و با اعتماد دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی و مهندس عسکری، مدیر کل پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی در موج چهارم این پویش؛ یعنی «جشنوارهی ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان»، میزبان بخش «هنرهای نمایشی و فیلم» این رویداد بود که پس از راهاندازی دبیرخانه و انتشار فراخوان، آثار رسیده در قالبهای «نمایش»، «نمایشنامه»، «فیلم کوتاه»، «فیلمنامهنویسی»،
«موشنگرافیک»، «استندآپکمدی» و «پادکست» ارزیابی و به دبیرخانهی مرکزی جشنواره در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت معرفی شدند.
خواجه در پایان از اهتمام دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و همکاران در ساماندهی به پویشهای فرهنگی و اجتماعی و هماهنگسازی فعالیتهای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور به منظور همافزایی برنامهها و حضور چشمگیر و اثرگذار نهاد آموزش عالی کشور در تحولات اجتماعی مرتبط با گسترش ویروس کووید 19 و همچنین همراهی جامعهی دانشگاهی شهید چمران اهواز با برنامههای ستاد مبارزه با بیماری کرونا، کلیهی شرکتکنندگان از دانشگاههای سراسر کشور در بخش «هنرهای نمایشی و فیلم» جشنوارهی ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان، داوران و تلاش و کوشش در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز سپاسگزاری کرد.
گفتنی است از جمله موضوعات جشنوارهی ادبی، فرهنگی، هنری دانشگاهیان میتوان به «کرونا ویروس، مسئولیت شهروندی و موضوع پیگیری»، «کرونا ویروس و تغییر در سبک زندگی»، «کرونا ویروس، همدلی و مهربانی شهروندان» و «کرونا ویروس، ایثار و تلاش جهاد گونه کادر درمانی» اشاره کرد.
این جشنواره در بخش ادبی (شعر، ادبیات، داستان، دل نوشته، یادداشت، مقاله)، بخش فیلم و هنرهای نمایشی (تئاتر، نمایشنامه، فیلم کوتاه، فیلمنامه، انیمیشن، موشن گرافیک، استندآپ کمدی، پادکست)، بخش هنرهای تجسمی(گرافیک، نقاشی طراحی، عکس، خوشنویسی)، هنرهای آوایی(موسیقی اصیل ایرانی(فردی، گروهی)، سرود، نواهای محلی)، خلاقیت و نوآوری(ایده شو، کارآفرینی اجتماعی، نوآوری اجتماعی، ایدههای استارت آپی) برگزار شده است.
ادارهی کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دبیری این جشنواره را بر عهده داشت و به دلیل تمرکز و دقت نظر در بخشهای تخصصی دانشگاه شهید چمران اهواز دبیری بخش فیلم و هنرهای نمایشی، دانشگاه مازندران دبیری بخش ادبی، دانشگاه کردستان دبیر بخش هنرهای آوایی، دانشگاه شهرکرد دبیری بخش هنرهای تجسمی و دانشگاه فردوسی مشهد دبیری بخش ایده پردازی و خلاقیت را بر عهده داشتند.
گفتنی است در این جشنواره در بخش نمایش، اثر بازی خانه، ساخته سجاد درگاهی از دانشگاه خواجه نصیر طوسی تهران و در بخش موشن گرافیک اثر کرونا را شکست میدهیم ساخته رسول خلیلی دشتکی شایسته تقدیر شدند.
همچنین در بخش فیلم کوتاه پویا محمد سیاهی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با اثر کوید ۱۹ به مقام اول دست یافت و یونس حیدری از دانشگاه پیام نور اصفهان باعث ایستگاه آخر شایسته تقدیر شد.
در بخش فیلمنامه نویسی نیز محمدصادق ملکی از دانشگاه صنعتی شاهرود با اثر شیخ و سرهنگ به مقام اول دست یافت و ناصر میاحی از دانشگاه شهید چمران اهواز با اثر قرمز شایسته تقدیر شد.
در بخش استندآپ کمدی نیز علیرضا بلاغی اینالو از دانشگاه شهید چمران اهواز به مقام اول، مهدی آذربار از دانشگاه فرهنگیان رسول اکرم اهواز مقام دوم و حسین نوابی از دانشگاه جهاد صنعتی اصفهان به مقام سوم دست یافتند.
در بخش نمایشنامه نویسی نیز کوروش سلیمانی از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اثر روز خشم آبادی، به مقام اول دست یافت، ناصر ریاحی با اثر زمان صفر از دانشگاه شهید چمران اهواز به مقام دوم و خدیجه منیرواقفی و زهرا نادعلیپور از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اثر بازی خانه به صورت مشترک سوم شدند.