14 12 2019 21:03
کد خبر : 1705114
تعداد بازدید : 590

اهداء و خرید بیش از 35 هزار جلد کتاب در کتابخانه دانشگاه

 

رئیس کتابخانه، مرکز اطلاع‌رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: از هفته پژوهش و فناوری پارسال تاکنون 35 هزار و 744 نسخه کتاب چاپی و الکترونیک خریداری و یا به کتابخانه دانشگاه، اهداشده است.

دکتر مهرداد نامداری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: از این تعداد سه هزار و 100 عنوان کتاب چاپی فارسی، 20 هزار عنوان کتاب لاتین الکترونیکی، شش هزار و 471 عنوان کتاب عربی الکترونیکی، یک هزار و 173 عنوان کتاب فارسی اهدائی و پنج هزار استاندارد لاتین الکترونیکی است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، بیان کرد: ازآنجاکه اهداف عمده کتابخانه مرکزی، افزایش امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی معتبر علمی،  ترغیب و حمایت از توسعه کمی و کیفی نشریات در دانشگاه و فرهنگ‌سازی برای ارائه خدمات به کاربران برای جذب مخاطب است انجام برنامه‌های عملیاتی در راستای تحقق این اهداف در دستور کار قرار گرفت.

رئیس کتابخانه، مرکز اطلاع‌رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: نیازسنجی مستمر منابع اطلاعاتی موردنیاز دانشگاه و برنامه‌ریزی برای تأمین منابع موردنیاز کاربران، آموزش پیوسته مهارت‌های اطلاع‌یابی و سواد اطلاعاتی به استادان و دانشجویان برای استفاده بهتر از منابع و پایگاه‌های ‏اطلاعاتی، شناسایی مستمر منابع اطلاعاتی اینترنتی معتبر توسط کتابداران و معرفی آن‌ها به پژوهشگران دانشگاه، افزایش منابع چاپی فارسی و انگلیسی (کتاب، منابع اطلاعاتی آفلاین و نشریات و . .) و منابع غیر چاپی (منابع  اطلاعاتی آنلاین،  بانک‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی) بر اساس نیاز اطلاعاتی کاربران ، ایجاد و توسعه همکاری‌های علمی و عقد قرارداد و تفاهم‌نامه با کتابخانه‌های استان، تدوین سیستم تقدیر و پاداش کارکنان و سایر عوامل انگیزشی برای ارتقای کیفیت خدمات نیروی انسانی، معرفی، آموزش و پیاده‌سازی استانداردهای نشر مجلات علمی، استانداردهای چکیده‌نویسی، نمایه‌سازی، مقاله‌نویسی، ‏استناددهی جزو برنامه‌های عملیاتی کتابخانه است.

نامداری، ادامه داد: همچنین کارگاه‌های تخصصی برای سردبیران و مدیران داخلی نشریه‌ها درزمینه ضابطه مندسازی روند داوری، پذیرش و انتشار مقاله‌ها،‏ بالا بردن رؤیت پذیری مقاله‌ها‏ و نمایه شدن در نمایه‌های معتبر داخلی و بین‌المللی‏ از کارهای انجام‌شده در یک سال قبل است.

وی، اضافه کرد: برگزاری کارگاه‌های توان‌افزایی ویژه اعضای هیئت‌علمی، تشکیل مرکز ‏ «علم‌سنجی» در دانشگاه برای رصد کردن و ارزیابی تولید و کاربرد تولیدات علمی در دانشگاه (در حال حاضر کمیته علم‌سنجی فعال است)، اصلاح ساختار چارت سازمانی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و افزایش کیفیت خدمات باهدف رفع نیازهای کاربران از دیگر اقدامات انجام‌شده در یک سال گذشته است.

رئیس کتابخانه، مرکز اطلاع‌رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز درباره کارهای انجام‌شده در بخش تأمین مدرک گفت: تأمین 290 عنوان مدرک در قالب طرح امین (مقاله، کتاب و پایان‌نامه) و 141 عنوان تأمین مدرک لاتین ازجمله کارهای انجام‌شده در این بخش است.

نامداری از فعال کردن بخش از کتابدار بپرس برای پاسخگویی و راهنمایی کاربران جهت دسترسی بهتر به منابع کتابخانه خبر داد و عنوان کرد: آشنایی با خدمات سایر بخش‌های کتابخانه در سال 97 به شکل تورهای آموزشی توسط کارشناسان امانت و آموزش مستمر به کاربران برای آشنایی بیشتر و استفاده بهتر از نرم‌افزار کتابخانه‌های دانشگاه (آذرسا) توسط کارشناسان ارشد کتابخانه مرکزی ، انجام گردید.

وی، بیان کرد: همچنین با حضور در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت‌ماه امسال نسخه جدید نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال حنان تهیه شد؛ بیش از یک هزار و 300 جلد کتاب دیجیتال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در حوزه‌های مختلف، پنج هزار استاندارد مربوط به رشته‌های مختلف، شش هزار و 500 کتاب به زبان عربی خریداری شده است.

رئیس کتابخانه، مرکز اطلاع‌رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز از واسپاری هشت هزار عنوان کتاب برای ورود اطلاعات و فهرست‌نویسی و اضافه شدن به کتابخانه دیجیتال دانشگاه خبر داد و عنوان کرد: خرید بسته کامل مقالات ieee سال ۲۰۱۸، خرید پرتال کتابخانه‌ای آذرسا ، خرید نرم‌افزار موبایلی ساحل  و خرید ماژول پرداخت الکترونیکی انجام‌شده است.

نامداری، گفت: با توجه به خسارات برجای‌مانده از سیل ابتدای امسال در استان خوزستان و نقش و جایگاه دانشگاه در همراهی با مسئولان و کمک‌رسانی به سیل‌زدگان، دو نشست مدیریت پسا سیل در ویژه‌برنامه کافه کتاب باهدف بررسی ابعاد مختلف این رخداد، برگزار شد. همچنین برگزاری 16 کارگاه آموزشی و چهار کلاس سواد اطلاعات در بخش مرجع، از دیگر برنامه‌های انجام‌شده است.

وی، خاطرنشان کرد: در بخش تجهیزات و تعمیرات کتابخانه مرکزی  نیز با اضافه شدن 20 سیستم رایانه به بخش‌های مختلف، مجهز شدن ساختمان کتابخانه مرکزی به سیستم اعلام حریق و اضافه شدن دو  دستگاه برج خنک‌کننده  به سیستم تهویه بخشی از مشکلات کتابخانه دانشگاه حل‌شده است.

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت