انجام 20 پروژهی تحقیقاتی در دانشکدهی مهندسی - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون پژوهش، فناوری و ارتباط با جامعهی دانشکدهی مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: امسال 20 پروژهی تحقیقاتی در ارتباط با صنایع مختلف داخل و خارج استان در این دانشکده انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر اسماعیل حجاری گفت: دانشکدهی مهندسی با داشتن بیش از 70 عضو هیئتعلمی در رشتههای «مهندسی برق»، «مهندسی مکانیک»، «مهندسی مواد»، «مهندسی کامپیوتر» و «مهندسی شیمی» یکی از قطبهای دانش مهندسی جنوبغرب کشور است.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته با اتکا به دانش اعضای هیئتعلمی و استفاده از توان دانشجویان تحصیلات تکمیلی تلاش کردهایم با برنامهریزیهای لازم در مسیر حل مشکلات صنایع استان، منطقه و کشور گام برداریم.
معاون پژوهش، فناوری و ارتباط با جامعهی دانشکدهی مهندسی با اشاره به مهمترین پروژههای تحقیقاتی این دانشکده در ارتباط با صنعت، اظهار کرد: «شرکت ملی نفت ایران»، «شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب»، «شرکت فولاد خوزستان»، «شرکت توزیع نیروی برق خوزستان»، «نیروگاه رامین»، «شرکت حفاری شمال»، «شرکت پتروشیمی رازی»، «سازمان ملی استاندارد ایران» و «پژوهشگاه نیرو» از جمله شرکتهایی هستند که در انجام این پروژههای تحقیقاتی با دانشکدهی مهندسی همکاری داشتهاند.
حجاری، افزود: «بررسی فرآیندهای تولید و افزایش ضریب برداشت در میدان نفتی تنگ بیجار»، «تدوین دانش فنی و تهیهی نرمافزار مجموعهی کامل پمپ میلهای مکشی تسمهای با کورس بلند (Long Stroke SRP)»، «انجام مطالعات جامع و طراحی سیستمهای اتوماسیون صنعتی فرآیندهای فولادسازی»، «نصب و راهاندازی مجموعه SRP در میدان نفتی یاران شمالی»، «بررسی راهکارهای مناسب برای کاهش شمشهای درجه ۲ در خط بلوم و بیلت شرکت فولاد خوزستان»، «ارزیابی فنی خوردگی و کارایی بدنهی آسیاب بال میل فولاد خوزستان» و... بخشی از مهمترین پروژههای دانشکدهی مهندسی در ارتباط با صنعت است.
وی، ادامه داد: اجرای موفق این پروژهها موجب جلب اعتماد صنایع شده است و دانشکدهی مهندسی توانسته با اتکا به دانش اعضای هیئتعلمی و همکاری دانشجویان زمینهی بومیسازی بسیاری از تجهیزات و طرحهای صنعتی را در استان فراهم نمایند و نقش مؤثری در حل مشکلات این بخش در استان داشته باشد.
معاون پژوهش، فناوری و ارتباط با جامعهی دانشکدهی مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: در چند سال گذشته این دانشکده علاوه بر انجام فاز پژوهشی و مطالعاتی پروژهها در حوزهی ساخت تجهیزات فعالیت داشته است که در این بخش نیز دستاوردهای مهمی بهدست آمده است که ازجمله آن میتوان به ساخت «پمپهای میلهای مکشی مورد استفاده در صنعت نفت» اشاره کرد.
حجاری از فعالیت سه مرکز تحقیقاتی «حفاری»، «شبکههای گازرسانی» و «فولاد» در این دانشکده خبر داد و گفت: این سه مرکز تحقیقاتی، فعالیتهای صنعتی را بهصورت تخصصی دنبال میکنند و تاکنون نیز توانستهاند پروژههای کلان را راهبری و اجرا کنند.
وی همچنین از ارائهی خدمات آزمایشگاههای این دانشکده به صنایع استان خبر داد و گفت: بسیاری از صنایع استان در همکاری با آزمایشگاههای این دانشگاه توانستهاند علاوه بر صرفهجویی در هزینه و زمان از دانش اعضای هیئتعلمی دانشکده نیز بهره گیرند.
معاون پژوهش، فناوری و ارتباط با جامعهی دانشکدهی مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز از راهاندازی «مرکز تحقیقات برق» در آیندهای نزدیک در این دانشکده خبر داد و گفت: این مرکز نیز سال آینده در دانشکده مهندسی راهاندازی میشود.
وی در پایان خواستار همکاری بیشتر صنایع استان با دانشگاهها شد و افزود: بر اساس شیوهنامههای ابلاغشده، انتظار داریم تمامی پروژههای تحقیقاتی شرکتهای صنعتی مستقر در استان در وهلهی نخست با همکاری دانشگاههای استان انجام شود که در صورت تحقق این امر، شاهد توسعه و شکوفایی بیش از پیش صنایع و دانشگاههای استان خواهیم بود.