اطلاعیه ستاد کمکرسانی به سیلزدگان دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز

ستاد کمکرسانی به سیلزدگان دانشگاه شهید چمران اهواز در اطلاعیهای آمادگی همهجانبه این دانشگاه را برای کمک به هم استانیهای سیلزده پس از پایان بحران سیل و برای پیشگیری از اتفاقات تلخ پیشآمده در آینده، اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در متن این اطلاعیه آمده است:
خوزستان سالهاست که با مصائب متعدد و مستمر روبروست. هنوز زخمهای ناشی از دوران جنگ تحمیلی التیام نیافته بود، که از اواسط دههی ۸۰ تاکنون گرفتار ریز گردهای داخلی و خارجی شد.
سپس سیل فروردین ۹۵ همهی دارایی کشاورزان شمال و غربش را به تاراج برد و به وعدهی جبران خسارتها هم عمل نشد.
در تمام تابستان گرم و طولانی ۹۷ نیز در اثر آتشسوزی در نیزارهای هورالعظیم، مردم تنفس دود را با ریههای پر از گردوغبار نیز امتحان کردند.
با بارش رحمت الهی در پاییز و زمستان ۹۷ امید میرفت شرایط این استان و شرایط کشاورزان و دامدارانش بهبود یابد، اما سیلاب سهمگین و بیسابقهی فروردین ۹۸ استان لرستان، شمال و غرب خوزستان را در امواج سهمگین خود غرق نمود و ویرانی بسیاری برجای گذاشت.
این تراژدی غمناک که هنوز در آغاز آن هستیم تاکنون دارایی یکعمر و دسترنج سالانهی بیش از نیم میلیون کشاورز و دامدار لرستانی و خوزستانی را نابود کرده و بیش از ۳۰۰ هزار نفر مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
حجم خسارتها به حدی است که کمکهای مردمی و بودجههای ناچیز دولتی بههیچوجه نمیتواند پاسخگوی آن باشد؛ و صحبت از ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۵۰ میلیون تسهیلات کمبهره برای جبران این حجم ویرانی، با واقعیت زندگی مردم در شرایط اقتصادی حاضر فاصلهها دارد.
لازم به ذکر است خوزستان با تولید بیش از ۱۶ میلیون تن محصولات کشاورزی رتبهی اول تولید محصولات کشاورزی را دارد. تقریباً نیمی از محصولات کشاورزی در مناطقی تولید میشود که هماکنون سیلابی به ارتفاع یک تا دو متر در آنها جریان دارد و بیم آن میرود که بدقولی (مانند آنچه در سیل سال ۹۵ اتفاق افتاد) و عدم جبران خسارت کشاورزان، علاوه بر ایجاد مسائل حاد اجتماعی و امنیتی در استان، امنیت غذایی ایران اسلامی را نیز با خطر جدی مواجه کند.
انتظار داریم مسئولان ارشد نظام و دولت با تخصیص فوری اعتبارات لازم از محل منابع قابل حصول (بهخصوص صندوق توسعهی ملی) خسارتهای کشاورزان و دامداران سیلزده بهصورت بلاعوض بهگونهای تأمین کنند که این عزیزان بتوانند حداقل به سطح معیشت قبل از وقوع سیل برسند.
ما دانشگاهیان دانشگاه شهید چمران اهواز با برگزاری نشستی، بهمنظور مشارکت دانشگاهیان در کاهش مشکلات این بحران، ستاد ویژه دانشگاهیان را جهت هماهنگی با مسئولین ذیربط انتخاب نموده و آماده هستیم ضمن همراهی همهجانبه باهم استانیهای سیلزده پس از پایان بحران سیل، برای بررسی «علت وقوع سیل»، «تبعات آن» و «چگونگی مدیریت این بحران» به جهت پیشگیری از اتفاقات تلخ پیشآمده در آینده در شاخههای مختلف علمی تحقیقات لازم را انجام دهیم.