14 12 2019 01:53
کد خبر : 1705223
تعداد بازدید : 770

کشف یک‌گونه جدید از کنه‌ها توسط دانشجوی دکتری دانشگاه شهید چمران اهواز

 

 

یک‌گونه جدید از کنه‌ها (Trachygamasus karuni) توسط دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز، کشف شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، سارا فرحی دانشجوی این دانشگاه در جریان انجام پژوهش‌های مرتبط با پایان‌نامه دکتری، در نمونه‌برداری‌های متعددی که در اهواز و نواحی اطراف آن داشته است موفق به کشف گونه جدیدی کنه از خانواده Parasitidae در جهان شد.

 کنه‌های خانواده Parasitidae شامل بسیاری از گونه‌های مهم شکارگر است که عموماً درروی زمین و در بقایای مواد آلی مانند کود، کمپوست و مواد در حال پوسیدن و نیز سایر زیستگاه‌ها زندگی می‌کنند و از بندپایان کوچک‌تر و نماتودها تغذیه می‌نمایند. بنابراین نقش مهمی در چرخه غذایی و چرخش مواد و انرژی‌دارند.

 این‌گونه جدید که متعلق به جنس ترکیگاماسوس (Trachygamasus) است، با توجه به اینکه در نواحی مختلفی در نزدیکی رودخانه کارون جمع‌آوری‌شده است به نام کارونی (karuni) نام‌گذاری شده است. این پژوهش با همکاری پروفسور ویتالینسکی محقق لهستانی انجام‌شده و نتایج آن در شماره 4706 مجله زوتاکسا (Zootaxa) به چاپ رسیده است.

تاکنون 14 گونه از این جنس در دنیا شناسایی‌شده است که در نواحی مختلف دنیا پراکنده‌اند. گونه کارونی تاکنون فقط از نواحی اطراف اهواز جمع‌آوری‌شده است.

دکتر پرویز شیشه‌بر عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و استاد راهنمای پایان‌نامه این دانشجو، بیان کرد: چنین کشفیاتی نشانگر غنای فون جانوری منطقه بوده و لازم است که از طرف سازمان‌ها و نهادهای مسئول مانند محیط‌زیست توجه بیشتری به اکوسیستم در معرض تنش منطقه شده و نسبت به حفاظت از آن تلاش‌های بیشتری انجام گردد.

گفتنی است سارا فرحی در سال 1397 از پایان‌نامه دکتری خود دفاع کرد. راهنمایی این پایان‌نامه به عهده آقای دکتر پرویز شیشه‌بر استاد گروه گیاه‌پزشکی و مشاورت آن بر عهده آقای دکتر علیرضا نعمتی از دانشگاه شهرکرد بوده است.

 

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت