20 09 2020 07:00
کد خبر : 1693217
تعداد بازدید : 779

نشست مشترک رایزن فرهنگی کشور عراق و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه شهید چمران اهواز

 

 

 

در نشستی با حضور اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه شهید چمران اهواز و دکتر امجد المظفر رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران زمینه‌های گسترش همکاری‌های آموزشی، علمی و پژوهشی موردبحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست که عصر روز گذشته در سالن اجتماعات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، دکتر غلامحسین خواجه رئیس این دانشگاه، بیان کرد: دو کشور ایران و عراق دارای اشتراکات دینی و اجتماعی بسیاری هستند و هم‌جواری این دو کشور بسترهای لازم برای تبادلات علمی و فرهنگی را فراهم کرده است.

خواجه بابیان اینکه دانشگاه شهید چمران اهواز با قدمت بیش از 60 سال بزرگ‌ترین دانشگاه جنوب غرب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: از مجموع 800 عضو هیئت‌علمی این دانشگاه 120 نفر استاد تمام، 150 نفر دانشیار و باقی اعضای هیئت‌علمی، استادیار هستند.

وی، افزود: این دانشگاه دارای 60 گروه آموزشی است که در 16 دانشکده فعالیت دارند و جز دانشکده‌های هنر شوشتر و باستان‌شناسی شوش همه‌ی دانشکده‌ها در پردیس دانشگاه شهید چمران اهواز مستقر هستند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر آمادگی این دانشگاه برای همکاری با دانشگاه‌های کشور عراق، خاطرنشان کرد: پذیرش دانشجو، ایجاد کرسی‌های زبان فارسی، انجام پژوهش‌های مشترک، برگزاری سمینار، همکاری‌های علمی در مجلات بین‌المللی دانشگاه می‌تواند زمینه همکاری‌های بیشتر را فراهم سازد.

خواجه، ادامه داد: همچنین اعزام اعضای هیئت‌علمی و استفاده از ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌های شهید چمران اهواز و دانشگاه‌های کشور عراق می‌تواند جزو برنامه‌هایی باشد که زمینه پیشرفت‌های منطقه‌ای را فراهم سازد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به وضعیت اسکان دانشجویان عراقی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه توانسته‌ایم با بهسازی یکی از خوابگاه‌های این دانشگاه شرایط اسکان دانشجویان عراقی متاهل و خانواده‌های آن‌ها را در بهترین شرایط فراهم کنیم؛ همچنین دانشجویان مجرد نیز در خوابگاه‌های دیگر دانشگاه اسکان دارند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در حال حاضر حدود 400 دانشجوی عراقی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که پس از گذراندن شش ماه دوره فارسی آموزی وارد دوره‌های آموزشی رشته‌های این دانشگاه می‌شوند؛ خوشبختانه مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبان‌های دانشگاه فرصت خوبی را برای فارسی‌آموزی این دانشجویان فراهم کرده است.

خواجه تأکید کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز تمامی استانداردهای علمی و آموزشی  رعایت می‌شود زیرا دانشجویان خارجی که در این دانشگاه تحصیل می‌کنند در آینده استادانی خواهند بود که در دانشگاه‌های کشور خود مشغول به فعالیت می‌شوند.

وی عنوان کرد: استان خوزستان قطب آب، نفت، گاز، کشاورزی و صنعت در کشور ایران است و تمامی ظرفیت‌های لازم در این استان وجود دارد و در سال‌های اخیر دانشگاه شهید چمران اهواز تلاش کرده است در راستای عمل به وظایف اجتماعی خود زمینه‌ی ارتباط هرچه بیشتر با جامعه و صنعت را فراهم نماید که خوشبختانه در این زمینه موفق عمل کرده است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز از اعطای بورس تحصیلی در رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی برای اعضای هیئت‌علمی دانشگاه ها و یا سایر علاقه مندان خبر داد و گفت: این بورس می‌تواند به استادانی تعلق گیرد که در دانشگاه‌های خود بخش زبان فارسی را راه‌اندازی نمایند؛ همچنین 20 بورس تحصیلی نیز به وزارت علوم کشور عراق اختصاص داده‌شده است.

 

*ارتباط بین دو کشور ایران و عراق بسیار عمیق است

در ادامه دکتر امجد المظفر رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران بیان کرد: ارتباطات بین دو کشور بسیار عمیق است و به علت هم‌مرز بودن تلاش داریم زمینه‌های گسترش روابط را هرچه بیشتر فراهم نماییم.

وی، افزود: جذب دانشجوی خارجی یکی از سیاست‌های مهم وزارت علوم کشور عراق است و با توجه به قدمت دانشگاه شهید چمران اهواز و جایگاه این دانشگاه در کشور ایران و استان خوزستان تمایل داریم ارتباطات بیشتری را با این دانشگاه داشته باشیم.

رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران خاطرنشان کرد: در بسیاری از استان‌ها رقابت بین دانشگاه‌ها بسیار زیاد است اما در استان خوزستان و در شهر اهواز به لحاظ جایگاه آموزشی، علمی و پژوهشی، رقیبی برای دانشگاه شهید چمران اهواز وجود ندارد.

ایجاد تسهیلات بیشتر برای دانشجویان کشور عراق، انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک آموزشی و علمی، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری وبینار و دوره‌های مجازی در زمان شیوع بیماری کرونا، انجام پژوهش‌های مشترک و... از دیگر مسائل مطرح‌شده از سوی امجد المظفر رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران بود.

وی همچنین از مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز خواست روند اعطای دانش‌ نامه به دانشجویان کشور عراق با سهولت بیشتر انجام شود.

دکتر امجد المظفر رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران خاطرنشان کرد که تلاش خواهد کرد زمینه‌های همکاری دانشگاه‌های کشور عراق، به ویژه دانشگاه های شهرهای مرزی و عقد تفاهم نامه با دانشگاه شهید چمران اهواز را فراهم نماید.

وی، گفت: پس از بازگشت به کشور عراق تفاهم‌نامه‌هایی برای همکاری با دانشگاه شهید چمران اهواز تنظیم می‌شود و در آینده نزدیک به امضا روسای دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه‌های کشور عراق خواهد رسید.

 

*تحصیل 400 دانشجوی عراقی در دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست بیان کرد: اواخر سال قبل و پیش از همه‌گیری ویروس کرونا در دیدار با رئیس دانشگاه نفت و گاز بصره زمینه‌های همکاری بین دو دانشگاه موردبررسی قرار گرفت.

دکتر جلیلی فر، گفت: در حال حاضر حدود 400 دانشجوی عراقی در دانشگاه شهید چمران اهواز مشغول به تحصیل هستند و در ماه‌های گذشته تمامی بسترهای فضای آموزش مجازی با شیوع بیماری کرونا و برگزاری غیرحضوری کلاس‌های درس برای این دانشجویان نیز فراهم‌شده است.

وی، اظهار کرد: ظرفیت آموزش مجازی برای دانشجویان خارجی این دانشگاه به سه برابر افزایش داشته است و بهترین آموزش مجازی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ارائه‌شده است.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبت‌های خود، عنوان کرد: این دانشگاه آمادگی لازم برای برگزاری بیش از 200 کارگاه آموزشی مشترک با دانشگاه‌های کشور را عراق دارد.

جلیلی فر در پاسخ به درخواست رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران برای برگزاری کلاس‌های مشترک دانشجویان این کشور و دانشگاه شهید چمران اهواز، تأکید کرد: در حال حاضر در رشته زبان و ادبیات انگلیسی و مهندسی برق کلاس‌های درسی به‌صورت مشترک برگزار می‌شود.

 

*انجام پژوهش‌های مشترک میان دانشگاه شهید چمران اهواز و کشور عراق

دکتر حقیقی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست، بیان کرد: حضور در مجامع بین‌المللی یکی از اهداف مهم دانشگاه است که بخش از این هدف از طریق ارائه مقالات ISI به دست می‌آیند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های این دانشگاه گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز یکی از مهم‌ترین مراکز این دانشگاه است که سالانه درآمدزایی بسیاری خوبی دارد؛ بسیاری از کالاهای وارداتی از بنادر خرمشهر و ماهشهر در این آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: ارتباط با صنعت و جامعه از دیگر برنامه‌های کلان دانشگاه است که خوشبختانه توانسته‌ایم در این حوزه به‌خوبی عمل کنیم و قراردادهای مهمی بین تمامی دانشکده‌های دانشگاه و حوزه صنعت منعقدشده است.

حقیقی، افزود: در بخش کارآفرینی تلاش کرده‌ایم که از طریق مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز زمینه ایجاد اشتغال برای دانش‌آموختگان این دانشگاه را فراهم نماییم.

وی در پایان تأکید کرد: بخش پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز آمادگی لازم برای گسترش همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های کشور عراق را دارد.

 

*امکانات رفاهی در اختیار دانشجویان عراقی قرارگرفته است

معاون دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: زمانی می‌توان به اهداف عالی در حوزه‌های آموزشی دست‌یافت که مسائل رفاهی به‌خوبی فراهم باشد و در این دانشگاه تلاش کرده‌ایم دانشجویان خارجی از تمامی امکانات برخوردار باشند.

دکتر قدردان مشهدی، گفت: در بخش خوابگاه‌های دانشجویی هیچ تفاوتی بین دانشجویان خارجی و ایرانی وجود ندارد.

وی افزود: همچنین دانشجویان خارجی این دانشگاه از امکانات درمانی، فضاهای ورزشی، سالن‌های غذاخوری و ... مانند دانشجویان ایرانی استفاده می‌کنند.

 

*آمادگی برای راه‌اندازی مرکزی فارسی آموزی در استان‌های ذی قار و میسان

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبان‌های دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، بیان کرد: این مرکز آمادگی دارد در استان‌های "ذی قار" و "میسان" کشور عراق نیز مانند استان "بصره" مرکز زبان فارسی را راه‌اندازی کند؛ هرچند تمایل داریم این مراکز به میزبانی دانشگاه‌های کشور عراق ایجاد شود.

دکتر پورمظفری درباره بورس تحصیلی دانشگاه شهید چمران اهواز به دانشگاه‌های "بصره"، "ذی قار" و "میسان" کشور عراق گفت: این بورس به مدت پنج سال برای یک نفر در مقاطع تحصیلی مختلف داده‌شده و به افرادی تعلق می‌گیرد که به لحاظ سنی بتوانند در آینده عضو هیئت‌علمی این دانشگاه‌ها شوند و کرسی‌های زبان فارسی را تأسیس کنند.

گفتنی است پیش ‌از این نشست دکتر امجد المظفر رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران و هیئت همراه از بخش‌های مختلف دانشگاه ازجمله آزمایشگاه مرکزی و مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبان‌ها دیدن کردند.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت