لزوم افزایش درآمد دانشگاههای خوزستان از طریق تعامل با صنعت / برنامهریزی دقیق برای تاسیس پردیس علم و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز
11 05 2022 06:33
کد خبر : 1603643
تعداد بازدید : 616

معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باتوجه به ظرفیتهای خوب صنعتی که در خوزستان وجود دارد، انتظار می رود دانشگاهها در زمینه درآمدزایی تلاش بیشتری داشته باشند و در راستای تاسیس پردیس علم و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز نیز برنامهریزی دقیقی صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی خیرالدین عصر چهارشنبه در نشست با روسای دانشگاهها و پژوهشکدههای استان خوزستان و آیین امضای توافقنامه همکاری این دانشگاه با پارک علم و فناوری خوزستان، اظهار داشت: باتوجه به شرایط اقتصادی کشور دانشگاهها راهی غیر از اینکه به سراغ درآمدزایی بروند، ندارد، دانشگاههایی موفق شدند که درآمد اختصاصی خود را بالا بردهاند.
وی افزود: درآمد اختصاصی دانشگاه صنعتی شریف، معادل بودجهای است که در سال دریافت می کند.
معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: باید به بخش خصوصی توجه ویژه ای صورت گیرد؛ دولت به تنهایی نمی تواند طرح ها را به سرانجام برساند و یا اینکه زمان زیادی برای ساخت و ساز نیاز است.
وی تصریح کرد : اکنون باید امکانات یکدیگر را به اشتراک بگذاریم ؛ دانشگاه پیامنور بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مربع فضا در اختیار دارد که ظرفیت خوبی برای اشتراکگذاری با سایر دانشگاهها است.
دکتر خیرالدین بیان کرد: پیشنهاد پردیس فناوری و نوآوری در این راستا است ؛ دانشگاه شهید چمران از پارک استفاده کند پس از دو سال این پردیس فناوری شکل گیرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۴۰ درصد بیکاران کشور فارغالتحصیل دانشگاهی هستند که سه میلیون از این نفرات بیکار باسواد هستند.
معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: متاسفانه دانشجویان متخصص کمتر در دانشگاهها تربیت شده است و همین امر باعث کمبود نیروی ماهر در برخی مشاغل شده است به همین جهت مهارت آموزی باید در اولویت قرار گیرد.
وی یادآور شد: دستیار فناوری جزو مواردی است که پیشاپیش برای آن هزینه کرده ایم ؛ دانشجوی کارشناسی که علاقه به حضور در حوزه فناوری دارد باید جذب شود ماهانه مبلغ یک میلیون به وی پرداخت می شود و همینطور کارشناسی ارشد ،دو میلیون تومان و مقطع دکتری نیز مبلغ سه میلیون تومان ماهانه دریافت می کنند.
دکتر خیرالدین گفت: این افراد به پارک علم و فناوری معرفی می شوند و شرکتهای دانش بنیان نیز این نیروهای متخصص را جذب می کنند.
وی افزود: تاکنون پنج میلیون نیاز وارد سامانه نظام ایدهها و نیازها(نان) شده و حدود یک میلیون ایده نیز در این سامانه ثبت شده است؛ یک درصد اعتبار دستگاههای اجرایی در بخش پژوهش نیز تنها در صورتی به متقاضیان تعلق می گیرد که در سامانه نان ثبت نام کرده باشند.
حداقل ۵۰ درصد اعتبارات پژوهشی شرکتهای بزرگ صنعتی در استان هزینه شود
همچنین دکتر علی محمد آخوندعلی در این نشست ضمن خوشامدگویی به دکتر خیرالدین معاون وزیر علوم به خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در ماه های اخیر نشست های متعددی با مدیران عامل و مدیران کل بخشهای مختلف صنعتی داشتیم که حاصل این نشست ها مشارکت در چندین طرح تحقیقاتی، پژوهشی و صنعتی بوده است.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: طرح توسعه نیشکر با صنایع جانبی، مخابرات و شرکت نفت به نوعی بخش قابل توجهی از صنعت استان را تشکیل می دهند که از ظرفیتهای خوبی است که به آن ها توجه ویژه ای داشتیم.
وی بیان کرد: به تمامی مراکز آموزش عالی و دانشگاهی که در امر پژوهش کار می کنند، توصیه کردیم و خواستیم که مشکلات خود را رفع کنند و در راستای کارهای فنی و فناورانه با اعضای هیات علمی ارتباط برقرار کنند.
دکتر آخوندعلی بیان کرد: در این زمینه با استانداری، شهرداری و سازمان برنامه بودجه جلسات متعددی برگزار کرده ایم؛ در استان نهادهایی داریم که بودجه پژوهشی مستقلی دارند که می توانیم با این مجموعه ها همکاری بیشتری داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: شرکت طرح توسعه نیشکر و پتروشیمی و نفت بودجه های زیادی در بخش پژوهش و فناوری دارند اما متاسفانه اغلب آنها این بودجه ها سر از خارج استان در می آوردند و قراردادهای میلیاردی آن ها با دانشگاه ها نیز ، سر از استان های دیگر در می آورد.
وی افزود: آلودگی های ناشی از برداشت نیشکر و نفت برای مردم خوزستان مشکلات زیادی ایجاد کرده که انتظار می رود به همین دلیل خوزستان توسط این شرکتهای بزرگ، بیشتر دیده شود؛ اکنون
هزاران استاد متخصص متناظر با مشکلات استان داریم که می تواند ظرفیت مناسبی برای رفع مشکلات این مجموعه ها باشند.
دکتر آخوندعلی گفت: باتوجه به اینکه آلودگی های زیست محیطی این شرکت ها را تحمل میکنیم انتظار می رود حداقل ۵۰ درصد اعتبارات بخش پژوهشی این شرکت ها در استان هزینه شود و از ظرفیت اساتید برجسته و متخصص این دانشگاه، در پروژه های علمی و پژوهشی بیشتر استفاده شود.