16 02 2021 06:15
کد خبر : 1684493
تعداد بازدید : 618

زبان و ادب‌فارسی در فرهنگ‌سازی و گسترش معارف معنوی سزاوار ستایش است

 
 
 
 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در آیین گشایش پانزدهمین گردهمایی بین‌المللی زبان و ادب فارسی که امروز سه‌شنبه ۲۸ بهمن‌ماه به میزبانی این دانشگاه در دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی برگزار شد، گفت: زبان و ادب فارسی در فرهنگ‌سازی و گسترش معارف معنوی و آموزه‌های بشری، بسی ارجمند و سزاوار نازش و ستایش است. 
 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: مایه‌ی سربلندی است که به بهانه‌ی این رخداد بین‌المللی، از امروز تا هفتم اسفندماه، از کانون جوشان دانشگاه باسابقه‌ی شهید چمران اهواز، بوی خوش سخنان تازه‌ی استادان و پژوهشگران، در زمینه‌ی زبان و ادب کهنسال پارسی در سپهر علمی و فرهنگی ایران و جهان پراکنده می‌شود. 
خواجه بیان کرد: زبان فارسی، هم‌چون ریسمانی بلند و مستحکم است که از دیرباز تا کنون، اقوام و ملت‌های بسیاری را در پهنه‌ی گسترده‌ای از دنیای کهن و روزگار نو به هم پیوند داده است. 
وی ادامه داد: در کنار همبستگی فرهنگی که میوه‌ی خوشگوار این درخت بارآور بوده، ادب گران‌سنگ فارسی نیز بالیده و از سرچشمه‌های جوشان این زبان؛ نیز فرهنگ و معارف اسلامی مایه گرفته است و در حیات فرهنگی جهان، به‌ویژه جهان اسلام نقشی کارساز و پیش‌برنده بازی کرده است. 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: از این رو، کارنامه‌ی زبان و ادب فارسی در فرهنگ‌سازی و گسترش معارف معنوی و آموزه‌های بشری، بسی ارجمند و سزاوار نازش و ستایش است. 
خواجه، اظهار کرد: گردهمایی سالانه‌ی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از رویدادهای ارزنده‌ای است که سهمی بسزا در هم‌رسانی تحقیقات و دستاوردهای علمی و پاسداشت تلاش‌ها و تکاپوهای فرهنگی استادان و پژوهشگران ایرانی و خارجی در پهنه‌ی زبان و ادب گرانقدر فارسی داشته و دارد. 
وی گفت: جای بسی خرسندی است که دانشگاه شهید چمران اهواز میزبان پانزدهمین دوره از این رخداد بین‌المللی است. دانشگاهی که یکی از قدیمی‌ترین گروه‌های زبان و ادبیات فارسی در نظام آموزش عالی کشور در آن راه‌اندازی شده است و استادانی برجسته‌ در این دانشگاه، چندین نسل از دانشجویان علاقه‌مند به زبان و ادب فارسی را آموزش و پرورش داده‌اند که برخی از آنان اکنون به کسوت استادی در دانشگاه‌های سراسر کشور مفتخرند و افزون بر آن، خدمات علمی و پژوهشی ارزنده‌ی همکاران بخش زبان و ادبیات فارسی ما در حوزه‌ی تحقیقات و تألیفاتِ ادبی نیز شایان یادآوری و ارج‌گزاری است.
 رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، عنوان کرد: در دو سه سال گذشته نیز، با هدف ترویج و آموزش زبان و ادب فارسی به دانشجویان، ایران‌دوستان و دیگر علاقه‌مندان خارجی، مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان در این دانشگاه راه‌اندازی شده است و گسترش فعالیت‌ها و خدمات آن در برنامه‌های راهبردی دانشگاه، جایگاهی درخور خواهد داشت. 
خواجه تأکید کرد: اکنون که به علت بیماری جهانگیر کرونا، مجال حضور میهمانان گرامی پانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن زبان و ادب فارسی در استان خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز فراهم نیست و برنامه‌های ارزشمند این گردهمایی به‌ناگزیر به صورت برخط برگزار می‌شود، از همراهی همه‌ی استادان پیشکسوت و محققان باریک‌بین و نکته‌سنج که با ارسال نتایج پژوهش‌های خود بر غنای این این محفل علمی ارزشمند افزوده‌اند، سپاسگزاری می‌کنم و به همّت ستودنی همکاران ارجمندم در ستاد برگزاری گردهمایی در دانشگاه شهید چمران اهواز و شعبه‌ی خوزستان انجمن ترویج زبان و ادب فارسی درود می‌فرستم و به‌ویژه، از تلاش‌های جناب آقای دکتر منوچهر جوکار، دبیر علمی این دوره از همایش قدردانی می‌کنم. 
وی افزود: همچنین بر خود واجب می‌دانم از اهتمام و توجه دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی و پشتیبانی‌های قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران و به‌ویژه از حمایت‌های معنوی استاد گران‌مایه و عال‌قدر زبان و ادب فارسی، دکتر مهدی محقق صمیمانه سپاسگزاری کنم. همراهی مقامات و مدیران محترم و اصحاب ارجمند رسانه‌ی استان خوزستان، به‌ویژه صدا و سیمای مرکز استان با ستاد برگزاری گردهمایی نیز شایان قدرشناسی و احترام است. 
وی در پایان گفت: امید است در سایه‌ی دانش، پژوهش‌ و تلاش علمیِ استادان، محققان و دانشجویان، شاهد بالندگی و سربلندی روزافزون زبان، ادب و فرهنگ فارسی در سراسر گیتی باشیم.
درج شده توسط: مدیر سایت