دکتر خواجه: جامعه دانشگاهی صف نخست مبارزه علیه رژیم ستمشاهی بود - دانشگاه شهید چمران اهواز

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: جامعهی دانشگاهی از آغازین روزهای شکلگیری هستههای مقاومت علیه نظام ستمشاهی، در کانون آگاهیبخشی به تودهها و صف نخست مبارزه بودند و در این راه، با ایثار و از خود گذشتگی قهرمانانه در راه عزت، استقلال و آزادی، کارنامهای تابناک از آنِ خود کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه در آیین گرامی داشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که امروز سهشنبه 16 بهمنماه دردانشکده علوم برگزار شد، بیان کرد: در چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به روح بلند امام راحل (ره)، معمار کبیر این جنبش دورانساز درود میفرستیم و یاد و خاطرهی همهی شهیدان و مبارزان خستگیناپذیر میهن عزیزمان را گرامی میدارم.
وی ضمن نکوداشت ایامالله دههی مبارک فجر و پاسداشت این روزهای پرشکوه، فرارسیدن سالروز پیروزی آزادی بر بیداد، آگاهی بر جهل و خون بر شمشیر را به جامعه دانشگاهی استان تبریک گفت.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به فعالیتهای دانشگاهیان در دوران انقلاب، افزود: بسیاری از دانشگاهیانِ دردمند و دینباور، با پیوستن به مسیر نورانی امام خمینی (ره ) و تأسی به آموزههای معنوی دین اسلام و مکتب اهلبیت (ع) در تربیت نسلی آرمانخواه و سلحشور که پایههای استبداد را به لرزه درآوردند، از پیشگامان راه پرپیچ و خم پیروزی انقلاب به شمار میروند.
خواجه، بابیان اینکه دانشگاه جندیشاپور گذشته و شهید چمران امروز در شهر اهواز نیز از کانونهای مهم شکلگیری مقاومت و مبارزه علیه بیداد رژیم پهلوی به شمار میرود، ادامه داد: بسیاری از استادان، دانشجویان و کارکنان ارجمند این دانشگاه با پذیرش مرارتها و خسارتهای درافتادن با عوامل رژیم، تلخیهای بسیار به جان خریدند و در این راه، جوانان گرانقدری شهد شهادت را نوشیدند و نام ماندگارشان در دفتر پربرگ و بار عزت و جانفشانی، مایهی سرفرازی جامعهی دانشگاهی دانشگاه شهید چمران اهواز خواهد بود.
وی، اضافه کرد: در چهل سال گذشته نیز، همکاران در این مرکز دانشگاهی، همواره بر باورهای انقلابی خود پای فشردهاند و در لحظات خوف و خطر، از راه دشوار ایستادگی و شرافت ملی پا پس نکشیدهاند و شاهد این مدّعا، کارنامهی روشن و پرافتخار دانشگاهیان دانشگاه شهید چمران اهواز در هشت سال دفاع مقدس است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: افزون بر این، در طول چهار دههی گذشته، مجاهدت علمی جامعهی دانشگاهی ما و گام زدن در مسیر توسعهی متوازن کشور و منطقه، بهویژه قرار گرفتن در کانون توسعهی خوزستان از طریق تربیت نیروی انسانی ماهر، پژوهشهای کاربردی و تولیدات فناوارانه، شایستهی یادآوری است و باید بدان بالید.
خواجه، گفت: اکنون نیز همّت والای همکاران ما بر آن است که با وظیفهشناسی و شور و شوق متعهدانه به تحقق آرمانهای متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، مسیر جهاد علمی را با توانی مضاعف بپیمایند و در گذار کشور از راه سخت استقلال و قطع وابستگی به بیگانگان به خدمات علمی و پژوهشی خود شتاب بیشتری ببخشند.
وی، اظهار کرد: چهاردهه تلاش و پشتکار در نظامی که مهمترین هدف آن همواره رسیدن به خودباوری و استقلال ملت بوده است پیوسته نظام سلطه را بر آن داشته است در برابر این عزم مردم به روشهای گوناگون خلل ایجاد کنند اما علیرغم تحمیل تمامی فشارها و تهدیدها شاهد توفیقات چشمگیر در تمامی عرصههای مختلف به ویژه در عرصه علم و فناوری و توان دفاعی هستیم که بسیاری از این موقعیتها مرهون تلاش دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی بوده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: امروز نیز در شرایط حساس کنونی که کشور درگیر جنگ اقتصادی است دشمنان به دنبال آن هستند که با فرسایش سرمایههای اجتماعی میزان امید و علاقه مردم به نظام و مسئولان را کاهش دهند اگرچه آنان کاری از پیش نخواهند برد اما مسئولیت دانشگاهها به عنوان کانونهای توسعه علم و فناوری و مراکزی که دارای مسئولیتهای گسترده اجتماعی و فرهنگی هستند آن است که به کمک تفکر علمی، و توسعه آن آینده روشنی برای جامعه ترسیم کنند.
وی، افزود: یقیناً در شرایط حساس کنونی با وجود فضای تهدید، تحریم و جنگ اقتصادی، ملت ایران که همیشه در عرصههای گونان پیروز بودهاند، به جهانیان نشان میدهد تا رسیدن به قلههای شکوه و صلابت خواهد ایستاد.
وی ادامه داد: اکنون که در آغاز دههی پنجم انقلاب قرارگرفتهایم، یاد همهی درگذشتگان، پیشکسوتان و بازنشستگان دانشگاه را گرامی میدارم، به سهم خود خدمات علمی و اداری همهی استادان، دانشجویان و کارکنان گرامی دانشگاه را در طول چهل سال گذشته ارج میگذارم و امیدوارم در سایهی هدایتهای مقام معظم رهبری و انسجام، وحدت و تلاش روزافزون همهی ما، کشور عزیزمان ایران شاهد سربلندیها و افتخارات بیشتر باشد و مجاهدت علمی همکاران، بیش از پیش به تحقق آرمانهای انسانساز و معرفتافزای انقلاب بینجامد.
گفتنی است این نشست با حضور دکتر هادی خانیکی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر حسین زاده معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، اعضای هیئتعلمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.