دانشگاهها و دستگاههای اجرایی همکاری مطلوبی در انجام فعالیتهای پژوهشی ندارند - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ظرفیتهای بیشمار استان در بخشهای صنعتی، کشاورزی، محیط زیست و ... بیان کرد: دانشگاهها و دستگاههای اجرایی استان همکاری چندان مطلوبی در انجام فعالیتهای پژوهشی و فناوری ندارند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی حقیقی امروز در آیین اختتامیهی هفتهی پژوهش و فناوری سال 1399 و معرفی پژوهشگران و فناوران برتر استان که در سالن شهید مطهری دانشکدهی علوم برگزار شد، بیان کرد: امیدواریم در این زمینه آسیبشناسی لازم انجامشده و زمینه همکاریهای مشترک فراهم گردد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، افزود: با شیوع بیماری کرونا در کشور و جهان تمامی فعالیتها تحت تأثیر این بیماری قرار گرفت و این مسئله موجب شد فعالیتهای هفتهی پژوهش و فناوری در سال 1399 نیز به صورت مجازی دنبال شود؛ از سوی دیگر نیز با مجازی شدن بسیاری از امور، ظرفیتهایی در حوزه آموزش و پژوهش شناسایی شد و توانستیم با کمی و کاستیهای موجود برنامههای آموزش عالی را پیش ببریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در استان خوزستان با مشکلات و چالشهای مهمی مانند مسائل زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی و ... مواجه هستیم، بنابراین پژوهش میتواند در حل بسیاری از این مشکلات مؤثر باشد؛ هفتهی پژوهش و فناوری فرصتی است که بین دانشگاه و دستگاههای اجرایی تعاملی سازنده، برقرار شود.
حقیقی در ادامه به روند معرفی پژوهشگران و فناوران برتر استان در سال 1399 اشاره کرد و افزود: هفتهی پژوهش و فناوری امسال از 15 تا 20 آذرماه برگزار شد که متناسب با عناوین هر روز از این هفته وب نشستهایی در دانشگاهها و دستگاههای اجرای استان برگزار شد.
وی، ادامه داد: در مجموع 32 دستگاه اجرایی در سامانه معرفی شده برای ثبتاسناد پژوهشگران برتر ثبتنام کردند و 16 دستگاه اطلاعات خود را به طور کامل تکمیل کرده و مستندات و پژوهشگران برتر را برای ارزیابی ارسال کردند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: به غیر از مستندات دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، تعداد یک هزار و 453 سند برای ارزیابی پژوهشگران و فناوران برتر از سوی دستگاههای اجرایی ارسال شد که یک هزار و 35 سند مرتبط با اعضای هیئت علمی، 54 سند مرتبط با مراکز تحقیقاتی، 75 سند مرتبط با دانشجویان دکتری، 21 سند مرتبط با دانشجویان کارشناسی ارشد و 268 سند نیز مرتبط به دستگاههای اجرایی بوده است.
در ادامه دکتر پروانه ولوی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان، بیان کرد: بررسیهای انجام شده در استان خوزستان نشان میدهد پژوهشگران و ظرفیتهای بزرگ و مهمی در استان وجود دارد که متأسفانه از آنها بهخوبی استفادهنشده است؛ پژوهشهایی که در طول دورهی چهلساله در کشور و بهتبع آن استان خوزستان با مشکل اجرایی شدن مواجه هستند.
وی، بیان کرد: پژوهشگران برای کمک به توسعه استان و حل مشکلات باید انجام پژوهشهای کاربردی را مدنظر داشته باشند.
مدیر مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان نیز اظهار کرد: برگزاری آیین اختتامیه و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان و همچنین نمایشگاه هفتهی پژوهش و فناوری امسال با محدودیتهایی مواجه بود که سعی شد با خلق فرصتهای جدید مسیری جدید در راه پژوهش و فناوری ترسیم شود.
دکتر قاسم صنگوری سواری تأکید کرد: امسال تلاش شد با توجه به محدودیتهای بودجهای امر پژوهش و فناوری در استان تعطیل نشود و از این رو در کارگروه پژوهش، آموزش و فناوری استان هشت اولویت با 23 عنوان مصوب گردید که در نهایت 19 پیشنهاده تهیه شد.
وی، افزود: در دستگاههای اجرایی به دنبال حل مشکلات استان هستیم و در این زمینه نیاز است دانشگاههای استان به دستگاهها کمک کنند؛ در بودجه پژوهشی امسال 16 درصد به حوزهی آب، 42 درصد به حوزهی امنیت غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی، هفت درصد به حوزهی رفاه و خدمات درمانی، 14 درصد به حوزهی سلامت و ایمنی غذایی، 10 درصد به حوزه محیط زیست و هشت درصد به حوزهی مدیریت اقتصاد و بازرگانی اختصاص داده شده است.
دکتر یحیی میرزایی معاون فناوری پارک علم و فناوری استان خوزستان نیز با اشاره به برگزاری نمایشگاه هفتهی پژوهش و فناوری سال 1399 بهصورت مجازی، بیان کرد: امسال استان خوزستان جزو معدود استانهایی بود که نمایشگاه این هفته را بهصورت مجازی برگزار کرده است. در این نمایشگاه مجازی 21 دستگاه اجرایی، دانشگاه و مرکز علمی شرکت داشتند.
وی، افزود: در نمایشگاه معکوس نیز از دستگاهها و دانشگاه خواسته شد نیازهای پژوهشی خود را اعلام کنند که در این زمینه پنج وب نشست برگزار شد.
گفتنی است در پایان این آیین با اهدای لوح تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر استان در سال 1399، تجلیل شد.